مشکلات متداول سیستم های تهویه مطبوع
مشکلات متداول سیستم های تهویه مطبوع

سیستم های تهویه مطبوع متعددی در بازار این لوازم وجود دارند که هر کدام ابعاد، محل نصب و روش کارکرد خاص خود را دارند. چیلر، اسپلیت، کولر آبی، داکت اسپلیت ها، هواسازها، فن کویل ها و …تنها بخش کوچکی از این ادوات هستند که به روش های گوناگون برای بهبود شرایط محیط زندگی و فعالیت انسانی به کار می روند. تهیه یک دستورالعمل جامع برای تمام آنها عملاً کاری نشدنی است، چون تفاوت های آنها با یکدیگر به قدری زیاد است که آشنایی با هر کدام را برای استفاده بهینه از آنها می طلبد.

یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص تجهیزات در حوزه های مختلف مطرح می شود، موضوع چگونگی تعمیر و نگهداری آنهاست. مشکلات عدیده ای برای دستگاه های این چنینی در حین کار رخ می دهند که می توانند به دلایل مختلفی باشند، از نصب غلط و نگهداری ضعیف تا اتصالی برق و فرسودگی به خاطر فعالیت زیاد، با مجموعه ای از علل و معلول ها روبرو هستیم که کار تعمیرات تجهیزات تهویه هوا را به یک تخصص بدل می کند. با این حال، مواردی هم وجود دارند که اگر اهل به کار بردن این نوع وسایل باشید به کرات با آنها برخورد می کنید و دانستن چگونگی رفع و رجوع آنها می تواند بار مالی قابل توجهی را از روی دوش شما بردارد.

در این مطلب به این دسته از مسائل و مشکلات می پردازیم که فوق العاده متداول بوده و اکثر کاربران حداقل با یکی از آنها برخورد می کنند. با اشراف بر علت و نحوه رفع این موارد می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید و برای مدت زمان بیشتری از دستگاهتان بهره ببرید. با ما همراه باشید.

متداول ترین مشکلات سیستم های تهویه مطبوع

 

کولرگازی و اسپلیت

متداول ترین مشکلات دستگاه های تهویه مطبوع

  • عملکرد ضعیف (تمام ادوات)

مهمترین مشکل معمول در میان دارندگان این نوع ادوات است که به چند دلیل رخ می دهد: نگهداری نامناسب، نصب ضعیف و تبادل هوای نامناسب در محیط. مهمترین این موارد نگهداری نامناسب است. فن های آلوده یا اجزای داخلی که با گرد و خاک پوشیده شده اند نمی توانند عملکرد مناسبی به نمایش بگذارند. پس بهتر است در بازه های زمانی کوتاه تری تجهیزات خود را سرویس کنید. نصب ضعیف به این معناست که در هنگام راه اندازی به دستگاه ضربه ای وارد آمده یا آسیبی دیده است. همچنین نصب ادوات در نقاطی که گردش هوای مناسبی ندارند، می تواند باعث کاهش بازدهی آنها شود. در نهایت، اگر تبادل هوای محیط مناسب نباشد عملکرد سیستم شما هدر می رود. پس به کار بردن یک سیستم تهویه مطبوع در مجاورت پنجره های بزرگ و دائماً باز می تواند نتیجه عکس برایتان داشته باشد.

  • آبریزی (کولرهای گازی و آبی، فن کویل)

فن کویل ها و کولرهای گازی از یک مسیر هدایت آب تقطیر شده در یونیت داخلی خود استفاده می کنند تا آب را به سینی درین برسانند. اگر ناودانی این مسیر در هنگام نصب ضربه خورده باشد، منجر به آبریزی می شود. در این حالت باید از یک متخصص کمک بگیرید. در کولر آبی این رویداد به خاطر ترک خوردن بدنه یا خرابی ناج ممکن است رخ دهد. تعویض ناج می تواند مشکل را حل کند. ولی اگر با ترک خوردگی بدنه روبرو باشید، باید به سراغ یک تعمیرکار مجرب بروید.

  • روشن نشدن (تمام ادوات)

این مشکل به چند دلیل ممکن است رخ دهد: خرابی سنسور، قطعی برق، اتصالی ورودی الکتریسیته به دستگاه، خرابی کمپرسورهای انتقال دهنده مبرد و همچنین خرابی فن ها. برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد می شود در بازه های زمانی کوتاه دستگاه تان را سرویس کنید و هر بار هنگام نصب با دقت و احتیاط با آن برخورد کنید.

  • سر و صدای بیش از حد (داکت اسپلیت، چیلر)

فاسد شدن روغن کمپرسور، حل شدن روغن در مبرد، خرابی نگهدارنده ها و یاتاقان ها یا شارژ مقدار بیش از حل گاز مبرد همگی می تواند منجر به سر و صدای بیش از حد شود. همچنین اگر به مدت طولانی دستگاه را سرویس نکنید، با تولید نویز بیش از حد روبرو خواهید شد.

  • یخ زدگی (فن کویل، داکت اسپلیت)

یکی از معمول ترین ایرادات در فن کویل هاست که به خاطر اختلاف دمای شدید به وجود می آید. در این حالت باید چک کنید که دمای محیط با دمای سیستم تأمین کننده سرما چقدر تفاوت دارد و اگر اختلاف بسیار بالا باشد، شاید بهتر است از یک سیستم نیرومندتر استفاده کنید.

  • خاموش شدن یا روشن ماندن به صورت مداوم (تمام ادوات)

این مشکل می تواند به خاطر خرابی سیستم های کنترلی مانند سنسورها رخ دهد. تمام دستگاه ها (به جز کولر آبی) از یک سنسور ترموستات در پشت خود استفاده می کنند تا دما را اندازه بگیرند. جدا شدن این سنسور باعث عملکرد دائمی شده و به هم خوردن تنظیم آن باعث می شود که دستگاه زودتر یا دیرتر از موعد مقرر خود خاموش شود. هنگام نصب اگر دقت نداشته باشید ممکن است به سنسور آسیب بزنید و در این حالت کمک یک تعمیرکار زبده نیاز است تا مشکل شما حل شود.