چگونگی انتخاب برج خنک کننده

چگونگی انتخاب برج خنک کننده
چگونگی انتخاب برج خنک کننده

روش انتخاب برج خنک کن

برج های حنک کننده یکی از با اهمیت ترین انواع زیرساخت های تاسیساتی به شمار می رود که وظیفه تامین و کنترل دما را بر عهده دارند. این برج ها با داشتن مصرف صنعتی همواره برای کارفرمایان و صاحبان صنایع مختلف مهم بودند و با توجه به نیاز و نوع مصرف هر نوع صنعت مورد بررسی و استفاده قرار گرفته اند. یکی از نکاتی که در بهره مندی از مزایای این نوع از سیستم ها بسیار مهم است، موضوع چگونگی انتخاب برج خنک کننده است که همواره از اساسی ترین مسائل به شمار می رود. داشتن آگاهی دقیق نسبت به سیستم مورد نیاز و فضایی که قرار است برج در آن قرار بگیرد و فضایی که قرار است تامین دما شود، باید به صورت کامل و دقیق بررسی شود. از سوی دیگر لازم است تا با داشتن اطلاعات اولیه از انواع این برج ها و همچنین بهره مندی از مشاوران مجرب در انتخاب نوع سیستم، بهترین انتخاب و خرید اتفاق بیفتد تا علاوه بر بهره مندی از این برج ها، هزینه های اقتصادی به درست و صحیح در راستای ایجاد زیرساخت های تاسیساتی مورد استفاده قرار بگیرد.

روش انتخاب برج خنک کن

انتخاب کولینگ تاور

انتخاب کولینگ تاور و نحوه انتخاب برج خنک کن مناسب صنعتی، از جمله مهم ترین مواردی است که کارفرمایان معمولا در این زمینه با مشکل روبرو می شوند. برای چگونگی انتخاب لازم به این موارد توجه شود.

انتخاب نوع برج خنک کننده: اولین مرحله از فرآیند انتخاب و به کارگیری کولینگ تاور مربوط به تعیین نوع مناسب جهت کاربری صنعتی است. یعنی که دقیقا قرار است که این دستگاه ها برای چه محیط و کاری مورد استفاده قرار بگیرند. استفاده از برج های خنک کن بطری شکل، به دلیل اشکال های فراوان و راندمان بسیار پایین، در اکثر کشور های پپیشرفته منسوخ شده است و به جای آن از برجهای خنک کن مکعبی شکل و کانتر فلو استفاده می گردد. کولینگ تاورهای جریان مخالف(کانتر فلو) مکعبی شکل به خاطر داشتن سازه مستحکم و طراحی دقیق مهندسی شده، امکان استفاده از گیربکس را برای کارفرما فراهم کرده اند. از مهم ترین ویژگی آن ها تعمیرات و نگهداری بسیار راحت تر و خرابی بسیار کمتر این مدل ها از برجهای خنک کننده گرد یا بطری شکل است.

تعیین شرایط کارکرد کولینگ تاور: در مرحله دوم از انتخاب برج خنک کن، باید شرایط و محیط کارکرد آن بررسی و مشخص شود. بر خلاف آن چه که در کاربری های مسکونی متداول است، کاربری های مسکونی که از برج خنک کن برای خنک کردن چیلر های جذبی و بعضا تراکمی استفاده می شود، در کاربری های صنعتی معمول نیست و باید به نکات دیگری توجه شود. اولین مورد در این بخش در نظر قرار دادن صرفا ظرفیت برج خنک کننده نمی توان مشخصات کولینگ تاور مورد نظر را شناسایی نمود. به این معنا که به عنوان مثال یک برج خنک کن 100 تنی، 200 تنی و یا 1000 تنی (تن تبرید) از لحاظ شکل، اندازه و ابعاد کاملا بستگی به شرایط و نوع کارکرد دارند. برای داشتن یک طراحی اصولی در قرار دادن این سیستم ها باید 4 فاکتور یا مشخصه به صورت کامل و دقیق از طرف سازنده خط تولید یا دستگاهی که نیاز به خنک کاری دارد، از قبل اعلام شده باشد. این 4 مورد عبارتند از: دبی آب، موقعیت جغرافیایی،دمای آب ورودی و دمای آب خروجی.

شرایط آب برج خنک کن: از مهمترین تاثیر شرایط آب در انتخاب شدن و طراحی برج خنک کنها بر روی نوع پکینگ کولینگ تاوراست. در شرایطی که سختی آب زیر 300- 500 باشد، این امکان فراهم است تا از پکینگهای فیلم استفاده نمود که در بازار قیمت کمتری دارند. اما برای سختی بالای آب در کولینگ تاور (بالای 500) حتما لازم است تا از پکینگ های اسپلش ضد رسوب استفاده کرد تا پس از مدتی پکینگ ها دچار گرفتگی نشوند و راندمان برج خنک کن کاهش پیدا نکنند. علاوه بر توجه داشتن به سختی آب، میزان اسیدی یا قلیایی بودن آب کولینگ تاور در انتخاب نوع قطعات و تجهیزات داخلی بسیار موثر و قابل توجه است. برای درک بهتر این موضوه، حالتی را در نظر داشته باشد که در حالت عادی و زمانی که PH آب برج خنک کن بین 6-8 باشد، امکان بهره مندی از ساپورت ها و قطعات گالوانیزه فراهم است، اما هنگامی که آب برج خنک کننده به شدت قلیایی یا اسیدی باشد باید به ترتیب از قطعات استیل 304 و 316 استفاده نمود و این در حالی است که اگر درجه قلیایی و اسیدی بودن آب به کمتر از 4.5 و یا بالاتر از 9.5 برسد، باید از رزین های ویژه در بدنه برج خنک کن استفاده نمود و مسایلی که در پی خواهد داشت.

بیشتر بدانید:

برج خنک کننده چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.