علت یخ زدن کولر گازی در زمستان و تابستان
علت یخ زدن کولر گازی در زمستان و تابستان

علل برفک زدن کولر گازی در فصل تابستان و زمستان

یخ زدگی یا برفک زدن یکی از مشکلات شایع در کولرهای گازی است که ناشی از اشکال در کارکرد بخشی از دستگاه است. دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد که آشنایی با آنها و بررسی شان می تواند در رفع این مشکل به شما کمک کند. لزوم برطرف سازی این مشکل به علت تاثیر برفک در ایجاد مشکلاتی در عملکرد دستگاه و بروز نقص های فنی بزرگتر در آن است.

علت برفک زدن کولر گازی در زمستان و تابستان

علت یخ زدگی کولرگازی در تابستان

  1. کمبود یا نبود گاز: کاهش گاز و یا تخلیه کامل آن به هر دلیلی ( نشتی، جا به جایی و…) موجب ایجاد مشکل در سیکل سرمایشی شده و برفک و یخ زدگی در لوله ها یا پنل داخلی مشاهده می شود. این معضل با تنظیم گاز و برطرف سازی عامل نشت رفع می شود.
  2. انسداد مسیر قطعات داخلی و لوله ها: مسدود شدن هر کدام از لوله های ارتباطی و یا قطعاتی از جمله شیر برقی مشکل یخ زدگی را در پی خواهد داشت.
  3. کارکرد دائم کمپرسور: عواملی مانند نقص فنی در سنسور، کنداکتور و یا برد فرمان می تواند موجب کاکرد کمپرسور به صورت مدام شود. در این صورت بخش هایی از کمپرسور و پنل داخلی دچار برفک می شوند.
  4. نقص فنی در اواپراتور: اواپراتور به عنوان یکی از مهم ترین بخش های کولرگازی عملکردی شامل مکش هوای گرم محیط به وسیله پنل داخلی و عبور دهی آن از کویل های سرد است. در پی آن هوای خنک از طریق پنل به فضا بازگزدانده می شود. در صورت بروز هر گونه عیب در این بخش و عدم عبور هوا از کویل، پنل دچار یخ زدگی خواهد شد.
  5. کارکرد کولر گازی هنگام خنک بودن هوای بیرون: کارکرد کولر در شرایطی که هوای محیط اطراف کمپرسور خنک باشد، در طولانی مدت باعث بروز یخ زدگی می شود. راه حل برطرف سازی این مورد تغییر حالت سرمایش به فن در هنگام خنک بودن هوا است.

علت یخ زدگی کولرگازی در زمستان

  1. کاهش یا تخلیه شارژ گاز: این مورد مشابه عملکرد سرمایشی بوده و با تنظیم گاز و شارژ آن مشکل قابل حل است.
  2. نقص در برد فرمان: در صورتی که در فصول سرد سال و هوای سرد، برد فرمان قادر به تشخیص شایط و فرمان به کاکرد در حالت گرمایش نباشد، عملکرد کولر گازی به حالت سرمایشی خواهد بود. در نتیجه مشکل یخ زدگی در بخش کندانسور بروز پیدا می کند.
  3. نقص در شیر برقی: یکی از مهم ترین و موثرترین قطعات در کارکرد دوگانه این نوع از کولرها، شیر برقی است. در صورت خراب شدن این بخش، فرایند جایگزینی عملکرد ها (سرمایشی به گرمایشی) صورت نمی گیرد. در نتیجه در فصل سرد عملکرد کولر سرمایشی بوده و علاوه بر سرد ساختن فضای داخل، موجب برفک نیز خواهد شد.
  4. نقص در فن کندانسور: تولید هوای گرم از طریق این بخش صورت گرفته و عدم کارکرد صحیح آن به یخ زدگی دستگاه منجر خواهد شد.

نکاتی برای پیشگیری از یخ زدگی کولر گازی

  1. شروع و یا تدوام یخ زدگی وابسته به نقص فنی قطعات مختلف است. بنابراین با سرویس های دوره ای می توان از بروز این مشکل تا حد زیادی جلوگیری کرد.
  2. در هنگام کاهش دمای هوای بیرون، تا جای ممکن باید از حالت فن استفاده شود. استفاده مداوم و زیاد از حالت سرمایشی موجب ایجاد برفک در بخش های مختلف خواهد شد.
  3. به شارژ کولر باید توجه کافی را داشت؛ مطابق مطالب مذکور یکی از مهم ترین دلایل یخ زدگی گمبود گاز است.
  4. در صورت عدم نیاز به کولر گازی آن را خاموش کنید. کارکرد مداوم و بدون استراحت دستگاه موجب افزایش مصرف برق و علاوه بر این فرسایش و استهلاک قطعات خواهد شد.