مقایسه انواع آبگرمکن
مقایسه انواع آبگرمکن

آبگرمکن‌ها یکی از ادوات پر کاربرد برای تأمین آب گرم در خانه‌های مدرن ایرانی هستند. اگر فضا برای نصب و راه اندازی موتورخانه به اندازه کافی نداشته باشید یا از نظر اقتصادی این کار چندان به صرفه نباشد، بهترین گزینه خواهند بود و به همین دلیل طیف وسیعی از مصرف کنندگان به سراغ خرید آبگرمکن می روند. اشغال فضای اندک، نصب و نگهداری آسان و عملکرد پربازده از جمله مهمترین ویژگی‌های آنها به شمار می روند که همگی در جذابیت کاربردشان موثرند.
با این وجود، تنوع مدل‌های موجود در بازار باعث شده است که علاقمندان به خرید این قبیل دستگاه‌ها با چالش‌های جدی روبرو شوند. اگر با محدودیت‌های واضح در محیط مد نظرتان روبرو نباشید، قصد خرید این تجهیزات با خود سوالات فراوانی به همراه می آورد. مدل برقی بهتر است یا گازی؟ مدل ایستاده بهتر است یا دیواری؟ این موارد سوالاتی است که در ادامه تلاش می کنیم به آنها پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید.

 

فهرست مطالب:

  1. نکات خرید این محصول
  2. برقی یا گازی کدام مدل بهتر است؟
  3. مدل دیواری بهتر است یا ایستاده؟

نکات خرید آبگرمکن

زمانی که در خصوص خرید این محصول به اطمینان برسید، این سوال در وهله اول مطرح می‌شود که به چه نکاتی باید توجه داشته باشید. برخی اوقات محدودیت‌های فضای مد نظرتان اثر مستقیم بر انتخاب شما خواهند داشت. برای مثال در محیط‌هایی که فضای روی زمین در محیط شلوغ است، مدل‌های دیواری اولویت بیشتری دارند یا در نقاطی که فشار گاز طبیعی پایین است، مدل‌های برقی خدمت رسانی بهتری به شما ارائه می‌دهند. اگر با هیچ محدودیتی روبرو نباشید، باز هم نکاتی وجود دارد که می‌توانند یک گزینه را قویتر یا ضعیفتر نمایند، بنابراین توجه به نکاتی که در ادامه می آوریم اهمیت فراوانی دارد.
مهمترین نکات خرید این ادوات عبارتند از:

 

نکات خرید آبگرمکن

  1. هزینه خرید، تعمیر و نگهداری: گاهی در هنگام خرید ممکن است هزینه بیشتری پرداخت کنید، اما بعد از آن برای تعمیرات و نگهداری از دستگاهتان کمتر از لحاظ مالی در مضیقه قرار می‌گیرید. برعکس این موضوع هم صدق می‌کند و برخی دستگاه‌ها که در هنگام خرید قیمت مناسب‌تری دارند، شاید بعداً برایتان هزینه تعمیرات بالاتری داشته باشند.
  2. لوله‌ها و دودکش: لوله‌کشی و چگونگی نصب دودکش بسته به ساختمان شما اهمیت فراوانی پیدا می‌کند. برای مثال آبگرمکن‌های برقی نیازی به هیچ کدام از این دو ندارند، اما قیمت آنها نسبت به مدل‌های گازی بالاتر است.
  3. خطرات استفاده: مدل‌های گازی می‌توانند خطراتی مانند گاز گرفتگی به دنبال داشته باشند. اما اگر به دقت استفاده خود اعتماد دارید، این نکته می‌تواند در اولویت پایین‌تری برایتان قرار بگیرد.
  4. فضای اشغالی: مدل‌های دیواری معمولاً نسبت به همتایان ایستاده خود فضای به مراتب کمتری را اشغال می‌کنند، هم چون کوچکتر هستند و هم چون در موقعیتی قرار می‌گیرند که کمتر سر راه ساکنین و اثاثیه خانه هستند. اگر فضای کوچکی داشته باشید، این مورد می تواند به شدت اهمیت پیدا کند.
  5. مصرف انرژی: این مورد بسته به مدل، برند و ظرفیت مد‌نظر می‌تواند متغیر باشد، اما نباید کلیت مصرف انرژی آنها را هم نادیده گرفت. برای مثال،مدل های آبگرمکن گازی معمولاً در ظرفیت برابر نسبت به مدل‌های برقی انرژی کمتری مصرف می‌کنند و چون در ایران قیمت گاز از برق پایین‌تر است، کاربرد این مدل‌ها برای اکثر هموطنان فوق العاده به صرفه است.

