سیستم تهویه مطبوع در مکان های صنعتی
سیستم تهویه مطبوع در مکان های صنعتی

بر کسی پوشیده نیست که در هنگام صحبت در خصوص تهویه مطبوع، باید میان نحوه کاربرد ساختمان جداسازی واضحی صورت بگیرد. ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی هر کدام نیازهای خاص خود را دارند و بنابراین برای رفع آنها به تجهیزات گوناگونی هم نیازمندند. کولرهای آبی و گازی که برای ساختمان های مسکونی ایده آل هستند، هرگز قادر نیستند خنک کاری یک انبار یا کارگاه بزرگ را عهده دار شوند. بخشی از این موضوع به ابعاد ساختمان هایی با اهداف این چنینی و بخش دیگر به شرایط محیطی آنها بر می گردد. برای مثال، در کارگاه های تولید مبلمان با حجم فراوان ذرات معلق روبرو هستید که سیستم تهویه به کار رفته باید بتواند با این ذرات مقابله کند.

در این مطلب به معرفی دسته بندی انواع سیستم های تهویه مطبوع، صنعتی، مهمترین نمونه های آنها در بازار و ویژگی های اصلی این نمونه های برتر می پردازیم. دقت داشته باشید که گرچه سیستم های پیشنهادی در این مطلب به عنوان برترین سیستم های موجود در بازار شناخته می شوند، اما معرفی آنها به این معنا نیست که نمی توانید از دیگر سامانه های موجود در بازار بهره برداری کنید. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

  1.  دسته بندی انواع سیستم های تهویه مطبوع صنعتی
  2. مهمترین سیستم های تهویه مطبوع صنعتی

 دسته بندی تجهیزات تهویه مطبوع صنعتی

بر اساس نوع خدمتی که سیستم ارائه می کند، سه دسته بندی اصلی برای این نوع ادوات در نظر گرفته شده است:

  1. تک فصل سرمایشی: این سیستم ها به طور مخصوص برای محیط های گرم برای به جریان انداختن هوا و تأمین هوای خنک و تازه به کار می روند و قادر نیستند گرما تأمین کنند. بسیاری از صنایع تولیدی می توانند از این سیستم ها بهره برداری کنند.
  2. تک فصل گرمایشی: برای محیط های سرد یا اقلیم کوهستانی کاربرد داشته و به طور عمده تنها کار تأمین گرما را انجام می دهند.
  3. دو فصل: سیستم هایی مانند هواساز قادرند همزمان گرما و سرما را بسته به نیازهای محیطی تأمین کنند. در بسیاری از انبارها، کارگاه ها و خطوط تولید که نیازمند انعطاف سیستم تهویه بسته به فصل سال هستند بهره برداری از این نوع می تواند به شدت مفید باشد.

بیشتر بدانید:

 سیستم تهویه مطبوع برای فروشگاه ها

انواع تهویه مطبوع صنعتی

بهترین سیستم های تهویه مطبوع صنعتی

در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری می توان به کمک سیستم های کوچکتر نیازهای سرمایش و گرمایش را برطرف نمود، اما در محیط های صنعتی این کار باید به کمک سیستم های یکپارچه و نیرومند انجام شود که قادرند با حجم کار بالای این فضاها کنار بیایند.
گرچه بیش از ده سیستم متفاوت را می توان برای این محیط ها به کار برد، اما مهمترین آنها عبارتند از:

هواساز

معمول ترین و محبوب ترین سیستم صنعتی هواسازها هستند که برای تمیز کردن هوای انبارها، خطوط تولید و سوله ها کاربرد فراوانی دارند. به لطف فیلترهای متعدد و توانایی نصب آسان، عملکرد آنها فوق العاده بهینه است و قیمت مناسب و راندمان بالایی هم در اختیار شما قرار می دهند. ایراد آنجاست که اگر رطوبت هوای محیط بالا باشد، عملاً نمی توان از هواساز استفاده نمود و گزینه های دیگری پیشنهاد می شود.

چیلر

چیلرهای استفاده شده در این محیط ها در اکثر مواقع از نوع هواخنک هستند که باید در ارتباط با هوای آزاد بوده و از طریق ارتباط با یونیت های داخل ساختمان عملیات سرمایش را به انجام می رساند. انعطاف بالای این سیستم در اقلیم های مختلف و راندمان کاری بالا از جمله مزیت های آن به شمار می روند، اما نباید هزینه بالای نصب و سر و صدا و لرزش فراوان آن را نیز نادیده گرفت. همان طور که گفتیم این مدل ها باید دائماً با هوای آزاد در ارتباط باشند، بنابراین محدودیت های محل نصب خاص خود را هم به شما تحمیل می کنند.

سیستم های تهویه مطبوع در مکان های صنعتی

پکیج 

پکیج‌های سقفی برای تنظیم رطوبت، به جریان انداختن هوا و تولید هوای تازه به کار می روند. این سیستم که به روفتاپ پکیج هم مشهور است، اغلب برای کارکرد خود از اتصال یک هواساز به چیلر هوا خنک بهره می برد و قادر است هم سرمایش و هم گرمایش را برای یک فضا به ارمغان بیاورد.
هزینه نصب آنها پایین است، تعمیر و نگهداری راحتی دارند و صدای کمی تولید می کنند. با این حال، به دلیل کنترل نه چندان بالایی که این سیستم بر روی هوای محیط دارد پیشنهاد نمی شود از آن در فضاهایی با آلودگی هوای شدید استفاده کنید. به همین دلیل برای مثال در محیط هایی که ذرات معلق در هوا با غلظت بالا تجمع می کنند، پکیج ها قادر نیستند کیفیت هوای قابل قبولی ارائه کنند.

هیتر

یک دستگاه تهویه صنعتی تک فصل است که همان طور که از نام آن پیداست، برای تأمین گرمای محیط کاربرد دارد. هیترها به مراتب بزرگتر از ادواتی مانند بخاری هستند و قادرند فضاهای بزرگتر را بدون مشکل خاصی پوشش دهند. مهمترین اجزای آنها کویل (در دو نوع حرارتی و آبی)، دمپر خروجی هوا و هواکش است که با لوله های متعددی به یکدیگر متصل می شوند.
یونیت های هیتر توانایی بسیار بالایی در تولید حرارت دارند و به لطف نصب آسان و توانایی کار به مدت طولانی، یکی از به صرفه ترین و بادوام ترین انواع تجهیزات گرمایشی صنعتی به شمار می روند.