چه تجهیزاتی برای ساخت استخر نیاز است؟
چه تجهیزاتی برای ساخت استخر نیاز است؟

تجهیزات لازم برای ساخت استخر

داشتن استخر یکی از مزیت های هر ساختمانی، مجموعه آپارتمانی و یا برج مسکونی به شمار می رود. به گونه ای که وجود آن در هر ساختمان به عنوان یک ویژگی و امتیاز برای آن ملک به شمار می رود و ساکنان برای این امکانات رفاهی شارژ و هزینه نگهداری پرداخت می کنند. وجود این امکانات در ساختمان علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای بنا، می تواند در سبک زندگی افراد خانواده نیز تاثیر بگذارد و بستر خوب و سرگرمی های سالم و خانوادگی را فراهم سازد. از این رو بسیاری از صاحبان خانه که در تدارک انجام مقدمات ساخت خانه هستند، به این موضوع فکر می کنند که برای ایجاد چنین مکانی در ملک یا ساختمان چه تجهیزات و چه زیرساختی لازم است. در این مقاله سعی می شود تا به بررسی تمامی نیازهای های زیر ساخت اشاره شود که در برگیرنده تمامی نیازهای ضروری برای ایجاد و تجهیز یک استخر باشد.

تجهیزات لازم برای ساخت استخر

تجهیزات ساخت استخر

پس از گذراندن روند طراحی و کسب مجوز ها، تقریبا به قطع می توان گفت که ساختن یک استخر سر بسته و یا روباز از نظر تامین زیر ساخت ها با یکدیگر تفاوتی ندارند و در هر دو سازه از یک نوع تجهیزات استفاده می شود. اما مهم ترین نکته ای که در میزان هزینه اختلاف ایجاد می کند، میزان ظرفیت و نوع سازه است که اختلاف در هزینه ساخت را در بر خواهد داشت. مهم ترین نیازهای ساختن این سازه به 5 گروه اصلی تقسیم بندی می شوند:

  • ایجاد جریان: آبی که در سیستم جریان دارد، برای جلوگیری از ایجاد آلودگی و راکد ماندن حتما نیاز دارد تا به وسیله لوله های مناسب در محیط وارد شوند و دائما در حال جریان باشند. آب از طریق دو یا چند فاضلاب اصلی که در پایین و همچنین چند خروجی در بالای استخر قرار دارد، فیلتر می‌شود. آلودگی ها و بقایای موجود در سبد صافی کاملاً جمع می‌شوند و کمک می کند تا این مکان دائما تمیز مورد استفاده قرار بگیرد.
  • پمپ و فیلتر: برای جلوگیری از ایجاد جلبک و آلاینده های مضر در آب، حتما لازم است تا پمپ و فیلتر استخر در سیستم تاسیساتی سازه تعبیه شود چرا که کمک می کند تا علاوه بر طولانی شدن عمر لوله ها، همواره آب سالم و تصفیه شده در سیستم در جریان باشد.
  • پمپ: پمپ را می توان قلب سیستم استخر نامید. موتور الکتریکی موجود در آن ، پروانه را در درون محفظه به خرچش در می آورد و آب را از مجراهای مختلف تخلیه می‌ نماید. هنگامی که آب از طریق چاه مکش، کشیده می‌شود از قسمت مرتبط به پمپ استخر عبور می‌کند. قسمت انتهایی پمپ دارای قسمت هایی چون درِ صافی، سبد صافی، پروانه، حلقه صافی، دیفیوزر، و مهر و موم شافت است. آب از پمپ گذر کرده و پس از تخلیه پمپ به فیلتر خارج می گردد.
  • فیلتر: در طول تمامی مراحل فیلتر شدن، آب از طریق لوله ورودی فیلتر به سر توزیع مخزن هدایت می‌شود. همانطور که گرانش، آب را به پایین می‌کشد، با توجه به نوع فیلتر استفاده شده، ماسه، خاک دیاتومه یا هر چیز دیگر این ذرات را فیلتر می کند. فشاری که به ورودی و خروجی فیلتر وارد می‌شود، بیانگر این موضوع است که فیلتر در حال حاضر چه مقدار انسداد دارد و این فشار در صورتی که زیاد باشد، حتماً باید فیلتر تمیز شود.
  • متعادل سازی آب: با توجه به این نکته که فیلتر، آب را پاکیزه می کند، اما دخالتی در وضعیت شیمیایی آب ندارد، تعادل سازی از لحاظ شیمیایی نه تنها برای آب بلکه برای تجهیزات و سیستم‌ها نیز ضروری به شمار می رود. اگر به تصفیه آب استخر توجهی نشود، می‌تواند مکان بسیار مناسبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا باشد.
  • استفاده از کلر: یکی از محبوب‌ترین و ارزان ترین ماده‌های ضدعفونی کننده، کلر است. با اضافه شدن کلر به آب، واکنش شیمیایی رخ می‌دهد و باعث تولید مواد شیمیایی دیگر می‌شود. از همین رو معمولا کلر را به صورت پودر یا قرص تهیه می‌کنند. نکته مهم در استفاده از کلر، اضافه کردن این ماده پس از تصفیه است. همچنین نباید فراموش کرد که کلر باید با کمک یک فیدر شیمیایی به آب اضافه شود، تا به صورت مساوی در آب پخش شود.

تجهیز گرمایش استخر

یکی از مهم ترین زیرساختهای تاسیساتی استخر، تامین و تجهیز سیستم گرمایشی است. روش های مختلفی برای گرم کردن آب وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به پمپ‌های حرارتی، بخاری، صفحات یا روکش‌های خورشیدی اشاره کرد. دمای متعادل و بعضا گرم آب، کمک می کند تا کیفیت شنا کردن لذت بیشتری داشته باشد.

  • پمپ‌های حرارتی: استفاده از پمپهای حرارتی یکی از بهترین گزینه‌های سازگار با محیط زیست و مدیریت کردن هزینه اقتصادی برای گرم کردن چنین مکانی است. استفاده از پمپ حرارتی می‌تواند در کاهش هزینه‌های نگه داری نیز موثر باشد. البته کارایی این پمپها به شرایط آب و هوا بستگی دارد. عملکرد پمپهای حرارتی با استخراج گرما از هوای خارج، افزایش گرما با کمپرسور و سپس رساندن گرما به آب است. در صورتی که هوا کم‌تر از ۴۵درجه باشد، پمپ حرارتی عملکرد خوبی ندارد.
  • بخاری‌های گازی: بخاری‌های گازی، بر روی مشعل گازی شعله‌هایی را ایجاد می‌کنند که باعث گرم شدن مبدل حرارتی فلزی می‌شود و با عبور آب از فیلتر، به بخاری می‌رسد. گاز در یک منطقه احتراق می‌سوزد که با عبور آب، باعث گرم شدن آن می‌شود. با گذشت زمان و این گردش، آب با یک درجه حرارت ثابت گردش پیدا می‌کند و گرم می‌شود.