ترموستات هوشمند فن کویل
ترموستات هوشمند فن کویل چیست؟

سیستم های تهویه هوا اگر فاقد سیستم های تشخیص دما و قابلیت تطبیق خود با آن باشند، معمولاً از استهلاک شدید رنج خواهند برد. این معضل به خصوص در هنگام استفاده طی شب بیشتر خود را نشان می دهد، چون در این زمان برخلاف ساعات روزانه افراد به صورت دستی بعد از رسیدن به محدوده دمایی مطلوب اقدام به خاموش کردن سیستم نمی کنند. به همین دلیل برای مثال طی شب های گرم تابستانی که استفاده از کولر توجیه مناسبی دارد، بدون حضور یک دستگاه تنظیم کننده ممکن است سیستم تهویه شما تمام شب به خنک کاری بپردازد. جدا از صدمه و کاهش عمر تجهیزات، این امر می تواند برای بسیاری از مصرف کنندگان هم نامطلوب باشد. اینجاست که استفاده از ابزاری مانند ترموستات یا دماپا توجیه منطقی و مناسبی پیدا می کند.

یکی از تجهیزات تهویه که اغلب مدت زمان زیادی طی روز به فعالیت می پردازد، فن کویل است. همان طور که گفتیم ترموستات می تواند برای انواع وسایل در این حوزه پرفایده و سودمند باشد، اما در مورد این سیستم یک مورد اضافی هم مطرح می شود: فن کویلها اغلب به صورت یونیت های جداگانه در اتاق ها نصب می شوند که برآورده کننده نیاز به دماهای متفاوت در قسمت های گوناگون ساختمان است. به این ترتیب اثرگذاری تجهیزات کنترلی حتی بیشتر هم می شود. در این مطلب به نوع خاصی از این کنترل کننده ها در فن کوئل می پردازیم که به نام هوشمند شناخته می شود. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

  1. ترموستات فن کوئل چیست؟
  2. ترموستات هوشمند چیست؟

ترموستات فن کویل چیست؟

پیش از هر چیز، بگذارید به این مطلب بپردازیم که ترموستات فن کویلی به چه شکل با عملکرد آن درگیر شده و چه شباهت ها و تفاوت هایی با همتایان خود در سیستم های تهویه دیگر دارد. این دستگاه به طور کلی از الکتریسیته به عنوان منبع انرژی خود بهره می برد و دارای یک سنسور دماست که محیط اطراف را تحت نظر دارد. بسته به اینکه از مدل زمستانه، تابستانه یا دو فصل و در محدوده دمایی بالا یا زیر صفر بهره برداری کنید نتایج متفاوتی حاصل می شود، گرچه اصول عملکردی همچنان ثابت خواهد بود که در ادامه به آنها می پردازیم.
دماپای این سیستم تهویه هوا کاملاً با مودهای فعالیت آن هماهنگ است و بنابراین مانند فن کوئل تنظیمات دور کند، متوسط و تند دارد. بسته به اینکه دمای محیط در هنگام تنظیم شدن چقدر با دمای مد نظر شما فاصله داشته باشد، سیستم یکی از سه حالت را راه اندازی می کند و در ادامه با کاهش اختلاف دما به حالت های دیگر منتقل می نماید. برای توضیح بهتر، در نظر داشته باشید که این ابزار به طور کلی در سه حالت تنظیم می شود:

ترموستات هوشمند فن کوئل

  • حالت اول: در اختلاف دمای 2 تا 4 درجه وارد عمل می شود.
  • حالت دوم: در اختلاف دمای 4 تا 6 درجه به راه می افتد.
  • حالت سوم: در اختلاف دمای بیش از 6 درجه متصل می گردد.

فرض کنید محیط خانه شما در فصل سرما دمای 16 درجه ای دارد و می خواهید آن را به 23 درجه برسانید. در ابتدای امر، حالت سوم وارد عمل می شود و سیستم تهویه را روی دور تند استارت می زند. با رسیدن دما به 18-19 درجه سانتی گراد انتقال به حالت دوم اتفاق می افتد و سیستم با دور متوسط فعالیت می کند. وقتی به 21 درجه برسید، حالت اول متصل می شود و در نتیجه دستگاه با دور کند سعی می کند با مصرف حداقل انرژی دما را در محدوده انتخابی حفظ نماید. با رسیدن به 23 درجه هم سیستم خاموش می شود و خاموش می ماند، مگر اینکه اختلاف دمای موجود مجدداً به بیش از 2 درجه برسد.

همان طور که مشخص است، این سیستم برای افزایش عمر مفید و کاهش هزینه ها می تواند فوق العاده موثر باشد. در واقع شما با هزینه اولیه اندکی می توانید مزایای متعددی برای خودتان فراهم کنید. البته شکی نیست که در این حالت جانمایی دماپا اهمیت فراوانی پیدا می کند، اما این موضوعی است که باید در مطلب دیگری به آن بپردازیم. در حال حاضر سوالی که احتمالاً برایتان پیش می آید این است که مدل هوشمند چه برتری در این زمینه بر دیگر انواع دارد؟ در ادامه به این سوال و پاسخ آن می پردازیم.

ترموستات هوشمند چیست؟

امروزه یکی از سیستم های جدیدی که در ساختمان ها به کار برده می شود، سامانه هایی هستند که تحت نام خانه هوشمند شناخته می شوند. این سامانه ها برای هرچه بیشتر هوشمندسازی ساختمان به کار می روند و اغلب شامل یک هاب مرکزی هستند که مدیریت تجهیزات مختلف را بر عهده می گیرد و نرم افزار مختص به خود را دارد.ترمو ستات های هوشمند توانایی اتصال به این سیستم ها را دارند و به این ترتیب می توانند قابلیت های مدیریتی حتی دقیق تری را در اختیار شما قرار دهند. به کارگیری این قابلیت ها باعث می شود که تجربه استفاده از تجهیزات خودکار ناگهان وارد ابعاد جدیدی شود.

برای مثال، به کمک سامانه های هوشمند می توانید در هنگام خروج از خانه ساعت خاصی را به کمک تلفن همراهتان تعیین کنید تا سیستم های تهویه فعالیت خود را متوقف کنند و در هنگام برگشتن از محل کار، در ساعت معینی همه یونیت ها روشن شده و دمای اتاق ها را تنظیم نمایند. این سطح از کنترل فراتر از صرفاً تنظیم دماست و به کمک آن می توانید رطوبت، اختلاف دمای هر اتاق با اتاق دیگر و… را نیز مدیریت کنید. مشخصاً نیازی به توضیح نیست که چنین سیستمی در کنار فن کویلها می تواند تا چه اندازه کاربردی باشد و در مصرف انرژی صرفه جویی کند. همه این موارد در کنار یکدیگر منجر شده است که امروزه دماپای هوشمند یکی از گزینه های فوق العاده موثر برای فن کویلها به شمار برود.

نتیجه گیری:

در این مطلب به آشنایی با عملکرد دماپا در فن کوئل ها و علت برتری نمونه های هوشمند پرداختیم و بحث کردیم که چرا بهتر است از آن در کنار سیستم های تهویه ساختمان بهره ببرید. امید است با اطلاع از این نکات و توجه به آنها بتوانید هزینه های زندگی خود را هرچه بیشتر کاهش دهید و مسیر پیشرفت به سمت زندگی ایده آلتان را با سرعت بیشتری طی کنید.