حالا که نگاهی به برخی از مهمترین نکات خرید انداختیم، زمان آن رسیده که به دو سوال اساسی پردازیم.

آبگرمکن برقی بهتر است یا گازی؟

همان طور که گفتیم، جواب این سوال به محدودیت ها و نیازهایتان بستگی دارد. مدل های برقی از سنسورهای مخصوص در هنگام باز شدن شیر آب گرم در نقاط مختلف ساختمان استفاده می کنند تا تشخیص دهند که چه زمان نیاز دارند کار کنند و هیترهای آنها با میزان مصرف کار می کند. در طرف دیگر، مدل های گازی بر روی نگه داشتن دمای آب در یک محدوده معین متمرکز می شوند و بنابراین می توانند میزان آب گرم بیشتری در اختیار شما قرار دهند.

به طور کلی، مدل های گازی به خاطر قیمت سوخت هزینه کمتری در هنگام استفاده برایتان دارند، اما مدل های برقی تعمیرات و نگهداری راحت تری دارند. به خاطر فقدان مخزن، در مدل های گازی (به خصوص مدل های دیواری) فضای کمتری هم اشغال می شود و بنابراین برای ساختمان های کوچکتر مناسب است. با این حال خطر گازگرفتگی در آنها به طور دائمی وجود دارد و هیچ راهی هم برای کاهش ریسک این مشکل در دسترس نیست. پس اگر ساختمان بزرگتری دارید، مصرف انرژی و هزینه اولیه برایتان چندان نگران کننده نیست و به دنبال ایمنی بیشتر هم هستید، مدل های برقی گزینه مناسب تری هستند. اما اگر برایتان تنظیم هزینه ها اهمیت دارد و آنچنان هم درگیر ایمنی نیستید، مدل های گازی فشار کمتری به جیب شما وارد خواهند کرد.

 

آبگرمکن برقی بهتر است یا گازی؟

 

 

آبگرمکن دیواری بهتر است یا ایستاده؟

در اینجا سوال رابطه مستقیم با شرایط محیطی دارد. در ساختمان های کوچکتر مدل های دیواری بهتر هستند، چون کمتر در این محیط ها دیوارها (به خصوص نزدیک به سقف) توسط وسایل و اثاثیه اشغال می شود. این در حالی است که اگر بخواهید حجم آب بیشتری در اختیار داشته باشید طبیعتاً مدل های ایستاده به خاطر مخزن خود عملکرد بهتری ارائه می دهند و بنابراین شاید فضایی هم که بگیرند به صرفه باشد. با این حال باید تأکید کنیم که در ظرفیت برابر از نظر مصرف انرژی، طول عمر و هزینه های تعمیر و نگهداری هیچ تفاوتی میان دو مدل دیواری و ایستاده از یک برند آبگرمکن وجود ندارد. پس اگر می خواهید بدانید کدامیک از این دو بهتر هستند، تنها به مساحت ساختمان و نیازهای آن توجه کنید.

نتیجه گیری:

در این مطلب تلاش کردیم با بررسی این نوع از تجهیزات گرمایشی به عنوان یکی از پرکاربردترین محصولات مورد استفاده برای تأمین آب گرم در ساختمان ها، به دو مورد از مهمترین سوالات در هنگام خرید آنها پاسخ دهیم. برای این منظور ابتدا نکات مهمی که در هنگام خرید باید به آنها توجه داشته باشید مطرح کردیم و بعد به بحث نوع منبع سوخت (برق یا گاز) و بحث محل نصب (روی زمین یا روی دیوار) پرداختیم. امیدواریم این اطلاعات بتواند به کسانی که قصد خرید چنین ادواتی را دارند کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرند و خریدی که انجام می دهند برایشان لذت و آسایش بیشتری هم به همراه داشته باشد.