راهکارهای تهویه حمام و سرویس بهداشتی
راهکارهای تهویه حمام و سرویس بهداشتی

یکی از آلوده ترین مکان های هر خانه ای، حمام و سرویس بهداشتی است. از ان جایی که این مکان، جایی برای تخلیه و از بین بردن آلودگی های بیرون و داخل بدن است، همیشه باید پاکیزه باشد و نیازمند راعایت بهداشت چند برابری نسبت به دیگر قسمت های خانه است. با تغییر سبک زندگی ایرانی و ورود به زندگی آپارتمانی حمام وسرویس های بهداشتی وارد محیط منازل شد که این تغییر سبب ایجاد مشکلاتی شد. از آن جا که این مکان های سرپوشیده که مدام در معرض آب و رطوبت قرار دارند، بستر مناسبی برای تجمع آلودگی، بخار، باکتری، کپک و …هستند و در صورتی که نکات بهداشتی رعایت نشود، می تواند میزان زیادی از بیماری ها و مشکلات را به همراه داشته باشد. تهویه مناسب یکی از نیاز های اصلی این کان ها در هر خانه ای است که می تواند تا میزان زیادی از بروز بیماری ها و مشکلات و همچنین ورود بوی نامطبوع به داخل خانه جلوگیری نماید.

انواع تهویه حمام و سرویس بهداشتی

 

تهویه حمام و سرویس بهداشتی

تعبیه دستگاه های تهویه در این مکان ها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا کیفیت هوا را بالا برده و رطوبت، بخار و بوی نامطبوع را از این قسمت خارج می نماید و از انتشار آن در محیط داخلی خانه جلوگیری می نماید. همچنین عدم وجود تهویه در حمام، این مکان را برای به وجود آمدن انواع کپک ها مناسب می کند، با وجود همیشگی رطوبت بر روی شیشه در یا پنجره فرصت مناسبی را رشد و انتشار انواع قارچ و کبک ها فراهم می شود. بوی ناخوشایندی که گاهی اوقات از حمام و دستشویی به دلیل فعالیت های انسانی و یا بوی بد چاه حس می شود، ناشی از یک سیستم ضعیف است که می توان با فراهم کردن یک شرایط ایده آل این مشکل را حل نمود و فضای سالمی را در خانه به وجود آورد. نم و رطوبت در یک فصا می تواند به وسالی که در آن محیط قرار داده شده است را نابود نماید و خسارات زیادی را به وجود آورد و جلوه ناخوشایندی در آن ها پدید می آید. برای داشتن خانه ای سالم می توان از راهکارهای بسیاری برای تهویه هوای این مکان های بهداشتی استفاده نمود.

انواع تهویه حمام و سرویس بهداشتی

  • نصب پنجره

نصب پنجره یکی از ارزان ترین والبته قدیمی ترین راه حل ها برای این موضوع بوده است. استفاده از پنجره هوای تازه وارد این مکان ها کرد و با ایجاد گردش هوا، بخارها و بوی نامطبوع به بیرون از ساختمان هدایت می کند. به راحتی می توان پنجره را باز گذاشت و امکان رد و بدل شدن هوا را فراهم نمود. پنجره گزینه ای مناسب و است اما برای هر جایی قابل اجرا نیست.

  • نصب سیستم تهویه

استفاده از تهویه مرکزی از دیگر راهکارهای تامین هوای سالم برای این قسمت هاست. اما این قسمت باید از همان اول از سوی مهندسان طراح پیش بینی شده باشد و با تعبیه کانال ها و سیستم های مرکزی این سیستم ها را در هر قسمتی نصب نمایند.

  • رادیاتور شیشه ای

به راه انداختن مداوم هوای مطبوع در فضای حمام و دستشویی وطیفه رادیاتور های شیشه ای است.، مدرن ترین سیستم گرم کردن حمام به شمار میرود. این سیستم ها بخارهای ناشی از آب داغ و هر گونه بو را از فضا خارج کرده و با خشک کردن مکان مورد نظر، از رشد کپک و باکتری جلوگیری به عمل می آورد.

  • هواکش

هواکش از جمله رایج ترین و پر مصرف ترین وسیله برایبه جریان انداختن هوا و خارج نمودن بوی نامطبوع است. این وسیله کاربردی عموما در قسمت سقف یا بر روی دیوار نصب می گردد. از هواکش ها برای خارج نمودن بخار و تهویه هوای مکان های بهداشتی استفاده می شود .که با خشک نمودن محیط، مانع از رشد باکتری در آن ها می شوند.

  • نصب حوله خشک کن

حوله خشک کن از دیگر تجهیزات امروزی هستند که بیشتر حمام ها تعبیه شده اند. این تجهیزات نوعی سیستم گرمایشی هستند که نه تنها فضای حمام را گرم نموده بلکه منجر به خشک شدن نم و رطوبت آن نیز می گردند. این محصولات تنوع بسیار بالایی دارند و از همین رو بسیاری از افراد تمایل دارند تا با استفاده از این سیستم ها با یک تیز چند نشان را بزنند. همچنین زیبایی های خاص این محصول نیز بر محبوبیت آن ها افزوده است. این محصول در انواع و اقسام مختفی مانند انواع رادیاتور، حوله خشک کن شیشه ای، استیل و آلومینیومی تولید شده و به راحتی امکان خرید آن نیز فراهم شده است.

از نام این سیستم پیداست که گرما، تمامی کف خانه را پوشش می دهد. این سیستم ها با استفاده از لوله های آب گرم فصای خشک و مناسبی را پدید می آورند و هیچ جای مرطوب و خیسی در حمام و دستشویی به جا نمی گذارند.