نکات مهم خرید پکیج که باید بدانید

خرید لوازم و تجهیزات گرمایشی همواره با چالش های خاص خود همراه است. اگر آشنایی کافی با این موضوع وجود نداشته باشید، احتمال قابل توجهی وجود دارد که پس از خرید دستگاه با مشکلاتی مانند ناکافی بودن قدرت آن یا مصرف برق بیش از حد روبرو شوید. به همین خاطر است که تسلط داشتن بر ویژگی های فنی این نوع دستگاه ها و نکات مهم آنها در هنگام خرید اهمیت بالایی دارد. در این مطلب به طور ویژه به پکیج می پردازیم: ویژگی ها، نکات عملیاتی آنها و مسائلی که برای خرید باید به آنها توجه داشته باشید. با ما همراه باشید.

 

فهرست مطالب:

  1. نکات خرید
  2. راهنمای خرید

نکات خرید پکیج

تجهیزاتی هستند که برای گرم کردن واحدهای مسکونی به کار می روند. عملکرد آنها از بسیاری جهات مشابه موتورخانه هاست، یعنی قادرند حجم قابل توجهی گرما برای استفاده در یونیت های پخش کننده مانند شوفاژها تولید کنند. اما برخلاف موتورخانه این ادوات فضای کمتری را اشغال می کنند، مصرف سوخت پایین تری دارند، بازدهی عملیاتی به نسبت بالاتری در اختیار شما قرار می دهند و تعمیر و نگهداری آنها هم راحت تر است. بسیاری از مدل های مطرح در بازار اغلب به سیستم هوشمند هم مجهز هستند و می توانند مشکلات عملکردی دستگاه را به سرعت شناسایی و اعلام کنند، بنابراین به طور عمومی با تجهیزاتی روبرو هستیم که نسبت به موتورخانه ها به مراتب فناوری پیشرفته تری دارند.
حالا که می دانیم با چه شرح وظایفی روبرو هستیم، در ادامه به بحث مهمترین نکته هایی می پردازیم که می توانند در استفاده بهینه از این ادوات بیشترین نقش را داشته باشند.

راهنمای خرید پکیج

راهنمای خرید پکیج

اکثر افراد در نگاه اول به برند نگاه می کنند و معتقدند نوع برند و کشور سازنده آن نقش اساسی در مناسب بودن دستگاه دارد. این فرض گرچه از جهاتی حقیقت دارد، اما اهمیت آن به اندازه ای نیست که فکر می کنید. نکات دیگری وجود دارد که بر اهمیت شرکت سازنده پیشی می گیرند و اگر می خواهید خرید موفقی داشته باشید، باید حتماً آنها را در نظر بگیرید. در غیر این صورت، یا ممکن است سیستمی بخرید که از پس متراژ فضای شما برنمی آید یا برای آن بیش از حد نیرومند است که در این صورت با خاموش و روشن شدن متوالی استهلاک آن به شدت افزایش پیدا می کند.
در ادامه به طور خلاصه شش مورد از مهمترین ویژگی های این تجهیزات را با هم بررسی می کنیم که نقش اساسی در عملکرد آنها دارند و بررسی آنها هم چندان وقتی از شما نخواهد گرفت.

  • ظرفیت و متراژ فضا

ظرفیت به معنای میزان گرمایی است که پکیجها از پس تولید آن بر می آیند. این عدد اغلب اوقات بر اساس کیلووات بیان می شود و جزو مهمترین اطلاعاتی است که برای هر سیستم گرمایشی و تهویه مطبوع ذکر می شود. اما از کجا می توانید بفهمید ظرفیت مورد نیاز شما چیست؟ راه حل این است که متراژ ساختمان خود را در 150 ضرب کنید و سپس آن را بر 860 تقسیم کنید. عدد نهایی مشخص کننده ظرفیت مورد نیاز شما به کیلووات خواهد بود. مثلا اگر یک خانه 90 متری دارید، می توانید متراژ آن را در 150 ضرب کنید تا عدد 13500 بدست بیاید. تقسیم این عدد بر 860 عدد 15.69 کیلووات را در اختیار شما قرار می دهد.
می توانید ظرفیت مورد نیاز خودتان را با جداول ظرفیت دستگاه مورد نظرتان مقایسه کنید که در حال حاضر اعداد مطرح در این جدول برای خانه های مسکونی عبارتند از:

  1. 22 کیلووات: تا متراژ 70 متر
  2. 24 کیلووات: متراژ 70 تا 120 متر
  3. 28 کیلووات: متراژ 120 تا 150 متر
  4. 36 کیلووات: متراژ 150 تا 250 متر

البته این اعداد ساده سازی شده است. مسائلی مانند طبقه، نوع تهویه، موقعیت جغرافیایی، مقدار تابش آفتاب بر ساختمان طی روز و… همگی می توانند میزان ظرفیت مورد نیاز را تحت تأثیر قرار بدهند. اما برای شروع همین اعداد برای شما کفایت می کنند.

همچنین لازم است طبقات بالا و حتی میزان ارتفاع ساختمان از سطح دریا را در نظر بگیرید. همان طور که می دانید چگالی هوای هر منطقه جغرافیایی با دیگری متفاوت است. هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر و چگالی هوا کمتر باشد، گرمایش بیشتری مورد نیاز است.

