ویژگی های بوستر پمپ خوب
ویژگی های بوستر پمپ خوب

بوستر پمپ به یک یا مجموعه ای از چند الکترو پمپ گفته می شود که بصورت موازی توسط لوله کشی های مورد نیاز و دیگر تجهیزات مربوطه بر روی شاسی مناسب به یکدیگر متصل می شوند تا میزان آب مصرفی و فشارآب مورد نیاز برای سیستم آبرسانی یا آتش نشانی خصوصاً در ساختمان های بلند مرتبه را تأمین نماید. لازم است قبل از خرید و اتفاده از این نوع پمپها حتما اطلاع مناسبی درباره آن ها وجود داشته باشد تا هزینه هایی که قرار است برای تامین این نوع زیرساخت های تاسیساتی به کار گرفته شود، دقیق و حساب شده باشد تا ضمن تامین نیاز و حل مشکل، میذریت هزینه ها به بهترین شکل اتفاق بیفتد. بوستر پمپها صرف نظر از نوع کاربری، فشار کار، تعداد پمپها و … معمولاً در دو نوع دور ثابت و دور متغیر تولید می شوند و نوع استفاده از ان ها بسیار در این روند تولید مهم است. البته لازم است به این موضوع نیز توجه شود که در هنگام انتخاب بوسترپمپ باید علاوه بر موضوع کاربری که می تواند در آبرسانی یا آتش نشانی مورد استفاده قرار بگیرد، به دور الکترو موتور، میزان کارکرد، تعداد پمپها، گارانتی، ضمانت، میزان مصرف برق و… نیز باید توجه شود.

مهمترین مزایای بوستر پمپ مناسب

  • نیاز نداشتن به منبع دیافراگمی و کم شدن فضای اشغالی آن در موتورخانه ها
  • ثابت بودن فشار آب خروجی سیستم در حتی در صورت تغییر مقدار مصرف آب
  • پایین بودن هزینه های سرویس و نگهداری در مدل های دور متغیر
  • ایجاد تعادل بین مقدار آب پمپاژ شده به وسیله آن با میزان آب مصرفی مورد نیاز
  • حذف ضربه قوچ در شبکه مصرف به دلیل روشن و خاموش نشدن آنی الکتروپمپها
  • پایین آمدن مبالغ قبض های برق مصرفی تا 30% به دلیل استفاده از سیستم تغییر دور تدریجی یا اینورتر
  • داشتن گارانتی، خدمات نگه داری و پس از فروش این سیستم ها
  • پایین آمدن میزان فرسودگی کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکتروپمپ ها
  • بالاتر رفتن عمر مفید کل سیستم بوستر پمپهای دور متغیر

 

مهمترین مزایای بوستر پمپ مناسب

از بوستر پمپ آبرسانی در کجا استفاده می شود؟

از بوستر پمپ آبرسانی در قسمت های مختلفی خصوصا برای انتقال آب در حجم زیاد استفاده می شود و عموما به منظور جلوگیری از ضربه الکتریکی و یا مکانیکی اولیه در زمان استارت پمپ از اینورتر (inverter) که باعث راه اندازی آرام الکتروموتور از دور کم و به تدریج افزایش دور و قدرت پمپ می گردد، استفاده می شود. به نکته مهمی که در این قسمت باید توجه داشت، در صورتی که با ظرفیت 100درصدی توان پمپ در حداکثر دور حجم آبدهی و یا فشار آب کافی نباشد، پمپ دوم به طور کاملا خود وارد مدار می شود و به کمک می آید. همچنین در بوستر پمپهای آبرسانی که دائماً فعال هستند، از سیستم PLC جهت تغییر استارت نوبتی پمپها استفاده شده است. به این نوع سیستم که تعیین کننده نوبت استارت پمپهای بوستر است، Change Over می گویند.

مصارف بوستر پمپ ها

از این نوع سیستم ها در قسمت های مختلفی استفاده می شود. این پمپها همگی در راستای آبرسانی در حجم بالا استفاده می شوند اما نکته ای که وجود دارد، میزان و محلی است که از این سیستم ها استفاده می شود. از جمله مهمترین مکان هایی که از این سیستم استفاده می کنند، را می توان در چهار گروه دسته بندی نمود:

  • تامین آب ساختمان های مختلف مانند برجها ، بیمارستانها، مدارس، سالنهای ورزشی، مجتمع های مسکونی و آپارتمانی و …
  • تأمین سیستم اطفاء حریق
  • برنامه های کشاورزی و آبیاری
  • تامین آب صنعتی کارخانه ها و صنایع

استفاده از سیستم ها سبب پایین آمدن مصرف انرژی نیز می شود. باید به این موضوع نیز توجه شود که هنگامی که نوسانات مصرف آب زیاد است، به جای استفاده از یک پمپ بزرگ، از پمپهای کوچک به عنوان تقویت کننده پمپ استفاده می شود تا از کارکردن برخی از آنها جلوگیری کرده و برخی دیگر از کار بی دلیل جلوگیری کنند. در نتیجه، مصرف انرژی به حداقل می رسد. همچنین با توجه به اینکه بوستر پمپ از اجزای مختلف متصل به هم تشکیل شده است، بوستر را می توان به راحتی با حذف این اجزاء در مکان مناسب حمل و نصب نمود.عملکرد دائمی بوسترها را نیز می توان با نصب پمپ کمکی تضمین کرد و در صورت خرابی پمپ، پمپ کمکی برای جلوگیری از قطع سیستم وارد مدار می شود.