رایج ترین مشکلات کولرهای گازی
مشکلات و ایرادات رایج در کولر گازی اسپلیت

با پیشرفت فناوری های روز و دسترسی هرچه بیشتر عموم مردم به ادوات و تجهیزات جدید، شاهد جایگزین شدن وسایل قدیمی تر با وسایل جدید هستیم. همین موضوع در خصوص کولرها هم صدق می کند و به مرور، به خصوص در ساختمان هایی که توانایی کانال کشی محدود است، استفاده از کولراسپلیت به جای کولرهای آبی قدیمی رواج پیدا کرده است. این محصولات که نسبت به انواع آبی روش کار بسیار متفاوتی داشته و قادرند تنظیمات و جزئیات عملکردی بسیار بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهند، به مرور بدل به یکی از محبوب ترین تجهیزات تهویه مطبوع در منازل و دفاتر کار شده اند.

با رواج استفاده از یک محصول، خرابی های آنها هم بیشتر به چشم می آید. کاربران هم بیشتر به دنبال این می گردند که حل و فصل مشکلات دستگاه هایشان را خودشان بر عهده بگیرند. اینجاست که دانش رایج بودن مشکلات، علل رخ دادن و روش های رفع آنها به کار می آید و به شما کمک می کند که در هر زمان بهترین تصمیم را برای تعمیر و نگهداری کولرهای نوع گازی خود اتخاذ کنید. در این محتوا به این موضوع می پردازیم و به طور خلاصه به شما می گوییم که در مواجهه با هر ایراد چه رویکردی بهترین نتیجه را برایتان به ارمغان می آورد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

  1. رایج ترین مشکلات در کولرهای نوع گازی و نحوه رفع آنها
  2. مهمترین علل خرابی کولرهای نوع گازی و نحوه مقابله با آنها

اسپلیت قیمت

 

رایج ترین مشکلات در کولرگازی و نحوه رفع آنها

رایج ترین مشکلات در کولرگازی و نحوه رفع آنها

کولرهای نوع گازی از یک گاز مبرد استفاده می کنند که میان دو یونیت داخلی و خارجی جابه جا شده و از طریق فرآیندهای تبخیر و میعان صورت گرفته بر روی این مبرد، می توان دمای محیط را پایین آورد. اساس عملکرد آن این است که کندانسور یونیت خارجی مبرد را سرد و بدل به مایع می کند، آن را به یونیت داخلی می فرستد و در یونیت داخلی اواپراتور این مبرد سرد شده را در معرض گرمای محیط قرار می دهد. مبرد با جذب حرارت فضای داخل ساختمان مجدد به گاز بدل می شود و به سمت یونیت خارجی برمیگردد. این چرخه به خنک کردن هوای ساختمان شما منجر می شود.
بدیهی است که به دلیل وجود قطعات و ابزارهای متعدد در مسیر این فرآیند، ممکن است با ایرادات مختلفی برخورد کنید.

مهمترین و رایج ترین این مشکلات عبارتند از:

  • برفک زدن: علت اصلی آن کثیفی فیلترها و کمبود گاز مبرد است.
  • کار نکردن فن: خرابی فن، کثیفی فیلترها و خرابی اواپراتور این معضل را به وجود می آورد.
  • خاموش نشدن پس از رسیدن به دمای مد نظر: خرابی برد، سنسور و ترموستات این ایراد را پدید می آورد.
  • کم شدن پرتاب باد: این مشکل به خاطر خرابی فن، خرابی اواپراتور، کثیفی فیلترها و نشت گاز مبرد پیش می آید.
  • نشت آب: علل اصلی آن گرفتگی و انسداد مسیر خروجی آب تقطیر شده بر روی اواپراتور یا خرابی ناودانی کولر است.
  • سر و صدای بیش از حد: شل بودن پایه های کمپرسور، عدم تعادل فن ها و خرابی فن مهمترین دلایل این خرابی هستند.
  • روشن نشدن: به خاطر خرابی سیم های برق، قطعی برق، ایرادات ترموستات و خرابی برد الکترونیک ممکن است پیش بیاید.
  • خاموش شدن حین کار: خرابی سیم های برق، داغ کردن کمپرسور، کثیفی فیلترها، کثیفی کندانسور و خرابی برد مستقیماً با این مشکل ارتباط دارند.
  • کاهش توانایی سرد کردن محیط: تنظیم نبودن، خرابی برد، کمبود گاز مبرد، کثیفی فیلترها و خرابی کمپرسور مهمترین دلایل سرد نشدن محیط بر اثر کار کردن اسپلیت است.

