هواگیری داکت اسپلیت
روش هواگیری داکت اسپلیت

پیش از پرداختن به اهمیت و چگونگی هواگیری، باید بدانیم داکت اسپیلت چیست؟ این دستگاه از لحاظ کاربرد شباهت های فراوانی با اسپلیت دارد. این نوع تجهیزات قادرند سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان را تأمین کنند و از یک یونیت خارجی (کندانسور) و یک یونیت داخلی تشکیل می شوند. قیمت و کارایی آنها نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع برتری دارد و کیفیت هوایی که به کاربر ارائه می دهند هم به دلیل فیلتر کردن هوا، نسبت به وسایلی مانند کولر آبی بالاتر است. با وجود توانایی تأمین گرما، برای تقویت توان این محصول در فصول سرد از سیستم های مکمل مثل پکیج یا موتورخانه استفاده می شود تا بتوان از تأمین صد درصدی نیازهای ساختمان مورد نظر اطمینان حاصل نمود.

خارج کردن هوای داخل لوله ها آنجایی لازم می شود که بدانیم به خصوص در پاییز و زمستان، تجهیزات گرمایشی تحت فشار بالایی قرار می گیرند و برای عملکرد بهینه و کاهش استهلاک نیاز است این فشار حتی الامکان کاهش پیدا کند. در سیستم هایی که از انواع مبرد (مایع یا گاز) برای گرمایش و سرمایش بهره می برند، هوا عملاً حکم بازدارنده ای را دارد که بازدهی آنها را پایین می آورد. پس لازم است در اسرع وقت هوای موجود در این تجهیزات را خارج کنیم. این بازدارندگی و مشکل زایی در عملکرد تا جایی است که به جرات می توان عدم هواگیری را یکی از دلایل روشن نشدن داکت اسپلیت‌‌ها دانست.

 

قیمت انواع داکت اسپیلت موجود در بازار

نحوه هواگیری داکت اسپلیت چگونه است؟

برای انجام این کار شما به چند ابزار نیاز دارید:

  1. آچار فرانسه
  2. آچار شش گوش متناسب با پیچ های دستگاه
  3. نشت یاب

دقت داشته باشید که حتما اصول ایمنی را رعایت کنید و به خصوص از خاموش بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید. گرچه این فرآیند چندان دشوار نیست، اما اگر آن را بدون دقت و توجه کافی انجام دهید ممکن است باعث کار نکردن دستگاه یا حتی خرابی آن شوید.

نحوه هواگیری داکت اسپیلیت

 

قیمت انواع مدل های داکت اسپلیت وستن ایر موجود در بازار

برای انجام هواگیری مراحل زیر را طی کنید:

  1. بررسی کلی لوله ها: ابتدا بررسی کنید که لوله های دستگاه نشتی نداشته باشند.
  2. تخلیه گاز سوپاپ شیر: سوپاپ شیر را با کمک آچار شش گوش در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا باز شود و سپس حداقل ده ثانیه منتظر بمانید. طی این مدت گاز تخلیه می شود و بعد از آن می توانید سوپاپ را دوباره ببندید. دقت داشته باشید که از شل بستن آن اجتناب کنید.
  3. بررسی نشتی مبرد: در این مرحله باید بررسی کنید که نشتی گاز مبرد نداشته باشید. کاهش سطح مبرد در سیستم باعث فعالیت نامناسب و حتی خاموش شدن آن می شود. نشتی در این وضعیت بیشتر در محل اتصالات لوله ها رخ می دهد. اگر به هر دلیل نتوانستید آن را رفع کنید، از تکنسین های متخصص کمک بگیرید.
  4. باز کردن سوپاپ سه طرفه: وقتی سوپاپ سه طرفه را باز کنید، هوای داخل سیستم تخلیه می شود. اگر می خواهید از این مورد اطمینان حاصل کنید، پین مرکزی سوپاپ را به سمت داخل فشار دهید و برای چند ثانیه نگه دارید. اگر این کار را چند بار تکرار کنید، هوای سیستم تا سطح قابل قبولی خارج می شود. سپس پیچ و مهره های سوپاپ را سر جای خود محکم ببندید.
  5. روشن کردن آزمایشی: دستگاه را به طور آزمایشی روشن کنید. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، شما فرآیند هواگیری را با موفقیت انجام داده اید.

نکات ایمنی در هنگام هواگیری داکت اسپلیت‌ها

دقت داشته باشید که این کار یک فرآیند فنی است و حین آن ممکن است با مشکلات مختلفی روبرو شوید. برخی از این مشکلات در صورتی که بی دقت باشید می توانند به دستگاه آسیب بزنند، اما بعضی دیگر مستقیماً سلامتی شما را تهدید می نمایند. بنابراین پیشنهاد می کنیم هنگام کار حتماً نکات زیر را رعایت کنید تا به مشکل جدی برخورد نکنید.

  • داکت اسپلیتها یک دستگاه تهویه هوای مطبوع برقی هستند پس هنگام انجام این فرآیند مطمئن شوید که برق آن قطع باشد.
  • برای تأمین گرما، این نوع تجهیزات از آب جوش استفاده می کنند. مواظب باشید آبی که از لوله ها بیرون می ریزد شما را نسوزاند.
  • نکات ایمنی را حتماً در نظر داشته باشید، به خصوص از دستکش مخصوص استفاده کنید تا آسیبی به دستان شما وارد نشود.
  • در صورتی که به هر دلیلی پس از طی این مراحل نتوانستید دستگاه را روشن کنید، به تکنسین زبده در زمینه تعمیرات تهویه هوا مراجعه کنید. این کار علاوه بر تحمیل نکردن هزینه های اضافی از اینکه به خود آسیب بزنید هم جلوگیری می کند.

قیمت انواع مدل های داکت اسپلیت گرین موجود در بازار