تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت
تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

اگر با حوزه تجهیزات تهویه مطبوع آشنا باشید یا برای تهیه این ادوات به بازار مراجعه کرده باشید، این دو عبارت را به وفور شنیده اید. اغلب اوقات افراد اسپلیت و داکت اسپلیت را یک محصول فرض می کنند یا تصور می کنند که یکی زیرشاخه ای از دیگری است. اما هنگامی که برای خرید آن اقدام می نمایند با دستگاهی روبرو می شوند که قرابت چندانی با انتظاراتشان نداشته است. این موضوع به این خاطر است که در حقیقت این دو محصول از بسیاری جهات، به خصوص کاربرد و ویژگی های عملیاتی با همدیگر تفاوت های عمده دارند. برای کسانی که به دنبال خرید چنین ادواتی هستند، دانستن فرق میان این دو می تواند مزایای فراوانی داشته باشد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

  1. تفاوت عملکرد اسپیلت با داکت اسپیلت
  2. اصلی ترین تفاوت اسپیلت و داکت اسپیلت

 

انواع کولر گازی قیمت و خرید

تفاوت عملکرد اسپلیت با داکت اسپلیت

اسپیلیت یا کولرهای نوع گازی دستگاهی است که از دو یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده است. یونیت داخلی در داخل ساختمان و یونیت خارجی در معرض هوای آزاد قرار می گیرد و از طریق لوله های مسی این دو یونیت با هم ارتباط پیدا می کنند. فرآیند خنک کاری هوای ساختمان به کمک گاز مبرد داخل این سیستم صورت می گیرد و طی آن، یونیت خارجی مبرد را سرد کرده و آن را به مایع بدل می کند. مایع مبرد به یونیت داخلی فرستاده می شود و گرمای هوای محیط داخل را می گیرد. گرفتن این گرما آن را مجدداً به گاز بدل می کند و سپس مبرد به سمت یونیت خارجی پس فرستاده می شود تا چرخه تکرار گردد.

در داکت اسپلیت هم یونیت داخلی و خارجی داریم و ساختار خنک کاری کاملاً مشابه کولرهای گازی عادی است. باز هم یک مبرد داریم که در یونیت خارجی به مایع تبدیل شده، به سمت یونیت داخلی فرستاده می شود و در اواپراتور یونیت داخلی با قرار گرفتن در مجاورت هوای گرم فضای ساختمان را خنک می کند. سپس مبرد که حالا گرم شده است به سمت یونیت خارجی پس فرستاده می شود.
اگر به ساختار عملکرد دو دستگاه نگاه کنیم، به وضوح مشخص است که اصول کار کاملاً یکسان است. پس چرا این دو دستگاه با هم متفاوتند؟ برای این منظور باید به سراغ تفاوت های این دو برویم تا متوجه شوید چقدر اختلاف میان آنها وجود دارد.

تفاوت عملکرد اسپلیت با داکت اسپلیت

 

انواع داکت اسپلیت قیمت و خرید

اصلی ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

  1. نحوه قرارگیری یونیت داخلی: داکت اسپلیتها برخلاف کولرهای گازی، یونیت داخلی قابل جابه جایی ندارند. یونیت داخلی آنها در داخل سقف کاذب کار گذاشته می شود و نیازمند کانال کشی تا رسیدن به یونیت خارجی است. این امر تفاوت بزرگی است. بگذارید یک نثال بزنیم. شما می توانید برای ساختمان خود یک کولر گازی پنجره ای بگیرید. یونیت خارجی آن پشت پنجره و یونیت داخلی داخل اتاق قرار می گیرد و تنها به چند لوله برای اتصال این دو نیاز دارید. اما اگر بخواهید از داکت استفاده کنید، باید تمام سقف را کانال کشی کرده و از سقف کاذب استفاده کنید یا آن را داخل سقف جایگذاری کنید.
  2. حجم کار: کولرهای گازی به زحمت می توانند فضایی بزرگتر از یک اتاق را پوشش دهند. اما داکتها این طور نیستند. اغلب یک دستگاه از آنها قادر است کار خنک کاری چندین اتاق را بر عهده بگیرد و از این طریق هزینه های شما را کاهش دهد.
  3. تنظیم دما: این تفاوت ارتباط مستقیم با تفاوت قبلی دارد. اگر از یک دستگاه برای تمام اتاق ها استفاده کنید، طبیعتاً نمی توانید دمای هر اتاق را به طور مجزا تنظیم کنید. اما استفاده از یونیت های مجزا برای اتاق های مستقل می تواند این امکان را در اختیارتان قرار دهد.
  4. تولید صدا: کولرهای گازی صدای کمی تولید می کنند، در حالی که داکتها تولیدکننده حجم بالایی نویز در محیط هستند. این موضوع به فن قویتر آنها برمیگردد که حجم زیادی از هوا را با فشار بالا وارد محیط می کند.
  5.  بهداشت و سلامت: داکتها اغلب دارای فیلترهای مخصوص برای تمیز کردن هوا و جلوگیری از ورود آلاینده ها به داخل ساختمان هستند. اما کولرگازی های عادی چنین قابلیتی ندارند.
  6. تأمین گرما: آخرین نکته برای تفاوت میان این دو سیستم، به توانایی داکتها برای تأمین گرمایش برمیگردد. اگر یک بویلر را به این دستگاه متصل کنید، قادر است به کمک آب گرم تأمین شده توسط آن و معکوس کردن چرخه حرکت مبرد هوای داخل ساختمان را گرم کند. کولر گازی ها چنین قابلیتی ندارند. البته لازم به ذکر است که در مقایسه با دیگر روش های تأمین گرما، این روش چندان به صرفه نیست و برق زیادی مصرف می کند.