معایب کولر گازی چند پنله
معایب کولر گازی چند پنله

بازار خرید سیستم‌های سرمایشی با آمدن فصل گرما دوباره داغ می‌شود و افراد مختلف پیشنهادهای متفاوتی را برای بهره مندی از تهویه مطبوع ارائه می‌دهند. استفاده از سیستم‌های مختلف سرمایشی و ایجاد تنوع در این بازار سبب شده است که بعضا انتخاب برای بسیاری از افراد سخت شود و امکان انتخاب درست برای محلی که قرار است سیستم ها قرار بگیرد، نباشد. یکی از راه حل‌هایی که برای بهره مندی از سیستم‌های سرمایشی در فصل تابستان پیشنهاد می شود، استفاده از کولرگازی چند پنله هست که در این حالت با داشتن یک کمپرسور امکان تامین دمای چند پنل امکان پذیر شده است. از این رو افراد می‌توانند با قرار دادن یک یونیت خارجی و وصل کردن به چند پنل، دمای مطبوع مورد نیاز خود را تامین نمایند. در ادامه این محتوا ضمن بررسی این موضوع به موارد زیر پرداخته شده است:

 

    1. کولر گازی چند پنله چیست؟
    2. معایب کولرهای گازی چند پنله
    3. مزایای کولرهای گازی چند پنله
    4. مقایسه کولر تک پنل و دو پنل (بررسی مزایا و معایب)

 

کولر گازی قیمت و خرید

 

 

معایب کولرگازی چند پنله چیست

اسپلیت چند پنله چیست؟

سیستم تهویه مولتی اسپیلت یا همان کولرچند پنله، با همان اصول سیستم‌های اسپلیتها کار می کند که برای آشنایی با این موضوع می توان به مقاله‌های قبلی مجله خانه تاسیسات مراجعه کرد. با این تفاوت که در مولتی اسپلیتها، به جای اتصال یک یونیت داخلی به یک یونیت خارجی (بیرون از ساختمان)، تعدادی یونیت داخلی با هم به یک یونیت خارجی متصل می‌شوند، به طوری که همه آنها با هم از نظر دمایی کنترل شده و در صورت خاموش کردن یکی از یونیت‌های داخلی، بقیه یونیت‌ها نیز خاموش می‌شوند. این سیستم‌های نسبتا ساده برای کاربردهای تجاری کوچک تا متوسط طراحی می‌گردند که این کار برای اماکنی که نصب کانال هزینه زیادی دارد و یا نصب آن امکان پذیر نباشد، بسیار مناسب است. در ادامه این محتوا به بررسی معایب این محصول پرداخته شده است.

بیشتر بدانید:

تفاوت مولتی اسپلیت و کولر گازی

معایب اسپلیت چند پنله

همانگونه که هیچ کدام از این سیستم ها بدون عیب نیستند، کولرهای چند پنله نیز از قاعده مستثنی نیستند. معایب این سیستم سرمایشی، به شرح زیر است که با در نظر گرفتن آن ها می توان انتخابی دقیق تر و خریدی معقول تر انجام داد:

  1. عدم توانایی کنترل دما به صورت مجزا: یکی از مهم ترین ایراد های این نوع ساختار است به شکلی که اگر یک سیستم، با یک دمای مشخص فعال شود، دیگر سیستم های نیز با همان دما روشن شده و با همان دما فعالیت خود را ادامه می دهند، به بیانی ساده تر، با تنظیم دمای یک یونیت با کنترل از سوی کاربر، بقیه یونیت های داخلی که همراه آن به یک یونیت خارجی متصل هستند نیز با همان دما کار می کنند.
  2. کار کردن کامل و همزمان سیستم ها با یکدیگر: سیستم های مولتی اسپلیتها به صورت کامل و همزمان با یکدیگر کار می کنند و با یک کنترل روشن و خاموش می شوند. از این رو این نوع سیستم برای سالن ها یا اتاق هایی که ویژگی های حرارتی و یا موقعیت جغرافیایی خاصی دارند (آفتاب گیر بودن یا نبودن و …) متفاوتی دارند، مناسب نیستند.
  3. اتلاف انرژی و مصرف برق بالا در بعضی شرایط: زمانی که تمام یونیت ها همزمان کار می کنند در نتیجه در یکی از بخش هایی که یونیت نصب شده، شخصی حضور نداشته باشد، انرژی اتلاف شده و مصرف برق و هزینه آن افزایش خواهد یافت.

