نگهداری استخر
نگهداری استخر

اصول اولیه نگهداری استخر

مسئله نگهداری و مراقبت از استخر همواره یکی از مهم ترین موضوعات پس از ساخت این سازه آبی به شمار می رود که همواره مورد توجه بسیاری از صاحبان استخر شده است. زیرا اصلی ترین موضوع، برای داشتن یک استخر سالم، همانند روزی که ساخته می شود، نگه داشتن و مراقبت از آن است. با توجه به روباز یا سربسته بودن مجموعه، مدل نگهداری از آن نیز متفاوت است. از سوی دیگر سرویس دوره ای و توجه به کیفیت آب، فیلتر استخر و جکوزی، پاک بودن آب ورودی و خروجی و … از اصول اولیه این کار است. با توجه به هزینه های خیلی بالای تعمیرات، می توان با توجه به همین نکات به ظاهر ساده، از هدررفت و صرف هزینه های بالای مالی برای خرید و یا تعویض قطعات جلوگیری نمود. در این قسمت از مجموعه محتواهای آموزشی خانه تاسیسات به بررسی انواع روش نگه داری استخرها پرداخته می شود تا علاوه بر ارائه اطلاعات جدید و کاربردی، نیازهای کلی صاحبان استخر را تامین نماید.

بیشتر بدانید:

انواع فیلتر تصفیه آب استخر

تعمیر و نگهداری استخر از مهم ترین مواردی است که بعد از ساخت و راه اندازی استخر لازم است به آن توجه شود. همیشه افراد قبل از مراجعه به یک استخر در مورد فضا، ساختار مهندسی و تمیزی آن تحقیق می نمایند و پس از اطمینان حاصل کردن از تمیزی مجموعه به آن وارد می شوند البته درباره استخرهای شخصی این موضوع معمولا متفاوت است. برای نگهداری از انواع استخرها باید اصول اولیه را مد نظر قرار داد تا در گذر زمان دچار مشکل تاسیساتی یا آلودگی نشوند. از مهم ترین کارهایی که باید به انجام آن بسیار توجه نمود، تعویض آب استخر در فواصل زمانی کوتاه و استفاده از مواد شیمیایی مناسب است.(تجهیزات ضد عفونی کننده استخر) همچنین برای رعایت رده بندی مصرف و لذت بردن از لحظاتی که بدن در آب است، در استخرهای عمومی ایران معمولا دمای آب را بین ۲۹ تا ۳۰ درجه سانتی گراد تنظیم می کنند.

اصول اولیه نگهداری استخر

نگهداری استخر و جکوزی

برای بهره برداری مناسب و دوری از هرگونه مشکل، مجموعه راهکارهایی برای استفاده و نگهداری صحیح از استخر ها بیان می شود که برای اجرا در هر نوع استخری قابل انجام است. همچنین از این فعالیت ها می توان برای مکان هایی که جکوزی نیز دارند، استفاده شود. این فعالیت های به شرح زیر هستند:

  1. آبگیری استخر
  2. ورود به تصفیه خانه و روشن کردن و فعالسازی پمپ های تصفیه و گرمایشی
  3. تنظیم دما (مناسب ترین دمای استخر۳۰-۲۹ درجه است)
  4. بررسی کیفیت بهداشتی و شیمیایی آب
  5. تصفیه تمام آب استخر و جکوزی و رفع کدری های آب پمپ با فعالیت مستمر ۲۴ ساعته پمپ
  6. هواگیری مجدد مبدل های گرمایشی و فیلتر های تصفیه
  7. توجه به عدم ایجاد شدن گندیدگی در آب با تعویض و یا استفاده از مواد شیمیایی مانند کلر را به صورت دوره ای
  8. ریختن دوز کلر در آب با توجه به حجم و نوع استخر

بیشتر بدانید:

نگهداری از استخر پس از بارش باران

نکات مهم درباره استخر روباز و سربسته

پس از آبگیری توجه شود که پمپ های گرمایشی و تصفیه استخر می بایست به مدت یک روز کامل (۲۴ ساعت) جهت عبور آب استخر از فیلتر ها روشن بماند. یکی از مواردی که در مورد یک سازه آبی مانند استخر مهم است، طراحی و ساخت است. اگر این کار به طور اصولی و صحیح انجام نشده باشد، مشکلات جدی را به وجود می آورد. درباره استخر های روباز باید به این موضوع توجه شود که به دلیل وجود حشرات مختلف و ریختن گیاهان مانند علف های هرز یا برگ های درختان، لازم است تا همواره با استفاده از یک توری دسته بلند، آب از این آلودگی ها پاکسازی شود و علاوه بر بهداشت آب، از ایجاد مشکل برای فیلتر های تصفیه جلوگیری شود. همچنین لازم است تا با توجه به در مجاورت بودن این مدل از استخرها با فضای آزاد از مواد ضدعفونی کننده بهتری استفاده شود. از دیگر ویژگی ها این مدل، تابیدن نور خورشید به آب و کند کردن زمان گندیدگی آب است اما از سوی دیگر از این نوع استخر فقط می توان در فصل های گرم استفاده نمود و مانند سربسته امکان بهره مندی 4 فصل وجود ندارد. از سوی دیگر لازم است تا با در نظر گرفتن تمهیدات لازم، آب مجموعه های سرباز تخلیه شود تا به زیرساخت های تاسیساتی آسیب نرسد و سالم بماند. استخرهای سربسته نیز با توجه به کم بودن نور و مناسب بودن شرایط برای تولید جلبک و قارچ ها، لازم به توجه و رسیدگی و استفاده از مواد خاص هستند که این موضوع نیز از دیگر معایب این گونه مجموعه ها به شمار می رود.

بیشتر بدانید:

فواید ساخت استخر طبیعی