علت صدای داکت اسپلیت

با تغییر فصل ها و لزوم استفاده از سیستم های مختلف تهویه مطبوع بعضا ممکن است اختلالات و یا مشکل فنی، استفاده از این دستگاه ها را مختل نماید و اجازه استفاده بهینه از این سیستم ها را به ندهد. داشتن دستگاه های داکت اسپلیت علاوه بر تمامی محاسنی که دارند، اما بعضی از مشکلات خاص خود را نیز دارند. صدای زیاد این مدل از سیستم های سرمایشی و گرمایشی موجب سلب آسایش شده و بعضا تحمیل سرما و گرما در فصل های مختلف را به تحمل صدای آزادهنده این سیستم های ترجیح داده می شود. اما خاموش کردن دستگاه راهکار موقتی است و چاره‌ کار نیست. در این محتوا تلاش شده است ضمن بررسی مشکلاتی که ممکن است سبب ایجاد این صدا شود، به ارائه راهکارهایی برای حل این مشکل پرداخته شود. قطعا مطالعه این محتوا می تواند تاثیرات مثبتی را در آگاهی بخشی در استفاده از این دستگاه ها به همراه داشته باشد.

علت صدای زیاد داکت اسپلیت

قبل از شروع بررسی دلایل ایجاد صدا، باید به این موضوع توجه شود که از آن جایی که در ایران نصب این سیستم ها در سقف‌های کاذب و راه‌پله‌ها نصب می شوند، سبب ایجاد صدای زیاد و شکایت داشتن مصرف کنندگان این محصول شده است. یکی از بهترین راه حل های خلاصی از صدای دستگاه قرار دادن و نصب آن در مکانی مناسب است. این صدا بعضی از اوقات به قدری آزاردهنده می شود که حتی فکر به کارگیری سیستم های قدیمی به ذهن مصرف کنندگان خطور می کند. صدای مزاحمی که از به گوش می رسد، عموما در زمان فعالیت کار فن کویل تولید می‌شود و گاهی نیز صدای فن بزرگ نصب شده درون اپراتور موجب آزار می گردد که از طریق دریچه های هوا به درون خانه انتقال داده می شود. اما شاید در مواردی این موضوع صدق نکند و موارد دیگر موجب رخ دادن این اتفاقات باشد.

عوامل ایجاد صدا در اسپلیت

از مهمترین دلایل ایجاد صدا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. نصب نامناسب کندانسور: کندانسور همان یونیت خارجی است که لازم است تا منزل نصب شود. یکی از مواردی که هنگام نصب داکت اسپلیت باید به آن توجه شود، مکان نصب این قطعه است. ابتدا باید بررسی شود که مکان نصب تراز باشد، زیرا تراز نبودن مکان نصب سبب می‌شود که کندانسور به هنگام کار کردن صدا زیادی تولید نماید. جالب است به این موضوع اشاره شود که اصولا در اروپا و آمریکا یونیت خارجی را در حیاط خانه نصب می نمایند اما در کشور ما اساسا محل قرارگیری مناسبی برای نصب آن انتخاب نمی‌شود و معمولا در پشت بام نصب می کنند. و همین نزدیکی و محل انتخاب شده باعث ایجاد سروصدای آزاد دهنده می شود.
  2. نصب نامناسب یونیت داخلی: یونیت داخلی معمولا درون سقف کاذب و یا راه‌پله قرار داده می شوند که می توان گفت که این اشتباه دایما در حال تکرار است و در زمان فعالیت یونیت داخلی آمد وجود ندارد و. در نتیجه هیچ صدایی ، فردی را آزار نمی دهد. ار سوی دیگر نیز لازم است تا حتما از نصب آن در سقف مکان‌هایی همچون اتاق‌های نشیمن و اتاق خواب‌ اجتناب شود و توصیه می شود تا یونیت داخلی را هنگام نصب با ورقه‌های فلزی شاسی کشی شوند و از تراز بودن مکان نصب نیز اطمینان حاصل شده و از انتشار صداهای آزاد دهنده اجتناب شود.
  3. نصب غیر مناسب کویل: کویل‌ها عموما مجهز به یک پایه فلزی قرار می گیرند که روی آن نصب می گردد. برای همین تراز بودن مکان کویل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند تاثیر مستقیمی بر این موضوع بگذارد و در صورتی که آن تراز باشد، هیچ اثری از صداهای آزاردهنده نیست.
  4. کانال کشی نامناسب: دقت در اندازه گیری و مهندسی کانال ها و انجام کانال کشی از دیگر ملزومات از بیثن بردن صددای آزاده دهنده این سیستم هاست. ابعاد درست و اندازه گیر دقیق سبب می شود تا با نحوه توزیع هوا در داکت اسپلیت‌ها به بهترین شکل انجام شود و هوا از طریق دریچه‌های کانال کشی به درون واحد مسکونی هدایت شوند. اما در صورتی که ابعاد کانال مناسب با نوع دستگاه نباشد نباشد، به هنگام روشن شدن صدای گوش خراشی ایجاد می شود که سبب آزردگی خاطر افراد خانواده می شود. با این توضیح، کانال کشی نامناسب نیز می تواند از دیگر علل ایجاد صدا باشد.

بیشتر بدانید:

چگونه صدای داکت اسپلیت را کاهش دهیم؟