بهترین سیستم گرمایش در فصل زمستان
بهترین سیستم گرمایش در فصل زمستان

دانستن اینکه برای فصل زمستان باید از چه سیستم های گرمایشی استفاده کنیم و کدام دستگاه عملکرد بهینه ای ارائه می کند، جزو مهمترین نکاتی است که در زندگی شهری کنونی مطرح شده است. برای این امر، شناخت ادوات مورد استفاده در این خصوص و نقاط ضعف و قوت هر کدام می تواند بسیار تعیین کننده باشد و این همان هدفی است که ما در این محتوا آن را دنبال می کنیم. با ما همراه باشید.

بهترین سیستم گرمایشی برای منزل

تجهیزاتی وجود دارند که قادرند هم گرمایش و هم سرمایش را تأمین نمایند و به همین منظور می توان از آنها در تمام طول سال استفاده نمود. مشکل عمده ای که با این انعطاف پذیری همراه شده است، ظرفیت پایین و مصرف بالای انرژی این نوع دستگاه هاست که اولویت به کارگیری را از آنها سلب می کند. این در حالی است که برخی ادوات به طور ویژه برای فصول سرد طراحی می شوند و طبیعتاً بهره وری و راندمان بسیار بهتری هم از خود نشان می دهند.
بنابراین، دو دسته بندی کلی برای سیستم هایی که قادرند نیازهای شما در زمستان را رفع کنند وجود دارد:

  • تجهیزاتی که به طور مخصوص تنها برای تأمین گرما ساخته شده اند.
  • تجهیزاتی که در کنار تأمین سرما، می توانند فراهم کننده گرما هم باشند.

بهترین سیستم گرمایشی برای منزل

بسته به محیط و نیازهایی که سعی دارید رفع کنید، استفاده از یکی از این دو نوع محصول ممکن است به صرفه تر باشد. در ادامه به معرفی هر کدام از تجهیزات از این دو دسته پرداخته و نقاط ضعف و قوت آنها را مقایسه می کنیم.

  • شومینه

شاید قدیمی ترین سیستم گرمایشی که هنوز در جهان مورد استفاده قرار می گیرد شومینه باشد. جلوه ظاهری آن همواره برگ برنده اش بوده است، اما در کنار این زیبایی معضلات متعددش آن را به ساختاری بسیار کم بهره و مضر بدل می کند. شومینه ها، چه با سوخت گاز و چه با سوخت چوب، به دلیل تولید مواد خطرناک می توانند مشکل آفرین باشند. راندمان آنها به شدت پایین بوده و به خصوص در اطراف خود باعث آلودگی دیوارها و پرده ها می شوند. به تمام این معایب نیاز به مسیر خروجی به سمت هوای آزاد را هم اضافه کنید تا اثبات شود که شومینه ها گرچه جذابند، اما برای بهره برداری در ساختمان های مدرن اصلاً مناسب نیستند.

  • بخاری یا هیتر

بخاری ها در سه دسته نفتی، گازی و برقی به بازار عرضه می شوند و سالیان سال است که در کنار مردم به گرمایش محیط می پردازند. بسته به نوع سوخت و روش تولید حرارت، ایرادات و مزایای آنها هم متفاوت است. به خصوص بخاری های نفتی و گازی به شدت خطرناک هستند و استفاده غلط از آنها می تواند حتی مرگبار باشد.
مزایای اصلی بخاری ها هزینه پایین، نصب سریع و سهولت استفاده است در حالی که مهمترین عیوب این تجهیزات خطر بالای استفاده، راندمان نامناسب و دردسرهای راه اندازی برای فصل سرد می باشد.

هیتر انرژی

این دستگاه ها،دستگاه هایی هستند که به عنوان تأمین کننده گرمایش از طریق گرم کردن آب مصرفی در رادیاتور، شوفاژ و فن کویل شناخته می شوند. در خصوص چیلرها باید ذکر نمود که کاربرد اصلی آنها، همان طور که از نامشان مشخص است، بیشتر سرمایش است تا گرمایش و این موضوع بر روی بازده آن اثر منفی می گذارد.
مزایای اصلی این سیستم ها انعطاف آنها و رفع نیاز به ادوات جانبی است و مهمترین نقاط ضعف قابل توجه در آنها وابستگی به دیگر تجهیزات برای انتقال حرارت به محیط ساختمان است.

