بهترین هیتر برای مرغداری
هیتر برای مرغداری

تامین گرما و دمای مورد نیاز برای مرغداری ها یکی از مهم ترین زیرساخت های تاسیساتی به شمار می رود که در فصل سرما نیاز جدی به آن دارند و در صورت بی توجهی به این موضوع، تلفات زیادی را متحمل می شوند. سود دهی مناسب مرغداری در کشور سبب شده است تا سالن های پرورش طیور محبوبیت بالایی داشته باشد و افراد زیادی را در این حوزه به فعالیت ترغیب نماید. استفاده از برخی تجهیزات از جمله هیترها در مرغداری ها و سالن های نگهداری طیور از مهم ترین کارها به شمار می رود که لازم است تا همه صاحبان این صنایع از همان ابتدای امر به این موضوع توجه داشته باشند تا روند تولید آن ها با اختلال روبرو نشود. اهمیت استفاده از این وسیله در قسمت های مختلفی از تولید، مانند نگه داری جوجه های جوان و دمای مورد نیاز سالن های مخصوص اشاره کرد.از معمول ترین سیستم هایی که در این صنعت، خصوصا در کشور مورد استفاده قرار گرفته است می توان به جت هیتر مرغداری اشاره کرد.

بهترین هیتر برای مرغداری

 

بخاری فن دار، بخاری موشکی، هیتر مرغداری و هیتر گلخانه نام های دیگر این دستگاه می باشد که برای گرمایش سالن های مرغداری، گلخانه و سالن های پرورش قارچ استفاده می شود. اگر به دنبال خرید هیتر مرغداری هستید، نوع گازوئیلی گزینه مناسبی است. به سیستم های گرمایشی که با بهره گیری از سوخت گازوئیل کار می کنند، هیتر گازوییلی گفته می شوند که عموما از دو سیستم مجزا تشکیل می شوند:

 

  • بهره گیری از سوخت گازوئیل به صورت مستقیم
  • بهره گیری از سوخت به شکل پودری همراه با فشار هوا (Air pressure)

اگر از نظر امنیتی این دو سیستم را بررسی شود، گزینه اول انتخاب بهتری است اما در مقابل بهره گیری از روش دوم قابلیت تنظیم و سِت سازی دقیق تر و موشکافانه تری را برای کاربر به همراه دارد. اما از سوی دیگر کیفیت گرمایی سیستم اول در مقایسه با سیستم دوم از کیفیت حرارتی پایین تری برخوردار است. از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه شود، ایجاد دمای یکسان در بین قفس هاست تا همه در یک دمای یکسان باشند زیرا وجود تفاوت دمایی در بخش های مختلف سالن سبب می شود تا استرس دمایی در بین پرنده ها اتفاق بیفتد. برای گرم کردن مرغداری به نکات مختلفی باید توجه شود.

اکسیژن لازم برای مرغداری ها و سالن های نگهداری طیور از اهمیت بالایی برخوردار است. آسیت از مواردی محسوب می شود که در بسیاری از مرغداری ها به دلیل تنظیم نامناسب و غیر استاندارد میزان اکسیژن اتفاق می افتد. برای پیشگیری از این اتفاق لازم است تا یک سیستم گرمایشی مناسب و استاندارد به همراه یک تهویه ایده آل برای مرغداری تعبیه و نصب شود به دلیل کاهش دما در فصل های سرد سال، تهویه هوا کمتر انجام می شود و استفاده از گرم کننده ها و سیستم های گرمایشی در این فصل ها بیشتر می گردد. برای همین موضوع لازم است تا با رعایت نهایت استاندارد در بکارگیری و تعبیه انواع سیستم ها، پخش یکنواخت گرما در سالن های پرورش و نگهداری طیور و مرغداری ها انجام شود.

 

هیتر برای مرغداری

بهترین سیستم گرمایش مرغداری

از دیگر سیستم های گرمایشی برای مرغداری ها و سالن های پرورش طیور دستگاه های گرمایشی تابشی است، زیرا این دستگاه به دلیل تولید گرمای مناسب و به اندازه و همچنین عدم تولید گازهای سمی، نیاز به تهویه کمتر دارد و محیط را سریع تر گرم می نماید.

از مهم ترین نقاط قوت بهره گیری از سیستم های گرمایشی تابشی در مرغداری ها می توان به نکات زیر اشاره کرد:

 

  1. تامین با کیفیت گرمای مورد نیاز سالن ها به شکل یکسان و سراسری
  2. مصرف سوخت پایین و کاهش ۵۰ درصدی از دیگر سیستم های گرمایشی
  3. مصرف بسیار کم برق (در دستگاه تابشی در حدود kw/h 1)
  4. انتقال و تولید آلودگی بسیار کم
  5. عدم تهویه بی مورد هوای داخلی
  6. دارای قابلیت مدیریت و کنترل دمای محیطی
  7. تامین کننده گرمای کف و خشک کننده سطح سالن
  8. پخش گرما به حالت یکنواخت تر نسبت به سیستم های دیگر
  9. از عوامل اصلی درکاهش بیماری های گوناگون در میان طیور
  10. امکان تامین گرمای بالغ بر ۳۲ درجه خصوصا برای روز های نخست جوجه کشی

همچنین به دلیل همه جانبه بودن این سیستم های تابشی، این دستگاه ها برای طیور مختلف مانند سالن های نگهداری بوقلمون و شترمرغ نیز قابل استفاده است. البته پیشنهاد می شود برای اجرای این سیستم ها، حتما از مشاوران و افراد با تجربه کمک گرفته شود تا کیفیت اجرای این مدل کارهای مهم و دقیق به بهترین شکل انجام شود.

