ترموستات چیست
عملکرد ترموستات

اگر خانه بیش از حد گرم یا سرد است، احتمالاً افراد مستقیماً به طرف ترموستات رفته تا مشکل را برطرف نمایند. فقط با فشار دادن یک دکمه می‌توان هوای گرم یا سردی را که در سراسر خانه جریان دارد را تغییر داد. به عنوان کنترل کننده اصلی دمای خانه، این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان با سیستم گرمایش و سرمایش ارتباط برقرار کرد. اگرچه بیشتر افراد می‌دانند که ترموستات چه کاری انجام می‌دهد، اما واقعاً به نحوه کار آن فکر نمی‌کنند. درک اینکه چطور دمای خانه را کنترل می‌کند، به عنوان یکی از مهمترین سیستم‌ها در خانه به شمار می‌رود. بیایید نگاهی بیندازیم به نحوه کارکرد واقعی این دستگاه و همچنین کارهایی که می‌توان برای صرفه جویی در انرژی و کاهش قبض برق انجام داد.

مطالبی که در این مقاله از خانه تاسیسات می‌خوانیم:

 

عملکرد ترموستات چگونه است؟

این دستگاه وسیله ای در خانه است که به سیستم گرمایش مرکزی متصل است و برای کنترل دمای کلی با نظارت بر دمای خانه استفاده می‌شود. این دستگاه کنترل دما، می‌تواند با سرد یا گرم شدن هوا، دمای خانه را ثابت و متعادل نگه دارد. ترموستات‌های خانگی را می‌توان به آنالوگ و مکانیکی، مدرن و دیجیتال تقسیم کرد. علاوه بر این، برخی از ترموستات‌های قدیمی ممکن است الکترومکانیکی باشند که به این معنی است که آنها هر دو عملکرد الکترونیکی و برخی مکانیسم‌های مکانیکی را برای کار دارند. کار با برخی از این دستگاه‌های قدیمی ممکن است کمی مشکل ساز باشد زیرا بعضی اوقات حاوی جیوه هستند.

خرید ترموستات

نحوه کار با ترموستات

وقتی صحبت از طراحی قدیمی‌تر، آنالوگ می‌شود، دستگاه معمولاً با درجه مشخص می‌شود و کار ساده است. فقط کافی است درجه دما را بچرخانید تا به دمای مورد نظر برسد. عملکرد نوع دیجیتال این دستگاه‌ها به طور معمول کمی پیچیده‌تر است، اما به طور کلی عملکرد به این صورت است که دکمه‌هایی برای فشار دادن وجود دارد که می‌توانند دما را افزایش دهند یا کاهش دهند تا زمانی که تنظیم صحیح پیدا شود. در نهایت سنسور دما درنوع الکترونیکی به همان روشی است که دستگاه آنالوگ کار می‌کند. وقتی ترموستات سطح دمای صحیحی را تشخیص داد، سیستم گرمایشی را خاموش می‌کند. به طور کلی هدف این دستگاه حفظ دمای ثابت در خانه است.

نحوه عملکرد ترموستات

چه دمایی را باید انتخاب کرد؟

وقتی از “تنظیم صحیح” صحبت می‌شود، این می‌تواند برای افراد مختلف معنای مختلفی داشته باشد زیرا همه در دمای یکسان احساس راحتی نمی‌کنند. بعضی‌ها خانه ای بسیار گرم را دوست دارند،در حالی که برخی دیگر از نشستن در یک محیط خنک خوشحال هستند. اکثر افراد سیستم گرمایش مرکزی را بین 18 تا 21 درجه تنظیم می‌کنند. به خصوص در زمستان افراد مسن ممکن است بخواهند تنظیم گرمایشی کمی بالاتر از این را داشته باشند.

برای اکثر افراد توصیه این است که از محدوده پایین شروع کنند. دلیل این امر صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه‌هاست.حتی تغییر یک درجه ای دما می‌تواند هزینه زیادی را در طول سال به همراه داشته باشد. برای کسانی که می‌خواهند کمی کنترل بیشتری بر روی دما در سطح اتاق داشته باشند، افزودن شیرهای رادیاتور ترموستاتیک نیز می‌تواند کمک کند.

رایج ترین اشتباهات هنگام تنظیم ترموستات

  1. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که مردم مرتکب می‌شوند، بالا بردن دما یا کم کردن دمای این دستگاه در هنگام سرد شدن یا گرم شدن هوا است. در حالی که ترموستات برای حفظ دمای استاندارد در تمام طول سال طراحی شده است. بنابراین، تنظیم درجه حرارت بالاتر در هنگام سرد شدن هوا، اگر قبلاً دامنه مناسب و دمایی را پیدا کرده باشید، غیر ضروری است. علاوه بر این، پایین آوردن دما در تابستان نیز ضرورتی ندارد.
  2. اشتباه دیگری که مردم مرتکب می‌شوند این است که مرتباً تنظیمات را تغییر می‌دهند، مانند کم کردن سیستم در هنگام بیرون رفتن از خانه و همچنین زیاد کردن دما برای گرم شدن سریعتر خانه. انجام چنین کاری درست نیست. زیرا این دستگاه فقط دمای کلی را کنترل می‌کند، نه دمایی که گرمای مرکزی باعث تولید گرما و گرم شدن خانه می‌شود.

نتیجه گیری:

به طور کلی، برای کسانی که دارای ترموستاتی قابل برنامه ریزی هستند، بهترین کار این است که طیف وسیعی از تنظیمات را انجام دهند که مطابق روال عادی روزانه باشد و فقط در صورت تغییر قابل توجه در این روال تنظیمات لازم را انجام دهند. مثلاً هنگام رفتن به تعطیلات.اما اگر بیشتر روز بیرون از خانه سری می‌شود، می‌توان در هزینه صرفه جویی کرد تا اطمینان حاصل شود که ترموستات فقط در ساعات خاصی از روز روشن می‌شود. تنظیم طیف وسیعی از زمان‌های مختلف برای هفته و آخر هفته نیز می‌تواند به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کند. با درک نحوه عملکرد این دستگاه می‌توان در هزینه‌های گرمایش صرفه جویی کرد،بنابراین بهتر است افراد اطمینان حاصل کنند که دقیقاً از عملکرد سیستم خود مطلع می‌باشند.