نگهداری از استخر پس از بارش باران
نگهداری از استخر پس از بارش باران

نحوه نگهداری از استخر پس از بارش باران

ساخت استخر در فضای باز همواره مشکلات و دغدغه هایی را به دنبال خواهد داشت.از جمله این موارد، بارش باران است. بارش آب باران بر استخر روباز موجب ورود زباله ها، گرد و غبار و… به آب می شود، که در پی اینها ممکن است تعادل شیمیایی آب از بین برود. عدم تعادل آب به لحاظ شیمیایی امکان آسیب به تجهیزات جانبی استخر را نیز فراهم می کند. برای پیشگیری از بروز هر گونه مشکل برای تاسیسات و یا شناگران باید روند نگهداری و اقدامات لازم پس از بارش باران،به موقع انجام شود. اما این اقدامات شامل چه کارهایی می شوند؟

روش نگهداری استخر روباز بعد از باراش باران

  • تمیز کردن استخر: باران در برخی موارد ممکن است با وزش باد نیز همراه شود. در نتیجه این رویداد ممکن است موادی مانند گرد و غبار، خارو خاشاک، برگ ها و ضایعات گیاهان وارد آب شوند. اولین و مهم ترین کار پس از بارش باران خارج ساختن این مواد زائد از محیط استخر و آب است. استفاده از جاروهای اتوماتیک و هوشمند گزینه مناسبی برای این کار است، هر چند که به صورت دستی نیز امکان انجام آن وجود دارد.

روش نگهداری استخر روباز بعد از باراش باران

  • بررسی تعادل شیمیایی آب: PH آب استخر به دلیل بارش باران کاهش یافته و در نتیجه خاصیت اسیدی آب بیشتر می شود. پس از بارش باید سطح ph بررسی شده و به حالت تعادل بازگردانده شود. بررسی سطح سایر یون ها در آب نیز بخشی از بررسی تعادل شیمیایی محسوب می شود.
  • ضدعفونی آب استخر: برای ضدعفونی از تجهیزات ضد عفونی کننده استخر استفاده می شود. اما در بیشتر موارد کلر کاربرد دارد. سطح کلر آب باید پس از بارش سنجیده شود. ممکن است آب باران حاوی آلودگی هایی باشد و این آلاینده سبب آلودگی آب استخر شود. عموما سطح ضدعفونی کننده ها پس از قرار گرفتن در معرض بارش، کاهش می یابد. به همین علت، پس از باران باید بر غلظت ضدعفونی کننده آب افزوده شود.
  • متعادل سازی سطح آب: طبیعتا پس از باران میزان آب استخر افزایش یافته است. مقادیر اضافی باید خارج شده و سطح آب به حالت استاندارد بازگردد. سیستم های گردش آب و فیلتراسیون در این راستا استفاده می شوند.
  • فیلتر و تنظیم دما: پس از اضافه کردن ضدعفونی کننده ها و متعادل سازی شیمیایی با گردش آب از یکپارچگی آن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر تمیزکاری و بهداشت آب، باید دمای آن نیز پیش از شناکردن به حالت نرمال برگردد.
  • اطمینان از صحت عملکرد تاسیسات: پس از اهمیت به مسئله آب، باید از سلامت تجهیزات اطمینان حاصل کرد. تمامی بخش ها باید از نظر فنی بررسی شده و از عدم وجود کوچک ترین آسیب مطمئن شد. در صورت بروز هر گونه صدمه هر چند جزئی باید با تعمیرکار و متخصص در این زمینه تماس گرفته شود. لزوم این کار در پیشگیری از آسیب های جدی تر است. علاوه بر این ممکن است آسیب در این زمینه سلامت شناگران را نیز به خطر بیاندازد.