قیمت و خرید اسپلیت گرین

مزایای اسپلیت چند پنله

بررسی مزایای سیستم مولتی اسپلیت‌ها موضوع مهمی است نباید از کنار آن به سادگی گذشت. پس به موارد زیر توجه نمایید:

  1. مجزا بودن لوله کشی مبرد هر یونیت: هر یونیت داخلی لوله کشی مبرد مجزا و خاص خود را دارد و به یونیت خارجی وصل می گردد.
  1. کاهش و یا حذف کانال کشی: حذف کانال کشی در واقع یک مزیت نسبت به داکت اسپلیتها به شمار می رود. این سیستم به دلیل استفاده از یک کندانسور بزرگ در یونیت بیرونی، به چند اواپراتور یونیت داخلی متصل می شود.
  2. نیاز به فضای کم و نصب راحت لوله های مبرد: لوله های مبرد با قطر کم که یونیت های داخلی را به یونیت خارجی متصل می کنند، به فضای کمی نیاز دارند و نسبت به کانال های فلزی (دستگاه داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی) راحت تر نصب می گردند.
  3. مناسب برای استفاده در مکان هایی بدون طبقه بندی دمایی: این سیستم ها برای مکان هایی که به یک دما در کل مکان نیاز دارند، مناسب هستند. به این معنی که کل یونیت های داخلی با دمای یکسان کار می کنند و با خاموش و روشن شدن کل سیستم فعال و غیر فعال می گردد.

 

بیشتر بدانید:

بهترین مارک کولر گازی در ایران

مقایسه اسپلیت تک پنل و دو پنل (بررسی مزایا و معایب)

  • کولرهای تک پنل:

دارای یک دستگاه یونیت خارجی و یک دستگاه پنل داخلی می باشند.

محل نصب یونیت خارجی( کندانسور) در فضای بیرون ساختمان است.

یونیت داخلی کولر گازی (پنل)در بخش داخلی نصب می‌شود.

  • کولرهای چند پنله:

دارای یک یونیت خارجی و چند پنل داخلی است.

پنل‌ بیرونی در دو محیط مختلف نصب شده و از طریق یک کندانسور هر دو محیط را خنک می کند.

نتیجه گیری:

شاید با مطالعه معایب این دستگاه در ذهنتان این سوال به وجود آید که بهترین جایگزین برای آن چه دستگاهی می تواند باشد. در پاسخ باید گفت” دستگاه مینی چیلر به همراه فن کویل جایگزین مناسب برای دستگاه مولتی اسپلیت یا همان کولرگازی چند پنله هستند” که در این سیستم، مینی چیلر دستگاه سرد کننده آب است که آب سرد شده را با لوله کشی به فن کویل های سقفی، زمینی یا دیواری داخل ساختمان وارد می کند تا آب سرد درون کویل با هوا تبادل حرارتی انجام داده و دمای هوا را کاهش دهد.

 

مشاهده و خرید انواع فن کویل

 

اگر قصد خرید محصولات تهویه هوای مطبوع و یا هر محصولی در حوزه تاسیسات ساختمانی را دارید، کافی است سری به وبسایت خانه تاسیسات بزنید و انواع اقسام این دستگاه ها و تجهیزات را مشاهده و مقایسه نمایید. در این فروشگاه تخصصی حوزه تاسیسات ساختمانی می توانید صدها دستگاه را مشاهده نمایید که همگی دارای مشخصات فنی و توضیحات مختص به خودشان هستند که با مطالعه آنها می توانید تا حدودی با ویژگی های آنها آشنا شوید و تصمیم بهتری برای خرید بگیرید. در ضمن امکان مقایسه چند محصول نیز وجود دارد که به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. در صورتی که نیاز به مشاوره قبل از خرید دارید، پس از قسمت تماس با ما یا از طریق گفتگوی آنلاین می توانید با مجموعه خانه تاسیسات در ارتباط باشید و مشاوره تخصصی رایگان قبل از خرید دریاقت نمایید. مشاوران این مجموعه با توجه به نیاز شما، منظقه جغرافیایی که در آن زندگی می کنید و … بهترین دستگاه سرمایشی و یا گرمایشی را برای شما معرفی خواهند کرد.