راندمان بالا، توزیع یکنواخت حرارت و توانایی قابل توجه مهمترین مزایای این سیستم هستند. در این ساختار کف ساختمان با لوله هایی پوشانده می شود. در فصول سرد، آب در پکیج یا موتورخانه گرم شده و به سمت این لوله ها پمپاژ می شود و در نتیجه حرارت ساختمان به آرامی بالا می رود. به دلیل حرکت گرما به سمت سقف، عملا در این ساختار پس از مدتی کل ساختمان به دمای دلچسبی دست می یابد.
مزایای اصلی آن بی خطر بودن، عدم اشغال فضای داخلی، یکنواختی حرارت و دردسر اندک برای راه اندازی در ابتدای زمستان است. اما مهمترین عیب آن شاید کند بودن فرآیند گرم شدن محیط و همچنین هزینه سنگین تعمیر و نگهداری باشد.

خرید و قیمت تجهیزات گرمایش از کف

  •  گرمایش از سقف

گرمایش سقفی یا سیستم تابشی یکی از ادوات مدرن برای تأمین حرارت در فصول سرد است. این سیستم حرارت را از طریق امواج مادون قرمز تولید می کند و اغلب از برق برای تأمین انرژی خود بهره می برد.
این ساختار مسیر گرما را کنترل می کند، باعث ایجاد آلودگی نمی شود، حرارت یکنواخت تولید می کند و ظاهر زیبایی هم دارد که آن را به خصوص برای ادارات و محیط های رسمی جذاب می نماید. اما ایراد اصلی آن به طبیعت حرارت برمیگردد. هوای گرم شده تمایل به حرکت به سمت سقف دارد و در نتیجه حرارت تولیدی از این سیستم در ارتفاع بالای ساختمان تجمع می کند و کف به سختی گرم می شود. در نتیجه با هدر رفت بسیاری بالایی هم روبرو خواهید بود که صرفه اقتصادی مناسبی ندارد.

  • رادیاتور قرنیزی

یکی از سیستم های نوین در صنعت ساختمان است که عملکردی شبیه به گرمایش از کف دارد. برخلاف گرمایش از کف، رادیاتور قرنیزی از لوله کشی های داخل قرنیز استفاده می کند و نیازی به لوله کشی در کف نیست. مزایای اصلی آن حجم اندک، خطر پایین و توانایی راه اندازی در ساختمان پس از احداث است. مورد آخر ویژگی بسیار مهمی است، چون در بسیاری از ساختمان ها شما بدون بنایی کامل در تمام دیوارها و تمام طبقات قادر نیستید از سیستمی مانند گرمایش از کف بهره برداری کنید.

این دستگاه ها از نوعی هستند که در واقع برای سرمایش طراحی شده اند، اما با نصب قطعات اضافی می توان از آنها برای گرمایش هم بهره برداری نمود.اسپلیت ها کولرهای گازی با دو یونیت هستند که به خصوص در ایران استفاده از آنها برای گرمایش چندان به صرفه نیست، چون گاز به طور کلی در کشور ما از برق ارزان تر است و این ادوات از برق برای کارکرد خود استفاده می کنند.
مهمترین نکات قوت آن زیبایی، عدم نیاز به گاز و عدم اشغال فضای خانه است و مهمترین نقاط ضعف آن نیز به صرفه نبودن، مصرف بالای برق و نحوه پرتاب هوای گرم به داخل ساختمان می باشد که اغلب برای بسیاری از افراد چندان جذاب نیست.

داکت اسپلیت گرین قیمت و انواع

  • گرمایش مرکزی (شوفاژ و رادیاتور)

 به شدت شبیه به گرمایش از کف بوده و طی آن آب گرم شده توسط پکیج یا موتورخانه درون رادیاتورها و شوفاژها به چرخش درآمده و باعث گرم شدن محیط می شود. مهمترین مزایای بهره برداری از گرمایش مرکزی خطر پایین، جای اشغال شده اندک و به صرفه بودن آن است و در اکثر ساختمان های شهری در دو دهه اخیر از این سیستم استفاده می شود. اما این به معنای بی اشکال بودن آن نیست. شاید مهمترین ایراد این سیستم این باشد که نمی توانید از آن پس از تمام شدن ساخت و ساز ساختمان خود بهره برداری کنید، چون گرمایش مرکزی نیاز دارد که قبل از احداث سازه حضور آن پیشبینی شده باشد و لوله کشی های مربوط به آن را تکمیل کرده باشید.

از دیرباز در خانه های ایرانی به کار می روند و نیازی به معرفی آنها نیست. به لطف توانایی نصب بر روی کف، دیوار و سقف انعطاف آنها بالا بوده و نیازی به سیستم مرکزی یا وسایل جانبی هم ندارند. شاید مزایای اصلی آنها عملکرد کم صدا، پاکسازی کامل هوا و هزینه تعمیر و نگهداری پایینشان باشد. اما در نظر داشته باشید که فن کویل ها نمی توانند هوای تازه وارد محیط کنند، پس به مرور با تجمع هوای کهنه در محیط مواجه شده و باید راهی برای گردش آن پیدا کنید.

قیمت انواع فن کویل تهویه