  • نوع دودکش خانه

اگر ارتفاع دودکش کم باشد، نیازی نیست از نوع فن دار استفاده کنید و در نتیجه با سر و صدای فن هم روبرو نمی شوید. اما اگر ارتفاع دودکش بالایی دارید، لازم است حتماً از نوع فن دار بهره ببرید. این موضوع به ارتفاع سقف و ابعاد ساختمان شما مربوط می شود و نقش اساسی در نحوه استفاده بازی می کند.

  • سوخت

بسته به شرایط محل زندگی خودتان ممکن است به برخی منابع سوختی دسترسی نداشته باشید. برای مثال، مدل های گازوئیلی در موقعیت های خاصی به کار می روند و طبیعتاً اگر در شهری زندگی می کنید که به گاز دسترسی آسانی دارید، خرید مدل های گازوئیلی صرفاً برایتان هزینه بر و دردسرساز خواهد بود. در حال حاضر سه گروه از این محصول بر اساس سوخت مصرفی در بازار ایران یافت می شود:

  1. گازی (در دو نوع دیواری و زمینی)
  2. گازوئیلی (تنها در نوع زمینی)
  3. برقی (در دو نوع دیواری و زمینی)
  • نوع مبدل حرارتی دستگاه

مبدل حرارتی عمل انتقال حرارت به آب مصرفی در شوفاژها را بر عهده می گیرد و بسته به اینکه از یک یا دو مبدل استفاده کنید، سیستم های گوناگونی در بازار در اختیار شما قرار می گیرد. مدل های تک مبدله سریعتر فرسوده می شوند و حرارت تولیدی آنها هم کمی ناپایدار است، اما مدل های دو مبدله به مراتب گران قیمت تر هستند. به خصوص در نواحی که آب مصرفی املاح زیادی دارد، نوع دو مبدله پیشنهاد می شود.

  • میزان آب گرم مصرفی

هزینه مصرفی یعنی مقدار هزینه ای که کارکرد دستگاه روی دست شما می گذارد. چقدر آب مصرف می کند، چقدر سوخت مصرف می کند و چه میزان بازدهی دارد. برای مثال پکیج‌های دیواری جمع و جور و کم مصرفند اما بازدهی چندان بالایی ندارند، پس بیشتر به درد ساختمان های کوچکتر می خورند. مدل های زمینی که ظرفیت حرارتی بالاتری دارند، گرمایش نیرومندتری در اختیارتان قرار می دهند اما مصرف انرژی آنها آنقدر بالاست که دیگر صرفه اقتصادی برایتان نخواهند داشت.

  • پکیج هایی با خطای نمایی

برخی از این دستگاه ها، دارای سیستم های عیب یاب اتوماتیک با کد می باشند. به این صورت که کد خطا را روی مانیتور پکیج نشان می دهند که در این صورت کاربر می تواند به محض رویت کد، به دفترچه راهنما مراجعه کرده و متوجه عیب موجود در سیستم شود.

  • هد پمپ سیر کولاسیون

داشتن یا نداشتن هد پمپ سیرکولاسیون در مقدار فشار آب داخل لوله های منتهی به شوفاژها و برگشت آن فوق العاده موثر است. این مورد هم با متراژ رابطه نزدیکی دارد، یعنی اگر ساختمانی دارید که طول لوله کشی شوفاژهای آن بیشتر از 35 متر است به احتمال زیاد بهتر است از مدل هایی استفاده کنید که به هد پمپ سیرکولاسیون مجهز باشند. در ساختمان هایی با لوله کشی قدیمی و تعداد اتصالات بالا هم به کار بردن این نوع تجهیزات توصیه شده است.

  • گارانتی و خدمات پس از فروش 

نکته مهم، خرید از فروشگاه ها و مراکز معتبر فروش این دستگاه است. چرا که در صورت خرید از این مراکز، گارانتی و ضمانت نامه اصلی کالا به شما تعلق می گیرد که می توانید از خدمات پس از فروش آن نیز بهره‌مند شوید. بهتر است پکیجی خرید کنید که در بازار شناخته شده است مانند پکیج لورچ، ایران رادیاتور، بوتان و … این محصولات اغلب گارانتی دو یا سه ساله دارند و می توانید از گارانتی و خدمات آنها استفاده کنید.

نتیجه گیری:

در این مطلب شش مورد از مهمترین ویژگی ها و نکات مرتبط با عملیات سیستم های گرمایشی را با هم بررسی کردیم. دقت داشته باشید که لیست ما ترتیب خاصی ندارد و باید تک تک این نکات را در هنگام خرید چک کنید. البته فروشندگان هم به اهمیت این موارد واقف هستند و مشاهده خواهید کرد که قرار دادن این اطلاعات در اختیار شما جزو مسائل بدیهی در بین فروشندگان این حوزه به حساب می آید. پس بدون نگرانی آنها را از فروشنده مد نظرتان بپرسید و بر اساس مشخصات ساختمانتان، بهترین خرید ممکن را تجربه نمایید.