علت پریدن فیوز کولر گازی چیست؟ راهنمای رفع آن
علت پریدن فیوز کولر گازی چیست؟ راهنمای رفع آن

فیوز یکی از مهمترین قطعات در ساختار کولرهای گازی است. این قطعه که به عنوان محافظ الکتریکی عمل کرده و از افزایش بیش از حد ولتاژ دستگاه جلوگیری می کند، نقش حیاتی در عملکرد سیستم دارد. اما کاربران کولرهای گازی مطلع هستند که پریدن آن یکی از مشکلات بسیار شایع در این تجهیزات است. در این مطلب به بررسی علل این رویداد و راهکارهای رفع آن می پردازیم.

فهرست مطالب:

  1. مهمترین دلایل پریدن فیوز کولر و راه حل
  2. راهکار جلوگیری از پریدن فیوز کولر

مهمترین دلایل پریدن فیوز کولرگازی و راه حل

زمانی که کولر کار نمی کند یا حین استفاده از کار می افتد، دو احتمال وجود دارد: یا با سوختگی این قطعه روبرو هستید یا با پریدن آن. فیوزها رابطه مستقیم با مشکلاتی دارند که دستگاه با آنها دست و پنجه نرم می کند و عکس العمل آنها به این مشکلات به منظور جلوگیری از صدمه به اجزای مهمتر اتفاق می افتد. اگر کلید روشن شدن را می زنید و دستگاه روشن نمی شود، احتمالا با سوختگی این قطعه مواجه هستید. اما در صورتی که بعد از مدت زمانی کار کردن دستگاه از کار می افتد، شما معضل پریدن دارید. فیوزها به طور عمده به خاطر فشار آمدن به تجهیزات و بالا رفتن دمای آنها می پرند، اما در مواردی علت این رویداد متفاوت است.دلایل مختلفی برای پریدن فیوزها وجود دارد که در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم:

مشکلات برقی: ایرادات منبع تغذیه، خرابی‌های مدار یا اتصالات برقی مشکل دار، همگی می توانند منجر به پریدن فیوزها در تجهیزات تهویه مطبوع شوند. راه حل این معضلات مراجعه به یک تکنسین فنی است.
خرابی خازن: خازن‌ها در قسمت کندانسور یک سیستم تهویه قرار می گیرند و به تنظیم جریان برق آن کمک می کنند. گرچه تشخیص خرابی خازن باید از طرف یک تکنسین برق انجام شود، اما تعویض آن کار چندان دشواری نیست.
آلودگی فیلتر: زمانی که فیلترها کثیف باشند، دستگاه باید فشار زیادی به خود بیاورد تا هوای خنک را تأمین کند. این فشار زیاد منجر به داغ شدن قطعات تجهیزات شده و فیوزها در این وضعیت می پرند. در این حالت باید به فکر نظافت فیلترها باشید.

اسپلیت قیمت و خرید

دلایل پریدن فیوز کولرگازی
خرابی فن: اگر فن دستگاه خراب شده باشد، عملکرد آن دچار مشکل می شود. در این حالت هم به دلیل فشار بالای وارده به سیستم با معضل پریدن روبرو می شوید. بدیهی است راه حل این وضعیت تعویض فن شماست.
استهلاک به خاطر عمر بالا: اگر دستگاه شما برای مدت زمان قابل توجهی کار کرده باشد، اجزای داخلی آن به مرور فرسوده شده و برق بیشتری مصرف می کنند. با افزایش مصرف برق، ولتاژ بیشتری وارد اجزا شده و در این حالت قطعات ایمنی مانند فیوزها وارد عمل شده و برق را قطع می کنند. به دلیل اینکه استهلاک در سرتاسر سیستم رخ داده است، در این حالت نمی توان تعمیر خاصی انجام داد.
کمبود گاز مبرد: کولرهای نوع گازی از گازهای مبرد استفاده می کنند تا فرایندهای گرمایش و سرمایش را انجام دهند. گاهی به خاطر نشتی لوله‌های انتقال گاز با کمبود گاز مبرد روبرو می شویم که یک بار دیگر منجر به فشار بیشتر به سیستم می گردد. در این موقعیت هم باید لوله های انتقال بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند و هم باید گاز دستگاه را شارژ کنید.

راهکار جلوگیری از پریدن فیوز کولر گازی

همان طور که به دلایل این رویداد اشاره کردیم، پیشگیری های مشخصی هم وجود دارند که با بهره گیری از آنها می توانید از پریدن فیوز دستگاه تان جلوگیری کنید. با رعایت این نکات عمر دستگاه شما و هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن به شدت کاهش خواهد یافت.

بررسی دوره ای فیلتر هوا: هر سه ماه یک بار با بررسی و تعویض فیلترهای هوا می توانید به عملکرد بهینه کولر خود کمک کنید.
تمیز نگه داشتن محیط اطراف: کولرهای گازی با هوای محیط اطراف خود درگیر می شوند. از آنها در فضاهایی با حجم بالای خاک، غبار، علف و دیگر ذرات بیرونی استفاده نکنید یا محیط را تمیز نگه دارید.
اطمینان از تناسب داشتن قطعات برقی: کولرهای گازی بسته به نوع خود به فیوزهای معینی هم نیاز دارند. دقت کنید که هنگام انتخاب فیوز، آمپر نوشته شده روی آن با جریان مصرفی کولر هماهنگ باشد. با تقسیم توان تجهیزات و لوازم تهویه مطبوع، که با عبارت BTU شناخته می شود، بر 2000 می توانید میزان جریان مصرفی دستگاه خود را پیدا کنید. گاهی اوقات پلاک محصولات شامل این مورد نیز می شود و دیگر نیازی به انجام محاسبات نیست.

نتیجه گیری:

کولرهای نوع گازی، مشابه تمام لوازم خانگی دیگر، به دلایل مختلف با مشکل روبرو می شوند. یکی از مشکلات پریدن فیوزهای آنهاست که عمدتاً به خاطر فشار آمدن بیش از حد به دستگاه‌ها پیش می آید. با معرفی علل این اتفاق و ارائه راه حل های متناسب می توانیم در چنین موقعیتی بدون هزینه اضافی به سراغ روش بهینه تعمیر کولر برویم. همچنین با رعایت نکات پیشگیری می توان در درازمدت تا حد امکان عمر دستگاه‌ها را بالا برد و از بروز هزینه‌های فراوان تعمیر و نگهداری جلوگیری نمود.