تهویه اتاق‌های بدون پنجره
تهویه اتاق‌های بدون پنجره قسمت 1

فضای بسته برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل است، فضایی که نه نوری طبیعی را دریافت می کند و نه پنجره ای دارد که هوای تازه در آن رد و بدل شود و در زمستان و تابستان حتی نمی توان فهمید که الان شب است یا روز. شاید بهترین نظری که بتوان درباره این نوع فضاها داد را باید از زبان اشحاصی شنید که در این محیط زندگی و یا کار کرده اند. فضاهای بدون پنجره خیلی زود گرما در خودشان محبوس کرده و به حاضران احساس خوبی نخواهند داد. ممکن است که یک ساختمان قدیمی باشد و یا مکانی باشد که اصلا نباید به بیرون راهی داشته باشند. به هر حال هر کدام از این مورد که باشند نیز لازم است برای تهویه هوا چاره ای اندیشیده شود تا مکان را برای سکونت و انجام کار قابل تحمل نماید. در این محتوا به چند روش برای تامین هوای تازه در محیط های بدون پنجره اشاره خواهد شد.

نکاتی برای تهویه اتاق‌های بدون پنجره

استفاده از تهویه هوای پرتابل

پایین آوردن دمای مکانی که افراد در آن قرار دارند با این ویژگی که هیچ گونه پنجره یا دریچه‌ای ندارد، کار آسانی نیست. اما استفاده از این دستگاه ها کاملا قابل قبول است که به عنوان یکی از راه های تامین هوای مطبوع است. استفاده از تهویه مطبوع پرتابل گزینه مناسبی به شمار می رود که اغلب در ابعادی کوچک و به صورت ایستاده طراحی می‌شوند. انواع سیستم های تهویه مطبوع پرتابل در ایران موجودند که امکان خرید آن با یک قیمت مناسب فراهم شده است. همچنین گزینه خرید اسپلیت یا کولر اسپلیت به عنوان خنک کننده در فضای بسته نیز فکر خوبی است اما لازم است تا از تمامی زوایا در انتخاب و خرید نوع برند و مدل آن ها دقیق بود تا انتخابی مناسب و راضی کننده ای را به همراه داشته باشد. همچنین توجه شود که برای برخی از این سیستم ها دو تکه هستند و نیاز دارند تا جای مناسبی برای یونیت خارجی در نظر گرفته شود. لازم است تا برای انتخاب و خرید اطلاعات مناسبی درباره همه دستگاه های و هزینه های جانبی داشته باشد.

نکاتی برای تهویه اتاق‌های بدون پنجره

چطور از پنکه در فضای بسته استفاده کنیم؟

پنکه یکی از روش‌های قدیمی برای ایجاد گردش هواست و همواره مورد توجه بوده است. اما از سوی دیگر، نکته مهمی که باید به آن توجه نمود، عدم ایجاد سرمای خودی خود در زمان استفاده از این دستگاه است و با جا به جا کردن هوا باعث ایجاد احساسی شبیه خنک شدن می نماید. استفاده از این دستگاه با اسپلیت ها می توان تاثیر مضاعف و خوبی را داشته باشد تا ضمن گردش هوا، خنکی نیز جریان پیدا نماید. اما اگر رقبتی به خرید این سیستم ها وجود ندارد، پیشنهاد می شود تا با قرار دادن یک کاسه یخ در روبروی پنکه، امکان خنک شدن فضا فراهم شود. همچنین اگر از پنکه های شیارباز قدیمی استفاده می شود، حتما توصیه ها و مراقبت های لازم برای جلوگیری از وقوع اتفاقات تلخ پیش بینی شود. ترفند استفاده از دو پنکه نیز گزینه دیگری است. در این حالت، یکی از دستگاه ها را با زاویه به سمت پایین و دیگری را به سمت سقف تنظیم نموده و یک جریان مصنوعی گردش هوا ایجاد شود.این روش سرعت جا به جایی را بالاتر برده و ایجاد شدن گرما و دم در مکان جلوگیری می نماید.

خاموش کردن لامپ‌های رشته‌ای

هر منبعی که تولید گرما می کند، یک عامل آزاردهنده در چنین مکان هایی به شمار می رود. هر منبع می تواند هوای اتاق را تحت تاثیر قرار دهد که لامپ های رشته ای مهم ترین عامل ایجاد کرما هستند. جالب است بدانید 90 درصد انرژی دریافت شده در لامپ‌های رشته‌ای تبدیل به گرما می گردد و ضمن داشتن راندمان بسیار پایین، عمر نسبتا کوتاهی دارند. توصیه می شود به جای از لامپ های رشته ای، لامپ ال ای دی LED و لامپ‌های CFL یا فلورسنت فشرده را جایگزین نموده تا ضمن بهره مندی از نور زیاد و با کیفیت آن ها، هوای مطبوع در اتاق وجود داشته باشد. نکته مهمی که توجه به آن ضرورت دارد، ترکیدن یا شکستن لامپ‌هایی مثل لامپ‌های جیوه‌ای یا موارد بالاست که به دلیل داشتن مواد شیمیایی و مضر، خطراتی را در پی دارد و بهتر است تا ضمن ترک اتاق، درب اتاق را باز گذاشته تا هوا تخلیه شود.