به صرفه ترین سیستم های سرمایشی
پرفروش ترین و جدیدترین سیستم سرمایشی کدام است؟

انتخاب سیستم تهویه مطبوع بهینه هم هزینه های شما را کاهش می دهد و هم تجربه شما را در استفاده از این محصولات بهبود می بخشد. اگر می خواهید هزینه کمتری بدهید و در عین حال از کیفیت عملیاتی بهتری بسته به شرایط و نیازهایتان برخوردار شوید، بد نیست کلیتی از ویژگی های این نوع ادوات بدانید تا بهترین را تشخیص دهید.

نکته طلایی این است که سیستم هایی که برای گرمایش طراحی شده اند اما قابلیت تأمین سرما هم دارند، اغلب راندمان چندان خوبی ندارند. پس اگر می توانید، بهتر است یک دستگاه تهویه مطبوع برای سرما و یک سیستم برای گرما تهیه کنید تا بازدهی بهتری داشته باشید. در ادامه تعدادی از محبوب ترین و پر استفاده ترین ادوات سرمایشی در بازار ایران را نام برده و در خصوص مزایا و معایب آنها صحبت می کنیم.

محبوب ترین سیستم های سرمایشی در بازار ایران

محبوب ترین سیستم های سرمایشی در بازار ایران

کولر آبی:

از طریق مرطوب کردن هوای ورودی به ساختمان کار سرمایش را انجام می دهند. گرمای موجود در هوای داخل ساختمان قطرات ریز هوا را تبخیر کرده و هوا خنک می شود. مشکل این است که این ادوات رطوبت هوا را حین عملیات خود بالا می برند، بنابراین گزینه مناسبی برای مناطق شرجی نیستند.

مزایای عمده کولرهای آبی هزینه کم، انرژی مصرفی پایین، بازدهی به نسبت بالا و تعمیر و نگهداری آسان آنهاست. اما این نوع تجهیزات به دلایل مختلفی امروزه در سطح بین المللی کنار گذاشته می شوند که مهمترین آنها قابلیت کنترل پذیری ضعیف، نفوذ آلودگی به داخل دستگاه و همان مشکل رطوبتی مذکور است. اگر می توانید بیشتر هزینه کنید، گزینه های بهتری در بازار وجود دارد.

انواع کولر آبی موجود در بازار

کولر گازی (اسپلیت):

به کمک گاز مبرد کار خنک کاری را انجام می دهند. اسپلیتها یا کولرهای گازی دو یونیت دارند که با لوله به هم وصل می شوند: یونیت خارجی بیرون از ساختمان نصب شده و یونیت داخلی در داخل قرار می گیرد. در یونیت خارجی گاز مبرد به مایع تبدیل می شود، به سمت یونیت داخلی ارسال شده و با گرفتن حرارت محیط در یونیت داخلی مجدد به حالت گازی بدل می گردد. سپس کمپرسور گاز مبرد را به سمت یونیت خارجی پس می فرستد.

کولرهای گازی قابلیت تنظیمات مختلفی را در اختیار شما قرار می دهند، علاوه بر دما می توان رطوبت محیطی را هم کنترل نمود، امکان ضدعفونی کردن هوای ساختمان هم با این ادوات فراهم می شود و نیازی هم نیست نگران اقلیم محل ساختمانتان باشید. مشکل اما هزینه و نحوه نصب است. اسپلیتها بعضاً نسبت به راندمان عملکردشان گران قیمتند و هزینه های تعمیرات قابل توجهی هم دارند. مشکل دیگر، نحوه نصب آنهاست. این موضوع که با یک یونیت اضافی روبرو هستید که باید حتما بیرون از ساختمان قرار بگیرد برای بسیاری از ساختمانها مشکل بزرگی است.

انواع مدل های اسپلیت وستن ایر

چیلر و مینی چیلر:

نمی توانند مستقلاً کار سرمایش را انجام دهند و به یونیت هایی مانند فن کویل در داخل ساختمان نیاز دارند. کار آنها تأمین یک سیال سرد (اغلب آب) است که می توان از این سیال برای خنک کردن هوای داخل استفاده کرد. مشکل این است که چیلرها معمولاً بسیار بزرگند و انواع هواخنک آنها که بیشتر هم در بازار ایران یافت می شوند، نیاز دارند مرتب با هوای آزاد در ارتباط باشند. پس اغلب آنها را روی پشت بام نصب می کنند. این موضوع و این واقعیت که یک چیلر قادر است یک ساختمان کامل را پوشش دهد، شرایط نصب خاصی به انها می بخشد و هزینه خریدشان را بالا می برد.

VRF:

این دستگاه که به نام اسپلیت مرکزی هم شناخته می شود، از برق سه فاز یا گاز شهری استفاده می کند و همچنان از یونیت های داخلی و خارجی بهره می برد. اشغال فضای اندک، تزریق بخار، بازدهی بسیار بالا و تصفیه هوای محیطی مهمترین ویژگی های مثبت آن هستند. اما ایراد این است که VRFها برای تأمین کلیه نیازهای سرمایشی ساختمان های بسیار بزرگ طراحی شده اند و نمی توانید از آنها برای ساختمان های مسکونی کوچکتر استفاده کنید.

GHP:

مدرن ترین و به صرفه ترین مدل سیستم سرمایشی GHP است، البته اگر بتوانید با هزینه ها و شرایط آن کنار بیایید. مصرف برق آن اندک و سوختش گاز شهری است.GHP می تواند خودش را عیب یابی کند، قیمت اولیه آن در مقایسه با سیستم های بزرگ دیگر کمتر است و مصرف انرژی پایین تری هم دارد. با این حال باید دقت کنید که این سیستم هوشمند است، پس باید به طور دائم به برق متصل باشد و مانند VRFها برای ساختمان های بزرگتر طراحی شده است.

داکت اسپلیت:

از نظر عملکردی کاملاً مشابه اسپلیت است. همچنان با دو یونیت داخلی و خارجی طرف هستید، اما تفاوت این است که یونیت داخلی در داخل سقف نصب می شود و یونیت خارجی قادر است چندین یونیت داخلی را تأمین کند. تنظیم رطوبت، دما و ضدعفونی کردن هوا مهمترین مزایای این ادوات است. اما معایب؟ سر و صدای تولیدی آن بسیار زیاد است، مصرف انرژی بالایی دارد و هزینه های آن سرسام آور است. در واقع داکت اسپلیت یک کولر گازی بزرگ برای تمام ساختمان است.

انواع مدل های داکت اسپلیت وستن ایر

نتیجه گیری:

اگر می خواهید برای ساختمان بزرگی سیستم سرماساز تهیه کنید و سقف بودجه برایتان مطرح نیست، سیستم GHP و VRF بهترین گزینه شماست. اما اگر ساختمان کوچکتری دارید، انتخاب کمی سخت می شود. فضای کافی دارید و هزینه برایتان مهم نیست؟ داکت اسپلیت یا کولر گازی گزینه بهتری است و می تواند نیازهای شما را به طور کامل برطرف کند. کولر آبی آخرین گزینه شماست، اما اگر در منطقه شرجی زندگی می کنید به هیچ وجه پیشنهاد نمی کنیم از آن بهره ببرید.