همان طور که می بینید، تعداد قابل توجهی از این ایرادات دلایل مشترکی با یکدیگر دارند. مواردی مانند کمبود و نشت گاز مبرد، کثیفی فیلترها و خرابی قطعات مهمترین دلایل ایرادات مختلف سیستم کولرهای گازی هستند. اما راه حل چیست؟ چطور باید با هر کدام از این مشکلات برخورد کنید؟

قیمت کولر گازی گرین

مهمترین علل خرابی اسپلیت و نحوه مقابله با آنها

  • کثیفی فیلترها: فیلترها به مرور با گرد و غبار پر می شوند و راندمان کاری کولر را پایین می آورند. برای جلوگیری از این مشکل به طور دوره ای آنها را بررسی کنید، در صورت کثیف بودن تمیزشان کنید و اگر آسیب دیده بودند تعویضشان نمایید.
  • نشتی و کمبود گاز مبرد: نشتی به دلایل مختلف پیش می آید. سوراخ شدن یا ترک خوردگی لوله های رابط دو یونیت، ترک خوردگی قطعات داخلی یا ضربه خوردن به بدنه ممکن است این ایراد را به وجود بیاورند. دقت کنید که برای شارژ گاز یا تعمیر بدنه ترک خورده حتماً باید از یک متخصص کمک بگیرید. هرگز سعی نکنید خودتان دستگاه را شارژ کنید. گاز مبرد به شدت سمی است و حتی در شکل مایع نباید با پوست انسان تماس پیدا کند.
  • خرابی برد الکترونیک: یک ایراد دیگر که به خاطر خاموش و روشن شدن مکرر پیش می آید. خرابی برد در صورتی که رها شود به خرابی ترمینال ها و سیم های برق منجر می گردد. این مورد هم باید توسط تعمیرکار حرفه ای رفع شود و نمی توانید در خانه آن را حل کنید.
  • خرابی سنسور: سنسورهای اسپلیت پشت یونیت داخلی نصب می شوند و در صورتی که خراب شوند، با رفتار نامنظم و روشن شدن زودهنگام یا خاموش شدن دیرهنگام روبرو می شوید. گاهی ممکن است سنسور از جای خود درآمده باشد که می توانید با جا زدن آن این مشکل را حل کنید. اما اگر باز هم ایرادتان حل نشد، باید به فکر تعویض سنسور باشید.
  • کثیفی کندانسور: کندانسور در یونیت خارجی قرار دارد و هر سال یک بار باید با شلنگ آب آن را تمیز کنید. دقت کنید در هنگام انجام این کار، آب به سیم های برق یونیت نپاشد. کثیفی بیش از حد کندانسور باعث می شود مجبور شوید از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
  • مشکلات تخلیه آب: نشتی آب در کولر گازی بسیار شایع است که ممکن است به خاطر نصب نادرست، ایراد و گرفتگی در مسیر خروجی آب از زیر اوپراتور و ناودانی دستگاه باشد. پیشنهاد ما در این وضعیت کمک گرفتن از یک متخصص است تا با خیال راحت علت مشکلتان را پیدا کنید.
  • خرابی قطعات: خرابی کمپرسور، اواپراتور و کندانسور همگی می توانند علل کار نکردن دستگاه شما باشند. در صورتی که این قطعات دچار مشکل شده باشند، چاره ای جز کمک گرفتن از متخصص تعمیرات ندارید و نمی توانید خودتان این قسمت ها را تعویض کنید.