ابعاد استاندارد فن کویل کاستی
ابعاد استاندارد فن کویل کاستی

فن کویل ها دسته ای از تجهیزات تهویه مطبوع هستند که به خاطر دارا بودن انواع و مدل های گوناکون می توانند انعطاف فراوانی را در اختیار مصرف کنندگان بگذارند. فرقی نمی کند می خواهید آنها را روی زمین، روی دیوار یا روی سقف نصب کنید و تفاوتی هم ندارد که برای چه فضایی به دنبال یک دستگاه می گردید، چون در هر صورت این ادوات می توانند حداقل یک گزینه ایده آل به شما معرفی کنند. یکی از مدل های این محصول که در بازار طرفداران خاص خود را دارد به مدل کاستی مشهور است که در سقف کاذب نصب شده و به خاطر شکیل بودن و اشغال نکردن فضای اتاق طرفداران بسیاری دارد. در این مطلب به بررسی ابعاد استاندارد این دستگاه و چگونگی اتصال آن می پردازیم تا کسانی که قصد دارند آن را تهیه کنند، درک بهتری از چگونگی انتخاب محصول بهینه داشته باشند.

طرز کار فن کویل کاستی

فن کویلها در تمام انواع خود به عنوان یونیت های توزیع شناخته می شوند، یعنی خودشان تولیدکننده سرما یا گرما نیستند و از سرمایش و گرمایش تولیدی توسط یک منبع دیگر برای تنظیم دمای محیط بهره می برند. مدل های کاستی نیز از این امر مستثنی نیستند. در این مدل ها یک لوله آب گرم یا سرد را ورد دستگاه می کند و آنها را در کویل ها به جریان می اندازد. فن ها هوای محیط را به داخل می کشند و با عبور دادن آنها از روی کویل ها عمل تبادل حرارت صورت می گیرد. سپس هوای محیط که حالا سردتر یا گرم تر از پیش است، به فضای بیرون از دستگاه برگردانده می شود و آب داخل کویل ها هم به سمت لوله های خروجی هدایت می گردد. این ساختار ساده اما به شدت موثر است و در کوتاه مدت می توند حجم قابل توجهی از هوای محیط را به این شکل گرم یا سرد کند.

تأمین کننده آب گرم اغلب یک موتورخانه یا هواساز و تأمین کننده آب سرد یک چیلر است. در برخی مدل های کاستی تولید حرارت بر عهده یک هیتر الکتریکی گذاشته می شود و دیگر نیازی به لوله کشی نیست، اما این مدل ها هم محدودیت توان و هم تنوع محصول پایینی دارند و به همین خاطر برای شرایط خاص پیشنهاد می شوند. در مدل های عادی که به لوله کشی وابسته هستند دو نوع دو لوله ای و چهار لوله ای وجود دارند که مدل های دو لوله ای تنها دارای یک مسیر ورود و یک مسیر خروج هستند، در حالی که مدل های چهار لوله ای دو ورودی و دو خروجی دارند. تعداد ورودی و خروجی بیشتر به مدل های چهار لوله ای اجازه می دهد تنظیم دمای بهتری داشته باشند.
حالا که با عملکرد و نحوه کار این تجهیزات آشنا شدیم، بد نیست به سراغ بحث ابعاد استاندارد آنها برویم.

اندازه استاندارد فن کویل کاستی

اندازه استاندارد فن کویل کاستی

مدل های کاستی در مقایسه با دیگر مدل های سقفی مانند کانالی و توکار ابعاد کوچکتری دارند و بنابراین فضای اندکی داخل سقف کاذب را اشغال می کنند. این ادوات در دو سایز تولید می شوند:

  1. بزرگ
  2. کوچک یا کامپکت

مدل های بزرگ پنل هایی با طول و عرض 95×95 سانتی متر دارند و ارتفاع آنها به ندرت از 5 سانتی متر بیشتر می شود. اما مدل های کوچک به طور استاندارد 57.5×57.5×3 سانتی متر ابعاد دارند. مدل های بزرگ ظرفیت های به مراتب بیشتری دارند و بسته به مدل برای محیط هایی مانند سالن مطالعه، بیمارستان، ادارات، دانشگاه و… به کار می روند. ظرفیت این ادوات از فن کویل های زمینی و دیواری کمتر است، لذا توجه داشته باشید که در محیط های بزرگ باید چند عدد از آنها را به طور همزمان به کار بگیرید. این موضوع به خصوص زمانی اهمیت دارد که بخواهید لوله کشی مناسب را فراهم کنید، پس دقت داشته باشید که ظرفیت مدل مد نظرتان را با مساحت محیط چک کنید.

نتیجه گیری:

در بازار لوازم تهویه مطبوع ایران فن کویل های کاستی به دلیل شرایط نصب و چگونگی راه اندازی، طرفداران خاصی دارند، اما برای بسیاری از افراد چگونگی انتخاب محصول بهینه مستلزم اطلاع دقیق از شرایط تجهیزات موجود است. در این مطلب تلاش کردیم با پرداختن به جزئیاتی از نحوه عملکرد و ابعاد استاندارد موجود برای آنها، این مسیر را برای خریداران و علاقمندان به تهیه ادواتی از این دست هموار کنیم. به این ترتیب انتخاب های بهتری خواهید داشت و در نهایت رضایت بیشتری هم از خرید خود کسب خواهید کرد.