ویژگی های بهترین جت هیتر مرغداری

  1. میزان بازدهی انرژی بالا
  2. دارای حداقل مصرف سوخت
  3. مکانیزم تعمیر و نگهداری آسان
  4. مکانیزم راه اندازی و سرویس آسان
  5. سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف
  6. دارای تولید حرارت یکنواخت و مطمئن
  7. عدم نیاز به مراقبت های زیاد و پیچیده
  8. تعمیرات و هزینه های نصب و راه اندازی
  9. قابلیت انطباق با شرایط انواع سالن مرغداری و حداقل اشغال فضا

 

انواع هیتر مرغداری

  • هیتر مرغداری دودکش دار و بدون دودکش:

دودکش دار گازهای آلاینده و سمی را به بیرون از سالن انتقال می دهد ولی باعث هدر رفت بخشی از انرژی نیز می شوند. در فضا ها و مکان های نیمه باز جت هیتر های بدون دودکش انتخاب بسیار مناسبی می باشند و از اتلاف حرارت جلو گیری می شود.

  • جت هیتر مرغداری تک موتوره و دو موتوره: 

فرق بین این دو در ظرفیت حرارتی آنها می باشد.. جت هیتر های صد هزار کیلوکالری با میزان هوادهی هفت هزار متر مکعب بر ساعت، گزینه مناسبی برای مرغداری های بزرگ هستند..محبوب ترین مدلهای تک موتور، سری صد هزار کیلو کالری و پنجاه هزار کیلوکالری هستند. مدلهای  کوچک تک موتوره که توانایی گرمایش فضاهای 500 الی 2000 متر را دارند، با توجه راندمان بالا و وزن کم، بسیار محبوب هستند که کاربرد آنها بیشتر در مرغداری ها، دامداری، سوله های صنعتی و کارگاه های ساختمانی است. در ضمن در انواع باک دار با گنجایش 40 و 50 لیتر و بدون باک، با نوع سوخت مصرفی گازوئیل، گاز شهری و گاز مایعدر بازار موجود می باشند.

نوع دو موتور در سالن هایی که دارای آلودگی هوای بالایی هستند، کابرد دارند. موتور دوم برای  تامین اکسیژن سیستم احتراق در نظر گرفته می شود که سبب به حداقل رسیدن تاثیر آلودگی محیط می شود. با توجه به این ویژگی ها،از دو موتوره گزینه مناسبی برای محیط ها و سالن هایی است که بالاترین آلودگی را دارند. در انواع مختلف گاز سوز، گازوئیل سوزو دو گانه سوز موجود می باشند. کاربرد آنها در سالن های مرغداری، گلخانه ها، انواع پروژه های عمرانی مثل تونل سازی ها، راه سازی ها، سد سازی ها، ساختمان سازی، گاوداری ها و دامداری ها، اماکن و سالن های ورزشی و استخر ها، مکان های عمومی و فضا های صنعتی می باشد.

  • جت هیتر مرغداری باک دار و بدون باک:

برای سوخت رسانی به هیتر های بدون باک از مخزن سوخت مجزا استفاده می شود. در این حالت از طریق روش های مختلف لوله کشی (با توجه به فاصله منبع سوخت تا جت هیتر) اقدام به تامین سوخت می شود. این نوع جت هیتر به صورت آویز در سالن ها نصب شده و یا بر روی پایه نصب می گردد. اما انواع باک دار، قابلیت ذخیره میزان معینی از سوخت را دارا هستند و همچنین قابلیت جابجایی و انتقال به قسمت های مختلف را دارند.

  • جت هیترهای گازی:

با گاز شهری کار می کنند. مدل هایی که بدون دودکش هستند؛ بدون دودکش هستند در مرغداری ها استفده می شوند و به همین دلیل باید تهویه هوای فارم مناسب باشد.

  • جت هیتر گازوئیلی:

زمانی استفاده می شود که دسترسی به گاز شهری وجود نداشته باشد.

  • جت هیتر های دوگانه سوز:

زمانی مناسب است دسترسی به هر کدام از دو سوخت پایه وجود نداشته باشد در این صورت می توان ، نوع سوخت را تغییر داد.

  • جت هیتر های برقی:

برای فضاهای کوچک مناسب هستند. استفاده از سوخت پاک و عدم آلودگی هوای فارم از ویژگی های بارز آنهاست. اصول کاری آنها مشابه سشوار های صنعتی می باشد و از المنت های حلزونی و فن دمنده و سیستم کنترل ولتاژ استفاده می کند. آلاینده نبودن و بی سر و صدا بودن این هیترها از ویژگی های بارز آنها است..در سالن های مرغداری، گلخانه ها و کارگاه های تولیدی، سالن های ورزشی، مکان های عمومی، ادارات،  سالن های تولیدی و صنعتی وسالن های مرغداری و گلخانه ها کاربرد دارند. انواع جت هیتر برقی شامل تک فاز 3 کیلووات فن دار، تک فاز 5 کیلووات فن دار، سه فاز 15 کیلووات فن دار می باشند.