هوشمند سازی موتورخانه
موتورخانه های هوشمند

هوشمند سازی موتورخانه

سیستم های موتورخانه های قدیمی به علت تنظیم دستی دمای آب و همچنین عدم تغییر دما در هنگام تغییر فصول، موجب اتلاف انرژی زیادی می شوند. از این رو، پیشنهاد می شود که در این زمینه از سیستم های هوشمند استفاده شود. در اصل منظور از هوشمندی این سیستم، ایجاد فرایندی برای کنترل پمپ ها و مشعلها است تا از این طریق مصرف انرژی بهینه سازی گردد. در ادامه راجع به اهمیت هوشمندسازی این سیستم ها به بررسی های بیشتری پرداخته می شود.

ضرورت هوشمندسازی موتورخانه

سیستم های هوشمند موتور خانه ای را در واقع می توان نسل جدیدی از سیستم های گرمایشی دانست. همانطور که ذکر شد، این سیستم ها در افزایش بهینه سازی مصرف انرژی کاربرد داشته و این عمل از طریق سنسورها صورت می گیرد. در سامانه های قدیمی درجه حرارت به صورت دستی تنظیم شده و بنابراین همواره روی عدد ثابتی قرار دارد. در این حالت در صورت تغییر دمای محیط و بروز هر گونه مشکل ناشی از آن نمی توان از این موضوع آگاه شد؛ مگر زمانی که دستگاه مشکل را در عملکرد خود نمایان کند. گذشته از این، در شرایط خاص و اتفاقات ناگهانی کنترل سیستم امکان پذیر نخواهد بود.
برای رفع این گونه مشکلات بهترین راهکار هوشمندسازی است.

چرا موتور خانه هوشمند ؟

1. کنترل درست مشعل ها و پمپ ها و سایر اجزای موتورخانه
2. صرفه جویی در مصرف انرژی و پیشگیری از اتلاف آن
3. افزایش محدوده حرارتی ساختمان
4. کاهش هزینه های مربوط به فرسایش تجهیزات
5. کاهش هزینه های مرتبط با سرویس و مراقبت از تاسیسات گرمایشی
6. موثر در کاهش آلودگی های زیست محیطی

 

هوشمند سازی موتورخانه

کاربرد موتورخانه هوشمند

در ساختمانهای فاقد این سیستم موارد زیادی هستند که موجب اتلاف انرژی می شوند؛ تنظیم نادرست مشعل و عدم کاهش راندمان، متناسب نبودن ظرفیت گرمایی دیگ با مشعل، رسوب دهی درون پره ها و یا طراحی نامناسب دودکش، تنظیم نکردن ترموستات به صورت صحیح و درست و تحت کنترل نبودن راندمان کارکرد تجهیزات از عمده ترین دلایل در این زمینه هستند.
در رابطه با تمامی موارد ذکر شده استفاده از روش هوشمندسازی بهترین گزینه است. در ادامه مهم ترین مزایا و کاربرد های این نوع سیستم آورده شده است:

  1. کنترل و نظارت بر میزان حرارت تولیدی از مبدا امکان پذیر است.
  2. هزینه های مربوط به مصرف سوخت را کاهش می دهد.
  3. بهینه سازی از طریق این سیستم در تمام طول سال اعمال می شود.
  4. توانایی مطابقت با تغییرات دمایی محیط ساختمان و تثبیت محدوده آسایش گرمایشی را دارد.
  5. این سیستم امکان کنترل حرارت و دمای آب را در هر زمانی فراهم می سازد.
  6. بهترین و اثرگذار ترین روش جلوگیری از اتلاف انرژی و بهینه سازی در این زمینه بوده و مورد تایید سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور است.

عملکرد سیستم موتور خانه های هوشمند

موتور خانه از جمله سیستم گرمایشی است که بخش های مصرف کننده انرژی آن بسیار بالاست که در سیستم هوشمند، اجزا و ادواتی دارد، که در ادامه به آنها پرداخته شده است.

  • سیستم کنترل مرکزی: مداری الکترونیکی و البته پیچیده که مسئول پردازش داده ها و کنترل بخش های مختلف (مانند مشعلها یا پمپها) است.
  • سنسور ها: بخشی از سیستم کنترل مرکزی که در بخش های بیرون از دستگاه و نقاط معینی (مانند دیگ، لوله، دیوار شمالی ساختمان و…) نصب شده و موظف به سنجش دما هستند.
  • شیر های برقی: قرارگیری در مسیر لوله های آب گرم موجب تحت کنترل گرفتن آب چرخنده در شوفاژها می شود.

میزان کار  تجهیزات موتور خانه تنها به اندازه تامین آب گرم مصرفی در ساعات مورد نیاز بوده و بیش از آن فعالیتی صورت نمی گیرد. در ساختمان های اداری، تجاری و سایر موارد در کاربرد غیرمسکونی، یک تقویم زمانی مشخص، تعیین کننده ساعات فعالیت سیستم است. در این نوع ساختمان ها چون بهره گیری از فضای ساختمان به صورت مداوم نیست، طبق ساعات تنظیم شده سیستم گرمایشی پس از ساعت کاری خاموش شده و سپس روز بعد، پیش از آغاز تایم کاری شروع به کار می کند.