راهنمای خرید بهترین فن کویل
در حالی که واحد بیرونی به تنهایی معمولاً به عنوان تهویه مطبوع شناخته می شود، یک کویل یا هواساز در داخل خانه چیزی است که در واقع گرما و رطوبت را از هوا حذف می کند و کمک می کند تا هوایی مطبوع و بهتر را برای روزهای سرد و گرم تجربه نمایید. کویلها و هواسازها در اندازهها و پیکربندیهای مختلف برای مطابقت با هر برنامه کاربردی هستند. کویل ها در برنامه هایی استفاده می شوند که در آن یک دمنده قبلاً در سیستم تعبیه شده است. درهر سیستمی که دارای گرم کننده ای در جهت تامین هوای گرم این مدل دستگاهها است. این دستگاهها علاوه بر یک سیم پیچ شامل یک دمنده دارای یک بخش تامین گرما و سرما برای تهویه هوای محیط است. در این مقاله تلاش شده است تا در جهت راهنمایی خرید بهترین فن کویل بتوان به مخاطبان کمک نمود.
خرید بهترین فن کویل
هواگیر مبرد سرد از واحد خارجی در داخل دستگاه وارد شده و گرمای هوای عبوری از روی سیم پیچ را جذب می کند. با کاهش دمای هوا، بخار آب موجود در هوا متراکم شده و تخلیه می شود. این فرآیند هم سطح دما و هم رطوبت را کاهش می دهد. کویل ها همچنین می توانند در سیستم های پمپ حرارتی استفاده شوند که در آن واحد بیرونی مبرد گرم به جای سرد ارائه می کند. به نوبه خود، این مبرد داغ گرمای خود را به هوای عبوری از روی سیم پیچ آزاد می کند. بخش هواساز شامل یک سیم پیچ هستند که دقیقاً همانطور که در بالا توضیح داده شد عمل می کند. با این حال، آنها همچنین دارای یک دمنده برای توزیع هوا در سراسر خانه هستند. کویل ها متکی به دمنده ای هستند که از قبل در سیستم وجود دارد، معمولاً به عنوان بخشی از کل سیستم تعبیه شده، محسوب می شود.
راهنمای خرید فن کویل
برای خرید این سیستمها باید دقت لازم وجود داشته باشد. این سیستمها از دو قسمت فن و کویل تشکیل شده که قسمت دمنده هوا با تبادل حرارت و انتقال دمای ایجاد شده به داخل ساختمان فعالیت دارند. این تجهیزات سرمایشی در فصول مختلف گرم و سرد سال، تامین هوای مکانهای مختلف را انجام می دهند. زیرا این دستگاه ها با دارا بودن امکانات مختلف، تولید سرما و حرارت را به طور مجزا انجام می دهند و هوا را گرم یا سرد می نمایند. شرکت های تولیدی که در زمینه ساخت و تولید سیستم های تهویه مطبوع فعالیت دارند، در ابعاد و ظرفیت های متنوع تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده اند اما توجه به این نکته اهمیت دارد که چه نوع دستگاهی را برای چه مکانی خریداری نماییم.
بیشتر بدانید:
معرفی انواع فن کویل
تنوعی که در این سیستم های وجود دارد، سبب شده است دستگاه های بسیار مورد پسند بازار باشد و در مکان های مختلف از آن استفاده می نمایند.، جهت استفاده و بهره مندی از این سیستم های سرمایشی و گرمایشی، با توجه به نیاز بازار فن کوئل هایی در ابعاد و اندازه های متنوعی با قابلیت نصب مختلف اعم از دیواری، کاستی، زمینی، سقفی و کانالی با ظرفیت هوادهی 200 الی 2000 CFM مناسب استفاده در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری تولید شده اند و امکان پاسخگویی به هر نوع نیازی را دارند. اما باید توجه شود که با توجه به موقعیت ساختمان و نحوه ی اجرای کانال کشی حتما باید از مدلی استفاده شود که با شرایط محیطی همخوانی داشته باشد.
قطعا استفاده از یک کارشناس یا تکنسین می تواند تا میزان زیادی در انتخاب و طراحی کانال کشی ها کمک نماید و روند طراحی و ارجا این مدل سیستم ها را با سرعت بالاتری جلو ببرد. برای محاسبه ظرفیت فن کوئل یک واحد، باید ابتدا بار سرمایشی ساختمان مورد بررسی قرار بگیرد اما از سوی دیگر محاسبه بار سرمایشی نیز به اطلاعات خاصی دارد که به شکل تقریبی می توان از آن استفاده کرد. یکی از مهمترین پارامترهای مهم در خرید و انتخاب درست ظرفیت هوادهی است. در این محاسبات برای هر متر مربع ساختمان مسکونی 400 BTU و اداری 500BTU در نظر گرفته می شود و ظرفیت فن کویل مناسب با محیط نیز از تقسیم بار برودتی بر عدد 26 بدست می آید می توان این میزان را با همین فرمول محاسبه نمود.
