بهترین پمپ آب برای آپارتمان
بهترین پمپ آب برای آپارتمان

اگر در ساختمان مسکونی خود از موتورخانه استفاده می کنید، به احتمال بسیار زیاد با پمپ آب آشنایی دارید. این تجهیزات اهمیت فراوانی در عملکرد سیستم های انتقال سیال دارند و بدون شک می توان آنها را قلب تپنده این سیستم ها به حساب آورد. با این وجود، زمانی که موتورخانه با مشکل روبرو می شود و به خصوص با خرابی این قطعه برخورد می کنید، این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که بر چه اساسی و چطور می توانند بهترین جایگزین ممکن در بازار را برای کاربرد طولانی مدت ساختمان خود تهیه کنند؟ جواب این سوال همان موضوعی است که تلاش می کنیم در این مطلب به آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

فهرست مطالب:

  1. کاربرد پمپهای آب خانگی
  2. مقایسه پمپهای آب خانگی
  3. نکات انتخاب پمپهای خانگی

 

پمپ و بوستر پمپ قیمت و خرید

پمپ آب خانگی چیست؟

شاید بد نباشد در گام اول تعریف این ادوات را بررسی کنیم. پمپ‌های آب در زندگی انسانی کاربردهای فراوانی دارند و بسته به اینکه یک سیستم انتقال سیال در چه سطح و برای انجام چه وظیفه ای کار می کند، به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند. در آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی که آب هم برای مصارف گرمایشی و هم برای کاربردهایی مانند استحمام باید مسافت قابل توجهی انتقال پیدا کند، ادواتی به کار می رود که به نام پمپهای آب خانگی شهرت دارند. این تجهیزات در مقایسه با نمونه های صنعتی خود کوچکتر و در عوض ارزان قیمت تر هستند، در حالی که نیازهای یک ساختمان مسکونی را به طور کامل پاسخ می دهند.
عملکرد آنها بر اساس تبدیل الکتریسیته به انرژی مکانیکی به منظور شدت دادن به جریان آب است. با این وجود، همین عملکرد به ظاهر ساده بسته به نوع دستگاه به روش های گوناگونی انجام می شود که در ادامه با بررسی این انواع و مقایسه آنها با یکدیگر بهتر می توانید تفاوت های میانشان را درک کنید.

 

پمپ آب برای آپارتمان

مقایسه پمپ آب خانگی

به طور کلی چهار دسته از این محصول در بازار ایران یافت می شوند که عبارتند از:

  • پمپ آب جت
  • پمپ آب بشقابی
  • پمپ آب شناور
  • پمپ آب سیرکولاتور

مدل های جت پرفروش تر از بقیه هستند و به نام خودمکش هم شناخته می شوند. توانایی آنها برای انتقال آب تا ارتفاع بالا زبانزد بوده و قادرند برای ساختمان های مرتفع عملکرد قابل قبولی از خود ارائه بدهند، اما صدای تولیدی آنها بسیار بالاست و به همین دلیل در خانه های کوچکتر پیشنهاد نمی شوند. عملکرد آنها از نوع سانتریفیوژ است، پس با ایجاد خلأ و ترکیب آب با هوا، عمل سیال سازی را انجام داده و کار پمپاژ را انجام می دهند.

مدل های بشقابی از روتور برای ایجاد نیروی گریز از مرکز و سپس انتقال سیال استفاده می کنند. بدنه های فولادی آنها شامل دو قسمت رزوه دار و استوانه ای است و در دو نوع افقی و عمودی به بازار عرضه می شوند. شاید مهمترین برتری آنها راندمان کاری بالا و هزینه تعمیرات پایین و مهمترین مشکلشان وزن بیش از حدشان باشد.

مدل های شناور کمتر برای ساختمان های شهری به کار می روند و بیشتر برای مناطق روستایی کاربرد دارند. قابلیت اصلی آنها این است که استهلک پایینی دارند و در محیط هایی که فاقد لوله کشی هستند، به راحتی می توانند داخل چاه یا منابع آب قرار بگیرند و به انتقال سیال بپردازند.

پمپ آب سیرکولاتور بیشتر برای فعالیت های صنعتی به کار می روند، اما در موتورخانه های بزرگ می توان آنها را استفاده کرد. مصارف آنها اغلب خاص است، پس در یک منزل مسکونی کمتر دیده می شود که مصرف کنندگان به سراغ این مدل ها بروند.

 

مقایسه پمپ آب خانگی

 

حالا که با این مدل ها آشنا شدیم، این سوال مطرح می شود که بر چه اساس باید دستگاه مد نظرتان را انتخاب کنید؟

نکات انتخاب پمپ خانگی

با وجود اینکه چهار مدل متفاوت از این تجهیزات در بازار یافت می شوند و هر کدام نحوه عملکرد خاص خود را دارند، اما ویژگی های مشترکی میان آنها وجود دارد که تعیین کننده میزان بازدهی و عملکردشان خواهد بود. با دقت داشتن به این ویژگی ها و در عین حال نیازهایی که باید در ساختمان شما رفع شود، می توانید انتخاب دقیقی داشته باشید.
مهمترین نکاتی که در هنگام انتخاب این تجهیزات باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

 

  1. هد: هد به معنای مقدار ارتفاعی است که دستگاه شما می تواند آب را منتقل کند. این ویژگی رابطه نزدیکی هم با فشار شیر پیدا می کند. در لوله های ساختمان به ازای هر 10 متر لوله به 1 بار فشار نیاز خواهید داشت، پس برای یک مجتمع چهار واحدی پیلوت دار با ارتفاع 15 متر، حدود 25 تا 32 متر هد نیاز دارید.
  2. دبی: به معنای مقدار آبی است که در یک بازه زمانی معین منتقل می شود. دبی به تعداد شیرهای سطح ساختمان بستگی دارد. هر شیر می تواند تا 10 لیتر در دقیقه آب مصرف کند، بنابراین با در نظر داشتن دو شیر به ازای هر واحد و یک شیر آب پیلوت، در ساختمانی با چهار واحد به دبی 90 لیتر در دقیقه نیاز خواهید داشت.
  3. مصرف انرژی: مصرف بیش از حد در کنار قدرت پایین، ترکیب بسیار مخربی برای ساختمان خواهد بود. خوشبختانه این دو ویژگی کمتر با هم جفت می شوند. در بسیاری از موارد دستگاه نسبت به نیاز شما بیش از حد قوی است و بنابراین انرژی فراوانی مصرف می کند. پس باید سعی کنید حد تعادل را پیدا کنید.
  4. صدای تولیدی: بسته به ابعاد ساختمان میزان صدایی که دستگاه شما تولید می کند می تواند بسیار مهم باشد. از آنجایی که هوای اطراف الکتروموتور باید جریان آزاد داشته باشد، پس به پوشاندن بدنه دستگاه هم فکر نکنید. صرفاً سعی کنید دستگاهی که می گیرید نسبت به ابعاد سختمان شما بیش از حد پرسروصدا نباشد.

 نتیجه گیری:

در این مطلب تلاش کردیم روش خرید بهترین پمپ‌های آب برای آپارتمان های مسکونی را برایتان شرح دهیم. ابتدا به سراغ تعریف این ادوات رفتیم و بعد بحث کردیم که چه انواع و مدل هایی از آنها در بازار یافت می شود. سپس به ویژگی هایی پرداختیم که با در نظر داشتن آنها خرید بهتری خواهید داشت و راحت تر می توانید بسته به نیاز ساختمان خود تجهیزات پمپاژ ایده آل را مشخص کنید. امیدواریم با اشراف بر این اطلاعات، بتوانید با آرامش و آسودگی خاطر بیشتری به سراغ بازار این ادوات بروید و رضایت بیشتری هم از محصولی که تهیه می کنید داشته باشید. در مجموعه خانه تاسیسات بخشی از رسالت ما کمک به شما برای دستیابی به این منظور است و این مطلب نیز با همین هدف نگاشته و در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.