پکیج استخر چیست
پکیج استخری چیست؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی زیرساخت های تاسیساتی نیز دچار تحول شده اند که یکی از مهم ترین آن ها استفاده از پکیجهای استخری در تجهیزات استخری است. زیرا این دستگاهها باعث شده است که امکان گرمایش آب در فصول سرد سال برای استخرهای تفریحی یا مجموعه های ورزشی آبی، استخر کودکان یا آموزشی، سونا خشک و بخار، جکوزی، دوش ها، سرویس های بهداشتی و رختکن ها و سالن های ورزشی فراهم گردد. موتورخانه و پکیج گرمایشی استخر و جکوزی از اصلی ترین بخش های تاسیسات و اجزای مهم مجموعه های ورزشی، درمانی و تفریحی آبی به شمار می رود. معمولا استخرها از لحاظ ساختاری به دو نوع سرپوشیده و روباز تقسیم می شوند و به همین دلیل نوع تجهیزاتی که در این دو نوع سیستم استفاده می شود با هم متفاوت است. بنابراین نوع تمهیداتی که برای گرمایش آنها استفاده می شود، بسیار با یکدیگر متفاوت هستند و در صورت دسترسی به گاز شهری، استفاده از پکیج استخر آسانتر و به صرفه تر از هیترهای مخصوص یا پکیج برقی خواهد بود. در این محتوا به بررسی این نوع دستگاه ها پرداخته خواهد شد.

مزایای پکیج های استخری

پکیج های زمینی استخری نسبت به موتورخانه های قدیمی فضای مفید کمتری را اشغال می کنند که از این جهت گزینه بسیار مناسبی هستند. دارای راندمان بسیار بالایی بوده و فضای کمتری برای نصب و راه اندازی آنها مورد نیاز است. همچنین با مصرف سوخت کم و بازدهی گرمایی بالایی دوستدار طبیعت هستند و انرژی بسیار کمی مصرف می کنند. پکیج های استخری نیز به دلیل داشتن ظرفیتهای متفاوت، دستگاههای ایده آلی برای استفاده در استخرهای خصوصی در ویلاها، آپارتمانها و محیط های بزرگ ممحسوب می شود و به دلیل دارا بودن مشعل، برای تامین گرمایش آنها از سوختهای فسیلی (گاز سوز و گازوئیلی) می توان استفاده کرد.

 

معرفی انواع پکیج استخری

بر اساس نوع مخزن آنها به دو دسته مدلهای بدون مخزن و مخرن دار تقسیم بندی می شوند. دارای مخزن از کوئل های مسی برای گرمایش آبگرم مورد نیاز که درون مخزن ذخیره می شود، استفاده می نماید و آب سرد از داخل کوئل ها عبور نموده و موجب گرم شدن آب می گردد و آب گرم از طریق لوله کشی به محیط استخر منتقل می شود. مدل های بدون مخزن با بهره مندی از مبدل های حرارتی برای انتقال گرمای آب گرم استفاده می کنند و از گاز یا گازوئیل برای سوخت خود استفاده می نمایند. مبدلهای بکار رفته در پکیجهای استخری بر اساس ظرفیت دستگاه متفاوت هستند و این مبدلهای حرارتی می توانند به صورت پوسته، لوله و یا صفحه ای باشند. این سیستم ها بر اساس نوع سوخت مصرفی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

برقی: همانگونه که از نام این دستگاه معلوم است، این نوع از پکیجها انرژی مصرفی خود را از طریق برق تامین می نمایند و نیازی به گاز و گازوئیل ندارند در نتیجه با محیط زیست سازگاری بالایی دارند و در محیط های محدود و مکان های حاشیه شهر که امکان دسترسی به گاز شهری وجود ندارد، گزینه بسیار مناسبی هستند. هیترهای گرمایشی برقی آب استخر، نسبت به انواع گازی دارای توان گرمایش محدودی هستند و فقط برای استخرهای کوچک هستند.

گازی: یکی از پر کاربردترین های این دسته می باشد که انرژی مصرفی خود را از گاز شهری یا گاز مایع تامین نمایند و در کشور ما به دلیل استفاده از انرژی گاز بسیار محبوب و پرفروش هستند.

دوگانه سوز: این نوع سیستم ها در موتورخانه های استخرهای بزرگ که ابعاد بالایی دارند، مورد بهره برداری قرار می گیرند و با دو نوع سوخت گاز و گازوئیل قابل استفاده هستند و از مزایای مهم آنها، امکان استفاده از یک سوخت به عنوان سوخت جایگزین است که به نوبه خود خیال دارندگان این سیستم را از توقف عملکرد سیستم ها راحت می نماید.

سه گانه سوز: برای سوخت خود از سوخت های گاز و گازوئیل تغذیه می کنند و همچنین می توانند با نیروی برق نیز تغذیه شوند و مصرف کننده در صورت نبود سوخت به راحتی از سوخت دیگر به عنوان سوخت جایگزین استفاده نماید، و به بیانی بهتر هیچ دلیلی برای متوقف شدن فعالیت این دستگاه وجود ندارد و سه جایگزین مناسب وجود دارد.