انواع پکیج از لحاظ تهویه و احتراق
انواع پکیج از لحاظ تهویه و احتراق

در میان تجهیزاتی که برای تهویه مطبوع در خانه ها استفاده می شوند، موتورخانه همیشه به عنوان یکی از به صرفه ترین، نیرومندترین و جامع ترین سیستم ها شناخته شده است که قادر است گستره وسیعی از نیازها را پوشش دهد. اما این سیستم نیازمند آن است که در هنگام احداث ساختمان پیش بینی حضورش را کرده باشید و فضایی را به آن اختصاص داده باشید. اگر بخواهید بدون تغییرات عمده در معماری ساختمان از سیستمی مشابه موتورخانه استفاده کنید باید چه کاری انجام بدهید؟ شاید بهترین پاسخ برای این سوال به کارگیری پکیج باشد.

پکیجها می توانند به عنوان تأمین کننده آب گرم برای سیستم هایی مانند شوفاژ، فن کویل، رادیاتور، گرمایش از کف و… جای موتورخانه را بگیرند. بسته به ابعاد، شرایط محیطی و پیکربندی ساختمان پکیجهای متفاوت با شرایط عملیاتی گوناگونی به کار می روند که دسته بندی های متفاوتی هم برای آنها وجود دارد. یکی از سیستم های دسته بندی این محصولات بر اساس تهویه و همچنین احتراق است که تعیین کننده جزئیات زیادی در خصوص این ادوات می باشد. در این مطلب به این شیوه های دسته بندی می پردازیم و بحث می کنیم که چه ویژگی هایی تحت آن مورد توجه قرار می گیرند.

فهرست مطالب:

  1. دسته بندی پکیجها بر اساس تهویه
  2. دسته بندی پکیجها بر اساس احتراق

 

بررسی پکیج ها از لحاظ تهویه و احتراق

دسته بندی پکیج ها بر اساس تهویه

از نظر دسته بندی بر اساس نحوه انجام تهویه دو دسته بندی استاندارد برای این تجهیزات گرمایشی در نظر گرفته شده است:

  • محفظه باز
  • محفظه بسته
  1. در انواع محفظه باز، هوا و سوخت (مانند گاز شهری) به خوبی با یکدیگر مخلوط شده و در نتیجه احتراق با کیفیتی را شاهد هستیم. با اینکه این احتراق همچنان با احتراق کامل فاصله دارد، اما سطح کیفی آن به مراتب بالاتر از بسیاری از موتورخانه هاست. در این مدل ها برای تخلیه گازهای خروجی، دوده و دیگر محصولات فرآیند احتراق به خارج از اتاق از دودکش استفاده می شود. هوای مورد استفاده در احتراق از هوای فضای داخلی تأمین شده است.
  2. در مدل هایی که محفظه احتراق بسته دارند، هم مسیر هوای ورودی و هم مسیر خروجی برای تولیدات ناشی از احتراق باید با کانال های معینی مشخص شوند. یک کانال هوای تازه را از بیرون ساختمان وارد محفظه کرده و یک کانال مجزا فرآورده های مضر را از دستگاه به سمت بیرون هدایت می کند. این ساختار کارایی، راندمان و ایمنی بالایی دارد اما فرآیند احتراق آن در معرض کمبود هوا قرار می گیرد. به همین دلیل تنها تجهیزاتی برای این سیستم انتخاب می شوند که در ساختار خود از فن استفاده می کنند.

دسته بندی پکیج ها

دسته بندی پکیج ها بر اساس احتراق

بر اساس نحوه انجام فرآیند احتراق که تأمین کننده حرارت برای گرم کردن آب می باشد، دو دسته متفاوت تعیین شده است:

  •  اتمسفریک که با نام معمولی هم شناخته می شود.
  • پری میکس که با نام چگالشی هم شهرت دارد.
  1. نوع اتمسفریک یا معمولی از نسل اول این تجهیزات است. در این مدل طرح خاصی برای استفاده از تولیدات فرآیند احتراق پیشبینی نشده است و بنابراین این تولیدات بدون اینکه دستکاری شوند، از طریق مسیر خروجی به بیرون از ساختمان هدایت می شوند. راندمان در این گونه ادوات در بهترین حالت 90 درصد خواهد بود که اگر با دستگاه های تهویه مطبوع آشنا باشید، می دانید گرچه مطلوب خواهد بود اما همچنان جای پیشرفت دارد.
  2. نمونه های پری میکس یا چگالشی مدل های جدیدتری هستند که با مواد تولیدی ناشی از فرآیند احتراقشان درگیر می شود.