بوی بد کولر گازی
بوی بد کولر گازی

علل بوی بد کولرگازی

هنگام استفاده از کولرگازی احتمال خروج باد آن و انتشار بوی نامطبوعی از پنل آن وجود دارد. اما چرا؟ از عمده ترین دلایل بروز این مورد آلودگی فیلتر ها در منازل و اداره هاست. البته با شستن فیلتر و تمیز کردن آن ها بوی نامطبوع برطرف می شود. در ادامه به بررسی دقیق تر طریقه برطرف ساختن این مشکل پرداخته می شود.

زمان انتشار بوی بد از کولر، پیش از هر چیزی باید منبع این بوی نامطبوع را پیدا کرد. معمولا تجمع کپک و قارچ های ناشی از عمل کندانسیون در کویل های سرد کن و تشت های خروجی و تخلیه مسدود، عامل بروز این پدیده هستند. احتمال دیگری که در این زمینه وجود دارد گیر کردن حیوانات درون دستگاه و مرگ آنهاست. در واقع شاید فساد جسد حیوانات باعث انتشار این بوی نامطلوب شده باشد.

طریقه رفع بوی نامطبوع کولرگازی

مرحله اول: کولرگازی با دقت بررسی شود

به طور مثال درپوش ها و پنل های دسترسی سیستم، باید برداشته شود و با کمک یک چراغ قوه بررسی و به دقت مشاهده گردد تا مشخص شود که لاشه حیوانات ریز جسه نظیر موش، خفاش، مار، خرگوش، سنجاب و… قرار دارد یا خیر. چنانچه سیستم مورد استفاده از نوع پنجره ای است، ترجیحا می بایست، دستگاه از پنجره جدا شده و روی زمین گیرد. بررسی این نوع تهویه ها به علت داشتن پیچ و مهره های بیشتر، نیازمند صرف زمان بیشتر است.

مرحله دوم: واحد های تهویه هوا تمیز گردد

با استفاده از دستکش هر نوع جسم خارجی نظیر لاشه حیوانات و حشرات و سایر آلودگی ها باید از دستگاه خارج شود. پس از آن، با استفاده از یک پاک کننده، کف کویل ها را تمیز کرده و بعد از 10 الی 15 دقیقه با آب شست و شو داد. این شست و شو می بایست تا زمان خروج آب تمیز از کویل ها ادامه یابد. به این ترتیب از رفع آلودگی ها اطمینان حاصل می گردد.

رفع بوی بد کولر گازی

مرحله سوم: لوله کندانس کولر گازی به وسیله فشار آب تمیز شود

در این مرحله باید لوله تخلیه کندانس دستگاه تهویه را شناسایی نمود. سپس آب داغ، سفید کننده و یا سرکه سفید مقطر رقیق شده را جهت زدودن هر نوع قارچ و کپک، با فشار از درون آن عبور داده و تا خشک شدن لوله صبر نمود. پیش از نصب مجدد لوله در محل خود؛ یک سه راهی تمیز کننده می بایست جهت نظافت های احتمالی آینده نصب گردد. این امر از برداشتن مجدد لوله کندانس در دفعات بعدی جلوگیری می نماید. در نوع پنجره ای این کولرها، تشت و سوراخ تخلیه جایگزین لوله کندانس می شود. اطمینان از تمیز بودن تشت و سوراخ تخلیه نیز در این نوع از دستگاه های تهویه مطبوع ضروری است. در صورت نیاز به نظافت،بهتر است از یک مسواک کهنه استفاده شود.

مرحله چهارم: تشت تخلیه تمیز گردد

در این مرحله می بایست سینی یا همان تشت تخلیه را برداشته و به وسیله آب داغ و صابون کاملا شست و شو داد. جهت سهولت این مرحله می توان از محلول رقیق شده سفید کننده و یا سرکه سفید مقطر بهره گرفت. پس از شستشوی تشت، می بایست آن را خشک نموده و مجددا در محل خود نصب کرد.

مرحله پنجم: فیلتر تعویض شود

کلیه فیلترهای دستگاه تعوض گردد. چنانچه فیلتری قابلیت استفاده دوباره دارد، آن را با آب داغ و صابون و سپس شستشو با محلول رقیق شده سفید کننده با اندازه 1 به 10 آب و سفید کننده باید انجام شود. به این وسیله کلیه قارچ و کپک ها از فیلترهای استفاده شده پاک می شود.

مرحله ششم: بررسی نتایج

بعد از نظافت کولرگازی، سیستم مجددا به محل اولیه نصب شده و چندین بار روشن و خاموش و بوی آن تست گردد. در صورت عدم برطرف شدن مشکل بوی نامطبوع، می بایست با کارشناسان تماس گرفته شود.