- دو لوله ای:
مهم ترین نکته ای که در این دو مدل دستگاه وجود دارد، تعداد لوله هایی هستند که جریان سرد و گرم را به دستگاه می رسانند، در حالی که این دستگاه ها دارای یک مبدل حرارتی به صورت مشترک هستند و به عنوان کویل سرمایشی و گرمایشی کار می کنند که در آن یک لوله ورودی و یک لوله خروجی آب تعبیه شده اند که در آن مسیر آب ورودی به آن ها (آب سرد چیلر یا آب گرم دیگ) و همچنین آب خروجی از آن ها (در برگشت به چیلر یا دیگ) از طریق شیر سه راهه مدیریت می شوند.
- چهار لوله ای:
در مدل چهار لوله نیز برای هر کدام از جریان های سرد و گرم، دو لوله اختصاصی ورودی و خروجی تعبیه می شود و از همین رو به این سیستم ها چهار لوله می گویند. عموما از این ساختار برای پروژه های بزرگ مانند هتلها، بیمارستان ها، مراکز خرید و … به شکل های مختلفی استفاده می شود. همین تغییر سبب بالاتر رفتن عملکرد سیستم و سرعت تامین هوای مورد نیاز در هر مکانی می شود. همچنین از نظر طراحی نیز، با توجه به مواردی چون محدودیت های معماری ساختمان، الزامات ناشی از کاربری ساختمان، سلیقه خریدار و … سیستم ها به اشکال مختلفی طراحی و نصب می شوند که البته هر پروژه ای با دیگری تفاوت های خود را دارد.
- زمینی:
یکی از قدیمی ترین انوان سیستم های تهویه به شمار می رود که حتی هنوز در بسیاری از مکان های عمومی استفاده می شود. این سیستم با دمیدن عمودی هوا و داشتن ویژگی های چون نصب ساده، هزینه پایین سرویس و نگهداری، صدای کم و راندمان همواره مورد توجه بسیاری از پیمانکاران بوده است امایکی از مهم ترین معایب آن، اشغال مساحت فضای ساختمان که با توجه به متراژ های مختلف در هر قسمت، امکان استفاده از آن در هر مکانی ممکن نیست.
- دیواری:
این نوع سیستم در بین تمامی فنکوئل، به عنوان گرانترین مدل محسوب می شود که به دلیل داشتن نصب و سرویس آسان و همچنین اشغال فضا به اندازه پنل یک کولر گازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
- سقفی کاستی:
این مدل تنوع بسیار بالایی دارد و در اندازه ها و شکل های هندسی مختلف تولید شده است که همین موضوع به طراحان امکان خلاقیت و ایده پردازی های بیشتری را می دهد. مدل سقفی کاستی دارای ظرفیت های هوادهی بالاتری، نسبت بهدیگر مدل ها دارند. همچنین داشتن ویژگی هایی چون راندمان مناسب، ظاهر زیبا و اشغال فضای کمتر از مهم ترین ویژگی های این مدل به شمار می رود اما لازم یت به این موضوع نیز توجه شود هزینه بالای سرویس و کیفیت پایین فیلتراسیون هوا جزو اصلی ترین معایب این سیستم ها یاد می شوند.
- توکار:
می توان این مدل را ارزان ترین نوع در میان همه مدل ها نام برد که علیرغم داشتن دسترسی نامناسب جهت سرویس و نگهداری و نمای نسبتا صنعتی و نه چندان جذاب، به سبب قیمت اقتصادی که دارند، بسیار در بازار پرفروش هستند. امکان کانال کشی جریان هوای خروجی در این دستگاه که سبب تحمیل هزینه کمتری و در نتیجه توزیع هوای مناسب در ساختمان شده است، این مدل را بیش از بیش مورد توجه پیمانکاران قرار داده است.
- کانالی پرفشار:
یکی از مدلهای نسبتا قدرتمند به شمار می رود که مسیر ورود و خروج جریان هوا در آن ها کانالی بوده و به دلیل ایجاد هوای پرفشاری که دارد، به این نام معروف شده است. تأمین ظرفیت های هوادهی سنگین، استفاده از هوای تازه، از مهم ترین ویژگی های این مدل به شمار می رود.
در جدل زیر می توان به ترتیب انواع مدل های این دستگاه های سرمایشی و گرمایشی را دید و تا حدودی با ویژگی و طرفیت های آن آشنا شد: