شستنشوی پنل بیرونی کولر گازی
آموزش نحوه شستن کندانسور و پنل بیرونی کولر گازی

کولرهای گازی به مرور زمان و با قرارگیری در معرض محیط، با گرد و غبار و آلودگی درگیر می شوند. این آلودگی ها در صورتی که تمیز نشوند، در دراز مدت عملکرد سیستم را تحت تأثیر قرار داده و ممکن است حتی باعث خرابی آن شوند. در همین راستا، یکی از مهمترین فعالیت هایی که همه فعالان در حوزه تجهیزات تهویه هوای مطبوع پیشنهاد می کنند، نظافت دوره ای کولر است. تمیزکاری یونیت های داخلی و خارجی هر کدام مراحل خاص خود را دارد و نکات منحصر به فردی باید طی آنها رعایت شوند. در این محتوا به نحوه تمیزکاری پنل بیرونی می پردازیم و اینکه چه نکاتی در این فرآیند باید مد نظر قرار بگیرند. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

 

خرید آنلاین اسپیلت

بیشتر بدانید:

شستشوی پنل داخلی اسپلیت ها

یونیت خارجی کولر گازی چیست؟

کولرهای نوع گازی انواع بسیار متفاوتی دارند، اما مشهورترین و شایع ترین نوع آنها به اسپلیت معروف است که دارای یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی می باشد. یونیت خارجی که بیرون از ساختمان قرار می گیرد، وضعیت تبدیل کردن گاز مبرد به مایع و از این طریق تأمین سرمایش مورد نیاز در یونیت داخلی به منظور تهویه مطبوع هوا را بر عهده دارد. این کار در چند مرحله انجام می شود و قطعات مکانیکی و الکترونیکی موجود در این قسمت عملاً نیمی از نحوه عملکرد کولر گازی را بر عهده دارند.

مهمترین اجزایی که در یونیت خارجی وجود دارند عبارتند از:

  •  فن
  • کمپرسور
  •  خازن کمپرسور
  •  کندانسور
  •  خازن فن
  •  پروانه فن
  •  لوله مویی
  •  ترمینال برق
  • باکس دستگاه

نحوه شستشوی یونیت خارجی کولرهای گازی

 

نکته ای که در این میان باید به آن توجه داشته باشید، کمپرسور است. کمپرسورها به عنوان موتور دستگاه عمل کرده و شامل یک سیم پیچ و یک قسمت مکانیکی است. کمپرسورها از جمله قطعاتی هستند که در مقابل آب عایق نیستند و از آنجایی که در فرآیند نظافت یونیت خارجی از آب باید استفاده کنیم، دقت داشته باشید که این قطعه خیس نشود. همین موضوع در خصوص ترمینال برق و سرسیم ها هم صدق می کند.

خرید آنلاین کولرگازی گرین

 

چرا باید یونیت خارجی کولرگازی را تمیز کنیم؟

کاهش بهره وری عملکرد کولرها می تواند دلایل متعددی داشته باشد و یکی از مهمترین آنها ایرادات در یونیت خارجی است. تجهیزاتی مانند کندانسور و لوله کشی های مبرد جزو مهمترین و حیاتی ترین قطعات این سیستم هستند که باید همواره پایش شده و در صورت مشاهده هر گونه مشکل به سرعت تعمیر شوند. بخشی از این بررسی و پایش شامل تعیین زمان مناسب برای تمیزکاری آنها می شود. تمیزکاری و نظافت این قسمت ها علاوه بر بهبود عملکرد و افزایش راندمان، مزایای دیگری هم دارد که عبارتند از:

  •  کاهش مصرف برق و بهتر خنک کردن دستگاه
  •  بهبود عمر مفید و بهبود عملکرد دستگاه
  •  از بین بردن بوی نامطبوع ناشی از آلودگی
  •  از بین بردن باکتری های تجمع کرده در سیستم
  •  از بین بردن سر و صدای ناشی از حضور آلودگی در سیستم

نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت (راهنمای مرحله به مرحله)

  • نخستین گام در شستشوی پنل خارجی، اطمینان از قطع بودن برق است. مشابه یونیت داخلی باید مطمئن شوید که نکات ایمنی را رعایت و از هر گونه احتمال برق گرفتگی جلوگیری نمایید.
  • سپس باید درب روی یونیت را باز کنید. اکثراً درب پوشاننده کندانسور 8 الی 10 پیچ دارد که با پیچ گوشتی می توانید آنها را به راحتی شل کرده و پوشش یونیت را بردارید.
  • اگر به داخل یونیت و سمت راست آن دقت کنید، کمپرسور و قطعات الکتریکی را مشاهده می کنید. این قسمت ها باید حتی الامکان خشک باقی بمانند و پیشنهاد می شود که از نایلون و چسب برای عایق کردن آنها استفاده کنید.
  • سپس باید با فشار آب عمل شستشو را انجام دهید. بهترین تجهیزات برای این کار بخارشوی و کارواش خانگی با فشار پایین است. اطمینان حاصل کنید که پره های کندانسور کاملاً تمیز شوند. جلوی کندانسور موتور فن قرار دارد که در اکثر مدل ها ضدآب است، اما پیشنهاد می کنیم همچنان سعی کنید آب کمتری روی آن بریزید.
  • دقت داشته باشید که سیم ها را به آرامی و بدون کشیدن آنها تمیز کنید. می توانید از برس مخصوص هم برای این کار بهره ببرید.
  • بعد از پایان تمیزکاری، باید اجازه دهید یونیت خارجی خشک شود. دقت داشته باشید که باید حداقل یک الی دو ساعت به تجهیزات فرصت خشک شدن بدهید و به هیچ عنوان در این بازه زمانی نباید کولرگازی را روشن کنید. پس از گذر این زمان، می توانید تجهیزات را مجدداً سرهم نموده و بدون مشکل از یونیت خارجی استفاده کنید.

نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت

 

خرید آنلاین کولر گازی وستن ایر

نحوه تمیز کردن فن بیرونی کولرگازی

برای تمیز کردن فن بیرونی ابتدا حتما از قطع بودن برق دستگاه اطمینان حاصل کنید. سپس می بایست فن را با استفاده از یک برس یا جارو برقی تمیز نموده و جهت استفاده از جارو برقی می بایست آن را به صورت عمودی و افقی روی پره‌ها کشیده تا گرد و غبار آن پاک شود و هیچ کثیفی‌ روی کندانسور باقی نماند.

تمیز کردن پره های فلزی کولر گازی

نکته مهمی که توجه به آن بسیار مهم است اطمینان از صاف بودن تمام پره های دستگاه است. لذا به یک چاقوی بلند نیاز است تا عمل صاف کردن پره‌ها به سادگی انجام شود. بعد از این کار نوبت می رسد به تمیز کردن پره‌های فلزی که می توانید از یک برس برای این کار کمک بگیرید.

باز کردن یونیت بیرونی کولرهای گازی و خارج کردن فن

بعد از باز کردن یونیت خارجی و خارج کردن فن، کندانسور کولر را خوبی تمیز کنید تا گرد و غبار آن پاک شود چرا که فن به کندانسور متصل است، نمی‌توان آن را به طور کامل جدا کرد. دقت داشته باشید که اگر پره‌های کندانسور به موقع تمیز نشوند، علاوه بر کاهش عملکرد کولر ، به کندانسور دستگاه نیز فشار زیادی وارد می شود و بدین ترتیب ممکن است متحمل صرف هزینه سنگین برای تعمیرات شوید.

خرید آنلاین کولرگازی سوپرانو

 

نحوه شستشوی شستن پره های پنل خارجی کولرگازی

در این مرحله استفاده از شیلنگ و برس لازم است تا پره‌های کولر  شسته و تمیز شوند سپس اجازه دهید تا خشک شوند. توجه داشته باشید فشار بیش از حد به پره‌ها وارد نکنید. شستن پره‌های کندانسور سبب بهبود عملکرد دستگاه می شود. در صورتی که پره‌ها بیش از حد کثیف هستند، برای شستشوی آنها از تمیز کننده‌های مخصوص استفاده کنید.

اتصال مجدد قطعات جدا شده و روشن کردن کولر اقام بعدی است که باید انجام دهید. پس قبل از روشن کردن مجدد کولر، قطعات را در جای خود قرار دهید و فن را با ابزار مناسب به داخل کندانسور برگردانید. پس از قراردادن قطعات در جای خود و اطمینان از خشک شدن کامل پنل بیرونی، دستگاه را به برق متصل کرده و روشن کنید.

 نتیجه گیری:

یکی از عواملی که سبب می شود تا دستگاه به خوبی عملکرد خود را انجام ندهد، یعنی به خوبی محیط را خنک نکند، کثیف بودن کندانسور است. بدین منظور می بایست از تمیز بودن این قطعه هرگز غافل نشوید. حداقل هر شش ماه یکبار این کار را انجام دهید و اگر دانش کافی در این زمینه ندارید، حتما از یک تکنسین کمک بگیرید. در این مقاله تمامی مراحل انجام این کار به صورت کامل شرح داده شد. امیدواریم این مطلب به شما کمک کند تا این کار را به شیوه عالی انجام دهید. بهبود عملکرد، بهتر خنک کردن اسپلیت یا همان کولر نوع گازی، کاهش مصرف برق و … تنها بخشی از مزایای این کار می باشد.