نحوه نصب و محل قرارگیری انواع فن کویل سقفی
نحوه نصب و محل قرارگیری انواع فن کویل سقفی

فن کویل‌ها جزو ادواتی هستند که بیشترین تنوع در دسته بندی وسایل تهویه هوای خانگی  دارا می باشند. بسته به محلی که می توانید دستگاهتان را نصب و راه اندازی کنید، انواع مختلفی فن کوئل در بازار وجود دارد و هر کدام از آنها نحوه اتصال و شیوه استفاده متفاوتی هم دارند. در این میان مدل های سقفی از بسیاری جهات به عنوان منعطف ترین و کم دردسرترین تجهیزات در فضاهایی با مساحت متوسط شناخته می شوند، چون هم جایی از فضای روی زمین را اشغال نمی کنند و هم می توانند تغییر و تنظیم دقیق و یکنواخت دما را تضمین نمایند. در این مطلب به طور اختصاصی به بحث روش های نصب این تجهیزات و نکات و مراحل مهم آن می پردازیم تا هرچه بیشتر با این حوزه آشنا شوید.

 

فهرست مطالب:

  1. روش های نصب فن کویل سقفی
  2. مراحل نصب فن کویل سقفی

 

فن کویل خرید

روش های نصب فن کویل سقفی

فن کوئل‌های سقفی به سه دسته توکار، کانالی و کاستی تقسم می شوند و چندان عجیب نیست که هر کدام از این مدل ها روش نصب و نکات راه اندازی خاص خود را داشته باشد. گرچه مراحل نصب در این سه مدل به طور کلی با هم مشترک است، اما اغلب پیشنهاد می شود برای راه اندازی آنها حتما از یک نصاب مجرب کمک بگیرید تا با مشکلاتی از قبیل نشتی، سر و صدای ناشی از لرزش و… روبرو نشوید.
مدل های توکار داخل سقف کاذب نصب می شوند. این موضوع باعث می شود که دسترسی به دستگاه و به خصوص فن‌های آن دشوار باشد و به همین دلیل نصب دقیق و ایمن آن اهمیت فراوانی پیدا کند. بعد از نصب دستگاه داخل سقف، می توان به کمک کانال کشی هوا را به نقاط مختلف ساختمان هدایت کرد.

 

نصب فن کویل سقفی

 

فن کویل کانالی همان طور که از نامش پیداست نیازمند کانال کشی گسترده است، اما از نظر محل نصب باز هم باید داخل سقف کاذب قرار بگیرد.این مدل ها نسبت به مدل های توکار معمولاً سنگین تر هستند، پس باید دقت داشته باشید که ابعاد آنها و مشخصات سقف کاذب مد نظرتان با هم همخوانی داشته باشند. در نتیجه بدون مشکل خاصی تا مدت طولانی می توانید از این دستگاه بهره برداری کنید.
مدل های کاستی به دریچه هایی مجهز می شوند که مستقیماً زیر سقف قرار گرفته و عمل توزیع هوا را انچام می دهند، پس بدنه، ادوات و لوله کشی های آنها هم باید داخل سقف قرار بگیرد. بسته به اینکه با چه نوع مدلی روبرو هستید الزاماتی هم برای محل راه اندازی وجود دارد: برای مثال مدل های چهار طرفه باید حتماً دور از دیوارها و نزدیک به مرکز سقف نصب شوند در حالی که مدل های ک طرفه چنین الزامی ندارند.
حالا که به طور اجمالی با نحوه نصب هر مدل آشنا شدیم، بد نیست به سراغ مراحل آن هم برویم.

 

فن کویل تهویه قیمت و خرید

مراحل نصب فن کویل سقفی

فرقی نمی کند کدامیک از مدل ها توکار، کاستی یا کانالی را انتخاب کرده باشید. مراحل نصب در همه آنها یکسان و به شرح زیر خواهد بود:

  1. محل قرارگیری دستگاه را مشخص کنید. محل قرارگیری به نوع آن و ابعاد محیط مد نظرتان بستگی دارد. برای مثال مدل های چهار طرفه بهتر است در نزدیکی مرکز سقف باشند یا حتماً باید سعی کنید آنها را دور از لامپ های روشنایی و آویزهای مشابه راه اندازی کنید.
  2.  جهت و فاصله دستگاه بر اساس محل قرارگیری سیستم لوله کشی را تعیین کنید. فن‌کوئل‌ها برای عملکرد صحیح نیازمند دسترسی مستقیم به سیستم لوله کشی هستند و هرچه این دسترسی راحت تر باشد، هزینه های تعمیر و نگهداری بعدی شما هم کمتر خواهد شد.
  3. دستگاه را بسته به نوع و شرایط ذکر شده در قسمت قبل در محل مد نظرتان نصب کنید و اتصال آن با لوله ها را برقرار نمایید. دقت داشته باشید که دستگاه حتما در محل نصب خود تراز باشد تا فشار بیش از حد به اتصالات وارد نشود.
  4. لوله تخلیه سیستم را با شیب اندک در جای خود نصب کنید تا از بیرون رفتن آب از دستگاه مطمئن شوید.

 نتیجه گیری:

در این مطلب به بحث نحوه نصب و راه اندازی فن‌کویل‌های سقفی پرداختیم و بحث کردیم که بسته به نوع آنها با چه نکاتی روبرو هستید. همچنین صحبت شد که چرا با وجود اینکه هر مدل نحوه نصب منحصر به خود را دارد، اما مراحل این نصب و راه اندازی در تمام آنها مشترک است. همان طور که قبل از این تأکید کردیم و باز هم مطرح می کنیم، بهتر است برای این کار از کمک یک نصاب حرفه ای استفاده کنید تا بدون ایجاد مشکل برای دستگاه یا به وجود آمدن ایرادات پس از راه اندازی بتوانید از آن بهره برداری نمایید. همچنین این کار به بالا رفتن عمر دستگاه هم کمک می کند و می توانید آن را یک سرمایه گذاری ایمن برای درازمدت به حساب بیاورید.